AutoMAGAZIN - Vesti

ma nemoj
Aladin logo
www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Land Rover pripremio Božićnu kabinu za Deda Mraza

Land Rover pripremio Božićnu kabinu za Deda Mraza

Land Rover je u Laponiji kreirao kompaktnu božićnu kabinu sa prostorom za dve odrasle osobe, prilagođenu temperaturama Severnog pola koje su niže od -20°C. Kabina se uklopa u zadnji deo najprodavanijeg Discovery Sport modela, tako da čak i Deda Mraz može smestiti svoje sanke ovog Božića...

„Želeli smo da stvorimo Božićnu kabinu za Deda Mraza, na Land Rover način. Prostran i svestran Discovery Sport bio je savršen za ovaj projekat. Sedišta se preklapaju pritiskom dugmeta a poseduje i dosta skrivenog slobodnog prostora, kao što je deo namenjen držačima za čaše. Izgradnja kabine koja koristi sve ove funkcije bila je veoma zabavna. Mogli smo da izaberemo neki od naših većih modela, ali smo želeli da pokažemo koliko je svestran najmlađi član porodice Discovery.“ rekla je Helen Ali, Land Rover.


Land Rover inžinjeri napravili su virtuelni model kabine kako bi iskoristili svaki milimetar prostora. Radili sa danskim arhitektama, specijalistima LUMOa, kako bi je izgradili od izdržljivih materijala. Dizajnirana je da ima minimalan uticaj na životnu sredinu, počiva na 212mm debelim drvenim nosačima koji tačno odgovaraju visini vozila. Božićnu kabinu je testirao i planinar Kenton Cool u komori Land Rovera, gde se sva vozila izlažu temperaturama ispod nule.

Kabina deli nekoliko sličnosti sa Discovery modelima, uključujući opcioni prtljažnik. Otvaranje širokih horizontalnih vrata prati punom dužinom panoramski krov vozila i pruža pejzažni pogled. Na krovu je solarni punjač, dok svetla i čajnik mogu da se povežu na utičnicu od 12V Discoveri Sporta.


Discovery Sport je najprodavaniji model sa više od 100.000 prodatih vozila do sada. Dizajniran je za aktivan stil života, ima veliki prtljažni kapacitet, inovativno rešenje za skladišni prostor i prilagodljiva 5+2 sedišta. Kada je dizajnirao vozilo Land Rover je dao prioritet mestu za glavu, ramena i kolena, obezbeđujući odličan enterijer u svim derivatima zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2,741mm.

 


PR

 

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

BMW je predstavio javnosti novu verziju BMW M2 Competition, naslednika modela M2 Coupe. Ovaj model dolazi sa trolitarskim M TwinPower rednim šestocilindarskim turbo benzinskim motorom, viđenim kod većih modela BMW M3 i M4.

123456. . .1368
BRABUS 800 Coupé
Slika nedelje