AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Brend Jeep na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu 2016.

Brend Jeep na Međunarodnom sajmu automobila  u Parizu 2016.

Tokom poslednjih 75 godina, vozila brenda Jeep® definisala su autentično iskustvo vožnje sa pogonom na 4X4 točka, postavljajući standarde terenske vožnje i slobode, od kako je prvo vozilo sišlo sa proizvodne trake 1941. godine...

Ove godine, brend Jeep proslavlja 75-tu godišnjicu, što je važno postignuće, pojačano značajnim prodajnim uspehom ostvarenim u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike, gde je brend u avgustu zabeležio 34. uzastopni mesec rasta prodaje na međugodišnjem nivou. Kako bi obeležio ovo postignuće, brend se vraća na Međunarodni sajam automobila u Parizu, kao mesto na kojem će model Jeep Grand Cherokee za 2017. godinu, kao perjanica brenda Jeep i najnagrađivanije SUV vozilo u istoriji, biti uveden na evropsko tržište.

Novi Jeep Grand Cherokee za 2017. godinu, koji je predstavljen javnosti u martu ove godine, na njujorškom salonu automobila, u ponudi je sa unapređenim stilom, sadržajem premijum elemenata u standardnoj opremi i konfiguracijama. Novi Trailhawk, koji dodatno proširuje liniju modela najnagrađivanijeg SUV vozila u istoriji, poboljšava terenske sposobnosti modela Grand Cherokee nizom specifičnih terenskih funkcija, uključujući sistem Quadra drive II 4x4 sa zadnjim elektronski-upravljanim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem, jedinstvenu verziju vazdušnog vešanja Quadra lift, sa boljim upravljanjem i ukupnim vešanjem, kao i kontrolu brzine Selec-Speed Control sa funkcijom upravljanja kretanjem uzbrdo Hill Ascent Control.


Linija modela Grand Cherokee za 2017. godinu uključuje i još ekskluzivniji i savršeniji vodeći model u liniji, Summit, kojeg karakterišu opcija luksuznijeg enterijera ručno presvučenog kožom, novi izgled enterijera i dodatne vrhunske, sigurnosne funkcije koje su uključene u paket standardne opreme. Visoko-performantni model Grand Cherokee SRT za 2017. godinu, se takođe premijerno prikazuje u Parizu, sa poboljšanim eksterijerom u prednjem delu, svetlima za maglu i rešetkom hladnjaka.

Dva ekskluzivna specijalna izdanja vozila se premijerno prikazuju evropskim kupcima na štandu brenda Jeep u Parizu: Jeep Renegade Desert Hawk i Jeep Cherokee Night Eagle II. Dva modela, koji dodatno unapređuju ponudu ekskluzivnih konfiguracija ograničenih serija, a koji su konstruisani u okviru koncepata malih i SUV vozila srednje veličine brenda Jeep, potvrđuju da je prirodni dar za prilagođavanje karakterističan za celokupnu liniju vozila brenda Jeep.

Na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu, brend Jeep će predstaviti i proširenu ponudu pogonskih grupa, uvođenjem prenosa sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT) u spoju sa efikasnim 1.6-litarskim dizel motorom Multijet II i pogonom na prednje točkove.

Dva ‘Moparizovana’ vozila, Jeep Wrangler Rubicon i Renegade Longitude, oba poboljšana paketom opreme MoparONE, biće prikazana na štandu brenda Jeep, uvodeći u ponudu potpuno novi, specijalni, paket prilagođavanja za terensku vožnju koji nudi Mopar i koji obuhvata posebne dodatke za terensku vožnju i dizalicu. Ovi paketi opreme uključuju homologovanu dodatnu opremu i uskoro će se naći u prodajnim salonima brenda Jeep širom regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

2017 Jeep Grand Cherokee
Model Jeep Grand Cherokee za 2017. godinu je zvezda štanda brenda Jeep u Parizu. Model najnagrađivanijeg SUV vozila u istoriji ima poboljšani stil, te sa izmenama koje u još većoj meri izgled prednjeg dela vozila čine vrhunskim i agresivnim, zahvaljujući redizajniranom donjem delu, sa novim svetlima za maglu i prepoznatljivom rešetkom hladnjaka sa sedam otvora.

Kroz model za 2017. godinu, Jeep uvodi potpuno novi paket opreme Trailhawk, koji će dodatno unaprediti pogon na 4X4 brenda Jeep, tako potvrđujući dosledan pristup modelima linije brenda Jeep, obzirom da je isto već primenjeno na Cherokee i Renegade Trailhawk modelima. Nova konfiguracija istaći će legendarne sposobnosti pogona 4X4 brenda Jeep, kroz ponudu posebnih funkcija terenske vožnje, u spoju sa vrhunskim svojstvima, majstorskim umećem, i naprednim tehnološkim svojstvima modela Grand Cherokee. Istovremeno, obnovljena konfiguracija Summit će unaprediti rafiniranost perjanice brenda Jeep, ekskluzivnim funkcijama u kabini i u paketu standardne opreme vozila. Model Jeep Grand Cherokee za 2017. godinu pojaviće se u prodajnim salonima regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike u decembru 2016. godine.


Jeep Grand Cherokee Trailhawk

 

Jeep je uveo naziv “Trailhawk” sa konceptom modela Grand Cherokee koji se prvi put pojavio na vaskršnjem Jeep safariju 2012. godine u Moabu u Juti, SAD. Ideja je bila jedinstvena i robusnija pojava sa nizom funkcija, što je rezultiralo unapređenim pogonom na 4x4 točka. Početak proizvodnje verzije “Trailhawk” vezuje se za uvođenje potpuno novog modela Jeep Cherokee u 2013. godini, a koji je predstavljao najmoćniju verziju novog SUV vozila brenda Jeep srednje veličine. Proizvodnja je nastavljena sa modelom Renegade iz kategorije malih SUV vozila, koji se pojavio na tržištu 2014. godine. Danas naziv Trailhawk kompletira Grand Cherokee liniju, kao šesti model u istoj, pored konfiguracija Laredo, Limited, Overland, Summit i SRT, koje su deo linije modela Grand Cherokee.

Eksterijer verzije Trailhawk uključuje novokonstruisan prednji deo i rešetku hladnjaka sa sedam otvora, kao i standardne 18-inčne Goodyear Adventure gume za terensku vožnju sa kevlarskim ojačanjem, koje su prisutne jedino na modelu Trailhawk. Izgled eksterijera je dodatno obogaćen novim oznakama Trailhawk i Trail Rated sa crvenim detaljima, aplikacijom bez odsjaja na haubi, koja je specifična za Trailhawk, kućištima retrovizora, te krovnim nosačem sa sivim Neutral Gray detaljima. Standardne donje zaštitne ploče i Moparove bočne šine kompletiraju eksterijer nove konfiguracije Trailhawk, pružajući dodatnu zaštitu pri vožnji na ekstremno zahtevnim terenima.

Unutrašnjost modela Trailhawk je sa jedinstvenim crnim enterijerom, sa vrhunskim sedištima prekrivenim obrađenom i izvrnutom kožom, naglašenim crvenim šavovima na sedištima, vratima i konzoli, crnim Piano Black aplikacijama i završnom obradom u boji metala na svim obojenim delovima enterijera. Trailhawk značka na upravljaču kompletira enterijer nove konfiguracije Trailhawk. Standardan deo opreme je i 8.4-inčni Uconnect dodirni ekran sa ažuriranim stranicama sa stazama za terensku vožnju, koji prikazuje iskorištenje točkova i druge karakteristike vožnje na 4 točka, poput visine vešanja i režima vožnje 4x4 i Selec-Terrain.

Modeli serije Grand Cherokee Trailhawk opremljeni su nizom standardnih funkcija za terensku vožnju, uključujući standardno vazdušno vešanje Quadra-Lift – konstruisano za Trailhawk – koje nudi poboljšano upravljanje i ukupan put vešanja, kao i unapređenu kontrolu brzine Selec-Speed Control sa funkcijom upravljanja pri kretanju uzbrdo Hill Ascent Control, koja omogućava vozaču da kontroliše brzinu vozila pri kretanju i na uzbrdici i na nizbrdici, korišćenjem poluga na upravljaču, umesto papučica gasa ili kočniice. Pristupni uglovi na modelu Jeep Grand Cherokee su 29,8 stepeni, dok je prelomni ugao 27,1 stepeni a odstupni ugao 22,8 stepeni. Modeli linije Grand Cherokee Trailhawk su sa klirensom koji ide do 10,8 inča.

Grand Cherokee Trailhawk prikazan u Parizu biće u izvedbi sa sivom Granite Crystal bojom eksterijera i sedištima presvučenim crnom obrađenom i izvrnutom kožom, a pogoni ga efikasan 3.0-litarski motor Multijet II sa 250 ks, u spoju sa 8-stepenim automatskim prenosom.


Jeep Grand Cherokee Summit


Konfiguracija Summit predstavlja najbolji model u liniji i nudi najviši nivo sofisticranosti, što obuhvata obnovljen izgled, sa izmenjenim prednjim delom, rešetkom hladnjaka i LED svetlima za maglu, kao i nove 20-inčne, polirane, 5-kračne alu-felne.
Jedna od postavki boja u kabini nove konfiguracije Summit, jeste novi, opcioni spoj kožom presvučenog enterijera Laguna, u dvobojnoj kombinaciji Indigo plave i sive Ski Gray boje. Vredni hvale na novom enterijeru su i instrument tabla, centralna konzola i paneli vrata, svi presvučeni napa kožom, kao i sedišta presvučena Laguna kožom, sa zadebljanim ivicama. Ekskluzivan deo opreme na modelu Summit jeste visoko-performantni zvučni sistem Harman Kardon sa 19 zvučnika, snage 825 w. Ovaj najsavremeniji sistem poseduje 12-kanalno pojačalo i tri sabvufera i okružuje putnike HD zvukom.
Druge boje enterijera u konfiguraciji Summit su: crna, smeđa i tamno-smeđa Sienna. Svi Summit modeli izvedeni su sa krovnim tapacirungom od vrhunske izvrnute kože, osvetljenim pragom, akustičnim vetrobranom i kompletnim retovizorima, aktivnim sistemom smanjenja buke (Active Noise Cancellation) i vrhunskim patosnicama kompanije Berber.
Bogat spektar standardnih tehnoloških i sigurnosnih funkcija na modelu Grand Cherokee Summit za 2017. godinu obuhvata i sistem za upozoravanja na izlazak iz trake, sistem podrške za paralelno i normalno parkiranje, kao i kameru za praćenje prikolice.
Konkretno, sistem za upozoravanje na izlazak iz trake uključuje prednju kameru koja opaža i uzima merne podatke o položaju vozila unutar vozne trake. Ako vozač ne odgovori na upozorenja, funkcija podrške za ostajanje u traci će pomoći da se vozilo blago pomeri radi vraćanja u traku, korigujući položaj upravljača u meri u kojoj je to potrebno.
Funkcija podrške za paralelno i normalno parkiranje, pak, predstavlja napredan sistem koji prepoznaje prazna mesta i pomaže vozaču dajući uputstvo za parkiranje na određeni prostor, na pritisak tastera koji aktivira ultrazvučne senzore za podršku pri parkiranju. Ovaj sistem radi u kombinaciji sa sistemom ParkSense® za podršku parkiranju napred i nazad, što predstavlja dodatnu meru za sigurnost i bezbednost.
Sistem pogona na 4x4 točka Quadra-Drive II sa diferencijalom sa elektronski ograničenim proklizavanjem, predstavlja standardan deo opreme na svim Summit modelima, kao i vazdušno vešanje Quadra-Lift.

Grand Cherokee Summit predstavljen na Sajmu automobila u Parizu biće u ekskluzivnoj izvedbi sa eksterijerom u troslojnoj, beloj Pearl White boji, u paru sa kožom presvučenim enterijerom u sivoj Ski Gray i plavoj Indigo Blue boji, a pokretaće ga 3.0-litarski motor Multijet II sa 250 KS, sa 8-stepenim automatskim prenosom.


Jeep Grand Cherokee SRT


Model Grand Cherokee SRT za 2017. godinu, izveden je sa novim, agresivnim prednjim delom, sa funkcionalnim usisnicima, sa gornjim i donjim otvorom, koji sprovode vazduh ka modulu za hlađenje i kočnicama, svetlima za maglu i rešetki hladnjaka.
Vozilo brenda Jeep sa najboljim performansama koje se ikad našlo u u proizvodnji ima moćan 6.4-litarski V-8 motor sa tehnologijom za uštedu goriva, a isporučuje 468 KS i obrtni momenat od 624 Nm. Performanse su sledeće: ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi, zatim 0-162-0 km/h za 16,3 sekundi, 400 m u srednjem rasponu od 13 sekundi i maksimalna brzina od 257km/h.

Radi potpunog uvida, model Grand Cherokee SRT ima ekskluzivne stranice sa pro[irenim performansama, sa širim opsegom merača performansi i očitavanjem mernih uređaja, dok različiti režimi vožnje, uključujući i upravljanje kretanjem, omogućavaju vlasnicima vozila da personalizuju svoje iskustvo vožnje, bilo da je reč o vožnji putem ili u terenskim uslovima.
Jeep Grand Cherokee SRT naće se u prodaji u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike sa bogatim paketom opreme koji uključuje sportska sedišta od nape i izvrnute kože, 20-inčne alu-felne, 8.4-inčni Uconnect 8.4-sistem sa DAB uređajem i navigatorom, panoramski krov Commandview sa električni upravljanjem, funkciju upozporenja na izlazak iz trake, funkciju podrške za paralelno i normalno parkiranje, i kameru za praćenje prikolice.


Jeep Renegade


Jeep Renegade, koji se na tržištu pojavio pre tačno dve godine, jeste model koji, iznad svega, vodi brend ka rekordnim prodajnim rezultatima na tržištu Evrope, ali i u celom regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Gotovo 330.000 Renegade vozila je sišlo sa montažnih traka do 31. avgusta, čime je ovaj model značajno doprineo spektakularnom komercijalnom uspehu brenda. Tokom 24 meseca, mali SUV automobil brenda Jeep je uporno napredovao na listama prodaje u mnogim zemljama, uključujući i Italiju – koja je glavno tržište za modele Renegade u regionu – Veliku Britaniju, Francusku, Španiju i Austriju. Tokom prvih 8 meseci 2016. godine, prodato je 51.300 vozila brenda Renegade u Evropi, čime je zabeležen rast od 47,1% u odnosu na isti period 2015. godine. Priča o uspehu, koja predstavlja još jednu potvrdu vodeće uloge malog SUV vozila brenda Jeep, kao najprodavanijeg modela u okviru brenda na evropskom tržištu. Države regiona u kojima je zabeležena najbolja prodaja su Italija (22.800 vozila), Velika Britanija (7.200 vozila) i Francuska (6.000).

Jeep Renegade Desert Hawk


Novi Jeep Renegade Desert Hawk, model ograničene serije proizvodnje, zasnovan na konfiguraciji Trailhawk, inspirisan je jednom od najekstremnijih lokacija gde se na najbolji način iskazuju legendarne sposobnosti terenske vožnje brenda Jeep, kao i sloboda da se ide i preko znanih granica radi istraživanja nepoznatih teritorija, koja je deo DNK brenda.
Zapravo, u jeziku brenda Jeep, ime ‘Hawk’ upućuje na jedinstvenu, robusniju pojavu sa funckijama koje omogućavaju viši nivo pogona na 4x4 točka. Pre svega, jedinstvena aplikacija na haubi, sa konturama mape, kao i zvezda američke vojske na bočnoj strani, blizu zadnjeg kraja vozila, su detalji specijalno primenjeni na ovom modelu ograničene serije proizvodnje. Mat crna prednja rešetka i 17-inčne crne alu-felne takođe doprinose upečatljivom izgledu vozila. Dodatne crte eksterijera koje karakterišu Desert Hawk su donje zaštitne ploče za terensku vožnju, zadnja vučna kuka, kao i ‘Deserthawk’ logo na vozačevim vratima.
Na pustinju podseća i ekskluzivni eksterijer Mojave Sand (u boji pustinje Mohave), koji podseća na upečatljivu boju peska, a koja je primenjena na modelu prikazanom u Parizu.

Enterijer nove specijalne serije modela je sa sedištima sa crnom kožom i tekstilom, što je unapređeno belim šavovima i logotipom “Deserthawk” izvezenim na gornjem delu naslona za leđa. Standardna oprema obuhvata prednji i zadnji senzor za parkiranje, 2-zonsko upravljanje klima uređajem, premijum odeljak sa mernim instrumentima, sa 7-inčnim TFT displejom u boji, sistem praćenja pritiska u gumama i tempomat. Pored toga, Renegade Desert Hawk poseduje i UConnect radio uređaj sa dodirnim ekranom, sa 6.5-inčnim displejom u boji, standardnu navigaciju i novu, dodatu aplikaciju Jeep Skills, koja pruža podatke u realnom vremenu o performansama vožnje i savršeno odgovara misiji novog modela u ograničenoj seriji: čime se vozaču omogućava da razume legendarne terenske mogućnosti brenda Jeep, u realnom vremenu.
Opcione funkcije dostupne na modelu Desert Hawk su My Sky krov, sa uklonjivim panelima radi autentičnog doživljaja vožnje na otvorenom, zadnja kamera Parkview, kao i vrhunski audio sistem BeatsTM sa devet zvučnika.
Sa upečatljivom agresivnom pojavom, specijalnom terenskom opremom kao delom standardnog paketa opreme, uključujući Jeep Active Drive Low sistem sa opsegom prenosa od 20:1, Selec-Terrain sistem sa ekskluzivnim Rock režimom i kontrolu kretanja nizbrdo, model Desert Hawk se izdvaja kao najsposobniji Renegade model, kao i najsposobnije malo SUV vozilo za terensku vožnju u svojoj kategoriji. Model će se pojaviti u prodajnim salonima brenda Jeep širom Evrope u novembru, sa 2.0-litarskim dizel motorom Multijet II sa 170 ks i 9-stepenim automatskim prenosom. Pored boje Mojave Sand, u ponudi su i boje: siva Anvil, crna Solid Black i bela Alpine White.


1.6-litarski motor Multijet II sa dvostrukim suvim kvačilom i 6-stepnim automatskim prenosom (DDCT)


Ponuda pogonskih grupa modela Renegade će u Parizu biti dodatno proširena, zahvaljujući uvođenju 6-stepenog prenosnog mehanizma sa dvostrukim suvim kvačilom (DDCT), u spoju sa štedljivim 1.6-litarskim motorom Multjet II sa Stop&Start tehnologijom. Nova kombinacija motora i prenosnog mehanizma biće u ponudi širom Evrope samo za Renegade modele sa prednjim pogonom, počev od kraja novembra.

Novi menjač biće u ponudi sa najpopularnijim i najprodavanijim motorom modela Renegade u regionu - 1.6-litarskim dizel motorom Multijet II, koji isporučuje 120 KS, a zahvaljujući njegovoj ekonomičnoj potrošnji goriva odnosno niskoj emisiji CO2, (4.5 l/100 km i 118 g/km u kombinovanom režimu vožnje), model će zadovoljiti raznovrsnije potrebe kupaca, predstavljajući pravi izbor za privatne i poslovne korisnike.

Prenosni mehanizam DDCT, koji je prethodno bio uparen samo sa 1.4-litarskim turbo-motorom MultiAir2 na modelu Renegade, koristi dva kvačila umesto jednog, za povezivanje motora i prenosnog mehanizma. Upotreba dva kvačila omogućava promene brzina bez prekida prenosa snage na točkove, obzirom da su stepeni prenosa drugog polu-menjača sinhronizovani sa prvim u toku rada. To znači da je prenos obrtnog momenta na točkove kontinuiran – čak i prilikom menjanja brzina, što za rezultat ima poboljšane performanse vozila i veću udobnost u vožnji.


Specijalna serija Jeep Cherokee Night Eagle II


Specijalno izdanje „Night Eagle II“, napravljeno da unapred već smeo dizajn modela Jeep Cherokee, biće zasnovano na paketu opreme Limited, i imaće poseban estetski tretman crnim stilskim elementima kako bi se naglasio agresivan izgled i sportski karakter SUV vozila brenda Jeep srednje veličine. Koristeći komercijalni uspeh specijalnog izdanja Night Eagle, koji je prestavljen pre tačno godinu dana na frankfurtskom sajmu automobila, novo specijalno izdanje Night Eagle II ponovo potvrđuje odvažnost i jedinstvenu strast za prilagođavanje kroz prepoznatljiv stil koji se odražava u nekoliko tamnih elemenata i sjajno-crnim detaljima na eksterijeru. Tu spadaju prednja „Jeep“ značka, crni krovni otvor, okvir rešetke hladnjaka i aplikacija na prednjem delu automobila, sjajno-crni krovni nosači, 18-inčni crni točkovi sa sjajno-crnom završnom obradom i crne značke „Jeep“ i „4x4“. Eksterijer je upotpunjen namenskom značkom Night Eagle. U kabini je dostupna sveobuhvatna standardna oprema, uključujući crni enterijer, vrhunska sedišta presvučena napa kožom sa grejanjem i ventilacijom, sedište vozača sa 8-smernim električnim podešavanjem i četvorosmernim električnim podešavanjem u lumbalnom delu, 7-inčnu podesivu TFT instrument tablu u boji, Uconnect radio uređaj sa navigacijom i 8,4-inčnim ekranom na dodir, Alpine audio sistem od 506 w sa devet zvučnika i sabvuferom, kao i dvozonski klima uređaj.

Sa crnim eksterijerom i crnim kožnim enterijerom, Cherokee Night Eagle II koji je prikazan na štandu brenda Jeep u Parizu, nudi kompletan standardni paket opreme, uključujući i bi-ksenonske farove, pomoćnu zadnju kameru za parkiranje Park Sense, prednje i zadnje parking senzore, automatske farove i senzore za kišu, podizanje zadnjih vrata i retrovizore koji se sklapaju. Širok spektar naprednih bezbednosnih karakteristika je takođe deo ovog specijalnog izdanja, kao što su sistem za upozorenje o promeni trake, upozorenje na mogućnost čeonog sudara u punoj brzini sa ublažavanjem posledica sudara, adaptivni tempomat sa sistemom Stop&Go, Praćenje mrtvog ugla i opažanje dolazećih vozila pri kretanju unazad prilikom parkiranja i podrška pri paralelnom i normalnom parkiranju. Dvodelni stakleni krov CommandView® upotpunjuje listu karakteristika.
Model Night Eagle II pokreće 2,2-litarski motor Multijet II sa 200ks, u kombinaciji sa 9-stepenim automatskim prenosom i sistemom aktivnog pogona na 4 točka Active Drive I. Od decembra će biti dostupan u pet boja širom Evrope, uključujući crnu, belu, sivu Billet Silver, sivu Granite Crystal i crvenu Deep Cherry Red


‘Moparizovana’ vozila


Jeep Wrangler Rubicon nadograđen paketom MoparONE
Moparizovani Jeep Wrangler, koji je prikazan u Parizu, zasniva se na konfiguraciji Rubicon – najekstremnijem i najboljem terenskom vozilu u gami Wrangler vozila, koje se može pohvaliti zelenim Hyper Green eksterijerom i enterijerom od crne kože.
Kako bi se poboljšale terenske sposobnosti modela Rubicon, vozilo je nadograđeno specijalnim paketom MoparONE za prilagođavanje koji se kupuje posebno, uključujući i dizalicu od 2 inča, stabilizator upravljanja, donju zaštitnu ploču i crne alu-felne od 17 inča sa velikim Hankook Dynapro 265/75 R17 gumama. Ovaj specijalni paket firme Mopar transformiše Wrangler Rubicon u prvo „moparizovano“ terensko vozilo koje sadrži homologovanu dodatnu opremu i dizalicu. Paket MoparONE će uskoro biti u prodaji kod zvaničnih distributera brenda Jeep za region Evrope, Bliskog istoka i Afrike) za modele Rubicon sa 3 i sa 5 vrata.

Crni element sa sijalicama postavljen na vetrobran, sa halogenim svetlima za terensku vožnju, ventilacija haube, cevasti stajni pragovi i polu-vrata u boji karoserije, upotpunjuju izgled „moparizovanog“ modela Rubicon, i čine karakteristike kultnog modela Wrangler još unikatnijim.
Jeep Wrangler Rubicon sa paketom MoparONE pokreće 2,8-litarski EURO 6 turbo-dizel motor sa 200KS i automatskim prenosom sa pet brzina.


‘Moparizovani’ Jeep Renegade


„Moparizovani“ Jeep Renegade, zasnovan na paketu opreme Longitude, prikazan u Parizu, može se pohvaliti jedinstvenim žutim Solar Yellow eksterijerom i crnom haubom, kao i aplikacijom zvezde američke vojske, mat-crnim kućištima za retrovizore i prednjom rešetkom hladnjaka. Kako bi se poboljšao terenski izgled malog Jeep SUV vozila, ovaj automobil dolazi sa specijalnim paketom za prilagođavanje kompanije Mopar, a koji obuhvata i dizalicu za vešanje i velike zimsko-letnje gume.
Model Jeep Renegade Solar Yellow, koji je prikazan u Parizu, pokreće 2,0-litarski Multijet II dizel motor sa 140KS, uparen sa šestostepenim ručnim prenosom i sistemom aktivnog pogona na 4 točka brenda Jeep (Jeep Active Drive 4x4 system).
Ukratko, paket MoparONE je dostupan u dve verzije – jednoj za Wrangler i drugoj za Renegade – i nudi specifičan sadržaj u zavisnosti od modela, poboljšavajući terenske karakteristike oba vozila.


Jeep Štand


Izložbeni prostor brenda Jeep karakterišu jasni oblici koji prikazuju esencijalnu, savremenu strukturu koja predstavlja više vrsta terena na kojima vozila brenda „Jeep“ mogu da iskažu svoj karakter u najboljem svetlu: u gradu, kao i u ekstremnim terenskim uslovima. Upotreba fino obrađenih prirodnih materijala, poput drveta i kamena, upućuje na postavku koja je kombinacija divljih pejsaža i sofisticiranog urbanog okruženja, čime se aludira na dve duše koje brend poseduje u svojoj DNK: suštinsku, „sirovu“ dušu modela Wrangler, i finiju, premijum klase, koja karakteriše perjanicu, Grand Cherokee.
Tehnologija i inovativnost brenda Jeep je naglašena velikim LED površinama koje prikazuju video snimke brenda Jeep i njegovih modela. U kutku posvećenom sistemu Uconnect LIVE nalaziće se interaktivni totem na kome će posetioci moći da testiraju svoje povezane servise i prožive Jeep Skills iskustvo zahvaljujući tehnologiji Oculus i video snimcima od 360 stepeni.
U centru štanda nalaziće se posebno mesto sa „Moparizovanim“ modelom Wrangler Rubicon, uključujući i paket MoparONE i niz „virtuelnih“ sadržaja posvećenih surfovanju. „Kutak za surfovanje“, kojeg karakteriše poseban pod sa specijalnim efektom „peska“, u kontrastu sa kamenim podom ispod drvenog mosta, pružiće posetiocima šansu da uživaju u igrici „Jeep Ride“, napravljenoj kao podrška takmičenjima u surfovanju u prestižnom šampionatu Svetske surf lige (WSL) za žene i muškarce u 2016. godini, koje se održava u Portugalu i Francuskoj, i čiji je eksluzivni globalni automobilski partner brend Jeep drugu godinu za redom.

Izbor ekskluzivnih dodataka i originalnih rezervnih delova za Jeep, napravljenih u saradnji sa kompanijom Mopar, biće prikazan u posebnom delu izložbenog prostora.


PR

 

 

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je Svetski auto godine 2024. po izboru žena

Kia EV9 je od strane uglednog žirija u izboru Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY) proglašen za "najbolji automobil na svetu za 2024. godinu". Proglašenje pobednika, objavljeno 8. marta, odvilo se upravo na međunarodni Dan žena...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje