AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opelova proizvodna ofanziva: Sve oči su uprte u novu Insigniju i Crossland X

Opelova proizvodna ofanziva: Sve oči su uprte u novu Insigniju i Crossland X

Opel demonstrira koliko su „x-citing“ (uzbudljivi) novi modeli na ovogodišnjem, 87. po redu Međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Proizvođač automobila iz Riselshajma trenutno automobilskom svetu po prvi put predstavlja potpuno novu perjanicu, Opel Insigniju u Grand Sport i Sports Tourer varijantama, dok „x-tremno“ trendi i svestran  Crossland X  ima svoje prvo javno pojavljivanje...

Opelova ženevska ponuda 2017. je zaokružena debitovanjem novog Opel OnStar personalne servisne asistencije i novog Opel Exclusive programa, koji vlasnicima Insignije omogućava da kreiraju vozilo, ekskluzivno po svom sopstvenom ukusu.


Potpuno nova Opel Insignija je u izuzetno dobroj formi. Poseduje sportsku eleganciju velikog kupea, a njena kompletno nova arhitektura je čini beskompromisno prostranom i zaista zabavnom za vožnju. Takođe, nudi bezbednost za primer i komfor svojstven istinskoj perjanici. Ne samo što druga generacija Insignije impresionira svojim spoljašnjim linijama koje oduzimaju dah i „wellness“ atmosferom unutar kabinskog prostora, ona takođe pruža najširi spektar inteligentnih tehnologija, počev od Opel IntelliLux LED® matričnih farova i veoma sofisticiranog pogonskog sistema na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta, pa do ultramodernih sistema vozačke asistencije i prefinjenog „head up“ displeja. Aktivna aluminijumska hauba motora sa poboljšanom zaštitom pešaka zaokružuje značajno poboljšanje u domenu bezbednosti. Dodatno, Insignia dolazi sa prvoklasnom digitalnom konektivnošću, tipičnom za Opel, sa funkcijom integracije pametnih mobilnih telefona, što je u ponudi sa novim Opel OnStar personalnim asistentom. Ovo Insignijinim putnicima omogućava da rezervišu hotelsku sobu¹ ili pronađu odgovarajuće parking mesto², preko OnStar savetnika, koji je stvarna osoba, ne kompjuter. Sveukupno, nova Insignia impresionira sjajnom agilnošću, povećanim kabinskim prostorom i izuzetnim odnosom „uloženo-dobijeno“, što je čini ozbiljnim izazivačem čak i za pripadnike premijum marki.


Nova perjanica je takođe prvi Opel dostupan uz inteligentni pogonski sistem na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta. Zajedno sa novom generacijom efikasnih turbo motora, redukovanjem mase za do 200 kilograma (u zavisnosti od verzije) i nižoj poziciji sedenja, nove Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer su agilnije nego ikada ranije, pružajući vozaču direktno i prijatno iskustvo u vožnji.

Opelova proizvodna ofanziva: Sve oči su uprte u novu Insigniju i Crossland X

Izdvojite se iz gomile sa Opel Exclusive programom


Pored debitovanja dve nove verzije Opel Insignije i novog Opel OnStar servisa, Ženeva će biti svedok lansiranja novog Opel Exclusive programa. Reč je novini koja će kupcima omogućiti da se izdvoje iz gomile, na taj način što će moći da biraju boju vozila po sopstvenom ukusu, i to iz neograničene ponude. Bez obzira da li žele da automobil bude u skladu sa njihovom omiljenom kravatom ili da se ogleda u boji očiju voljene osobe, Opel Exclusive tim će to ostvariti.


Uz izbor boje, klijenti Opel Exclusive programa mogu personalizaciju da podignu na još viši nivo, tako što će odabrati ono što žele da finiš govori o njima, i to uz tri posebne varijante. Troslojni finiš je inovativni odnos mešanja. Intenzitet i uglađenost duguje troslojnom nanošenju. Metalik finiš pruža koncentrisaniju refleksiju svetlosti što boji daje iskričav sjaj. Biserni finiš zasenjuje finim slojevima kristala unutar boje, što doprinosi izuzetno prirodnom bisernom sjaju.

 

Dodatno, Opel Exclusive će u ponudu staviti prošireni spektar mogućnosti personalizacije, uključujući opcije kože, odabir točkova, kao i elemente dekorativnog dizajna, posebno rezervisane za klijente Exclusive programa.


Kao deo ovog programa, Opel će takođe istražiti nove digitalne solucije poput salonskih slika u 4K, ultravisoke rezolucije, kao i proširenu realnost, da bi klijentima obezbedio da što verodostojnije iskuse svoje novo vozilo u neverovatnoj definiciji, tokom uživanja u bogatom iskustvu.

Opelova proizvodna ofanziva: Sve oči su uprte u novu Insigniju i Crossland X

„Cool“ krosover sa ultramodernim tehnologijama


S druge strane, stilski izražajan, novi Opel Crossland X, takođe ima svoju javnu premijeru u Ženevi. Ovaj automobil dolazi sa smelim dizajnom i vrlinama jednog SUV-a, uz atribute karakteristične za urbani životni stil. Ovaj svestrani urbani krosover nudi maksimalnu zapreminu prtljažnika od 520 litara, vodeću u segmentu, i to sa pet putnika unutar kabine, uz podignutu poziciju sedenja, što rezultira sjajnom preglednošću. Vozač i suvozač mogu da uživaju u nagrađivanim i AGR (Aktion Gesunder Rücken) sertifikovanim sedištima, s tim što je Opel jedini proizvođač koji nudi ovu vrstu komfora u ovom segmentu (kako u Crosslandu X tako i Mokki X). Pored toga, putnici na zadnjim sedištima imaju mogućnost da uzdužno podešavaju poziciju sedenja u rasponu od 150 milimetara. Ova karakteristika čini Crossland X još svestranijim.


Opelov novi krosover dolazi sa ultramodernim tehnologijama koje svakodnevicu čine bezbednijom, jednostavnijom i prijatnijom. Opcioni farovi u kompletnoj LED tehnologiji, „head up“ displej i panoramska zadnja kamera, uz naprednu asistenciju pri parkiranju, upozorenje opasnosti čeonog sudara sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u slučaju nužde³, asistenciju pri održavanju vozne trake, prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistem detektovanja dremljivosti vozača i monitoring mrtvog ugla, samo su neki od primera. Opel OnStar i moderni IntelliLink info-zabavni sistemi, koji su u zavisnosti od krajnjeg korisničkog uređaja kompatibilini sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, obezbeđuju izvanrednu digitalnu povezanost.

Opelova proizvodna ofanziva: Sve oči su uprte u novu Insigniju i Crossland X

„7 u 17“


Potpuno nove Opel Insignia Grand Sport i Sports Tourer, uz Opel Crossland X, ključni su igrači u „7 u 17“ proizvodnoj ofanzivi, koja podrazumeva sedam novih modela koji treba da budu lansirani u periodu od godinu dana. Njima će se pridružiti revolucionarna Opel Ampera-e, koja nadmašuje svoje rivale u segmentu električnih automobila sa sertifikovanom NEDC autonomijom od 520 kilometara (mereno u skladu sa novim Evropskim voznim ciklusom), avanturistička Opel Insignia Country Tourer s pogonom na sve točkove i još komforniji i fleksibliniji Opel Vivaro. Uz navedene modele, Opel će na tržište lansirati i Grandland X . Crossland X će se pridružiti Mokki X sa pogonom na sve točkove u cvetajućem CUV/SUV B segmentu, dok će Grandland X ciljati na kupce koji su u potrazi za krosoverom C segmenta.


PR

 

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje