AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch u 2017. godini pokazuje mogućnosti u Internetu stvari

Bosch u 2017. godini pokazuje  mogućnosti u Internetu stvari

Zatvorite ulazna vrata i krenite – to je sav deo posla koji vi treba da obavite, ostalo će uraditi pametan dom. On reguliše temperaturu grejanja kako bi smanjio troškove i sam uključuje alarmni sistem. Taj primer pokazuje da milijarde stvari već ostvaruju međusobnu komunikaciju, dele informacije i funkcionišu samostalno.

I to nije sve: uređaji i tehnički hardver takođe su međusobno povezani putem oblaka. Internet stvari (engl. Internet of Things, skraćeno IoT) je na dobrom putu da postane megatrend. Za Bosch grupu, povezanost je centralni deo korporativne strategije i nalazi se u fokusu korporativnih komunikacija. Pred početak sajma potrošačke elektronike „Consumer Electronics Show“ (CES) u Las Vegasu, vodeće manifestacije u oblasti povezivanja, Bosch je predstavio korporativno središte sadržaja (eng. content hub). „Connected World“ prikuplja sav sadržaj kompanije koji se odnosi na IoT na jednu jedinu digitalnu lokaciju.


„Sa platformom ’Connected World’, Bosch je kreirao atraktivno središte sadržaja za sve što čini Internet stvari. Objašnjavamo, promišljamo i pružamo pristup celom katalogu Bosch proizvoda,“ rekao je dr Kristof Cimelka, direktor korporativnih komunikacija u kompaniji Bosch.

Bosch u 2017. godini pokazuje  mogućnosti u Internetu stvari

Razmatranje prednosti i izazova novih tehnologija


Nova internet platforma namenjena je liderima mišljenja, medijskim stručnjacima i uticajnim ličnostima, kao i zainteresovanim kupcima. „Mi u kompaniji Bosch ne samo da želimo da omogućimo pristup povezanom svetu uz pomoć tehnologije, već želimo da pružimo i podršku putem komunikacije“, kaže Cimelka. „Koristi IoT rešenja treba još više naglašavati. Moramo da otvoreno raspravljati o izazovima koje donose nove tehnologije, a da u isto vreme prikažemo njihov potencijal. U narednim mesecima „Connected World“ će postati centralna tačka na internetu za kontakt u vezi sa temama koje se odnose na IoT. Platforma će i dalje rasti, a s vremenom će predstavljati sveobuhvatan pregled asortimana Bosch proizvoda i usluga. Za to vreme, eksterni eksperti i lideri mišljenja će biti pozvani da podele svoje stavove o platformi „Connected World“. Pored toga, na stranici će se prikupljati diskusije i objave sa društvenih mreža, kao što su Facebook i Twitter.

 

Učvršćivanje veza između komunikacije i IoT poslovanja


Prilikom razvoja platforme „Connected World“, posebnu pažnju smo posvetili strategiji marketinga sadržaja. Pripovedanje kao pristup privlači korisnike Bosch IoT svetu i istovremeno treba da prikaže širok asortman proizvoda i usluga koje kompanija nudi. „Po prvi put, nudimo centralni pregled poslovanja kompanije Bosch u Internetu stvari. Pri tome, poseban akcenat stavljamo na stručno znanje u oblasti povezivanja koje kompanija ima u svim sferama – od razvoja tehnologije i mobilnosti do industrije i povezanih energetskih sistema“, kaže Florian Fleg, jedan od menadžera projekta za odnose sa javnošću i medijsku
komunikaciju.


Marketing sadržaja će omogućiti direktan pristup proizvodima. Klijenti kao i osobe od uticaja na internetu će takođe moći da kontaktiraju direktno kompaniju Bosch. „Putem nove platforme, Bosch će povezati komunikaciju i poslovanje Interneta stvari jače nego ikad“, kaže Katarina Zorg, koja je na čelu projekta u Odeljenju za digitalne komunikacije. U tom smislu, kompanija povezuje ceo katalog proizvoda sa čvorištem sadržaja „Connected World“. Posetioci i potencijalni klijenti tako mogu da pristupe svemu – od priče o Internetu stvari do dostupnih proizvoda i usluga u samo par klikova. Koncept „Connected World“ učvršćuje vezu između komunikacije i konverzije u najvećoj mogućoj meri i pokazuje kako digitalna transformacija komunikacija može da unapredi korporativni uspeh.


PR

 

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje