AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Fiat Professsional na sajmu teretnih vozila u Hanoveru

Fiat Professsional na sajmu teretnih vozila u Hanoveru

66. Međunarodni sajam teretnih vozila u Hanoveru, najveća evropska izložba dostavnih i industrijskih vozila, održaće se od 22. do 29. septembra. Događaj u nemačkom gradu će okupiti profesionalce i glavne proizvođače vozila, uključujući Fiat Professional...

Brend Fiat Professional ima važnu ulogu kada je reč o prodaji lakih dostavnih vozila na nemačkom tržištu.
U Hanoveru, Fiat Professional prikazuje kompletnu liniju svojih vozila. Nakon što je kompletno obnovljena za svega dve godine, ova linija danas nudi prave odgovore za sve potrebe prevoza, obzirom da pokriva sve segmente. U ponudi su svi tipovi karoserije, nosivosti i kapaciteti, kompletan opseg međuosovinskih rastojanja, varijante širina i visina, pored visoko-efikasnih motora i različitih opcija za gorivo (benzin, dizel, TNG i metan).


Pored toga, potvrđujući izuzetnu fleksibilnost svojih modela, Fiat Professaional je obratio najveću pažnju na "specijalitete", poput rešenja za prevoz ljudi i konverziju vozila. Sektor obuhvata vozila za prevoz putnika na kratkim relacijama, rešenja podržane mobilnosti, mobilne radionice, vozila sa tovarnim prostorom, termički izolovana ili vozila sa hlađenim odeljcima, kamp vozila za odmor i vozila za javnu administraciju. Ukratko, za svaku profesionalnu aktivnost ili potrebu za prevozom, može se naći rešenje kroz konverzije koje nudi Fiat Professional, što je demonstrirano kroz saradnju sa vodećim evropskim specijalistima za konverzije.
Ukratko, nova linija vozila brenda Fiat Professional u mogućnosti je da odgovori na sve profesionalne potrebe, pokrivajući 97% potreba tržišta. To predstavlja zdravu osnovu na kojoj je zasnovana obnova brenda. Osim uvođenjem novih proizvoda, Fiat Professional se razvija i uvećanjem obima prodajnog osoblja i mreže, čime se poboljšava kvalitet usluge i ostvaruje pristup novim tržištima zahvaljujući krajnje personalizovanim rešenjima. To podrazumeva da su pravi modeli dostupni i, iznad svega, da su u ponudi u pravim segmentima - onima koji predstavljaju najveći deo prodajnog miksa. Zahvaljujući svemu ovome, Fiat Professional će biti u mogućnosti da uskladi rezultate koje postiže na evropskom tržištu sa onima u Italiji, te da udvostruči prodaju u Africi i na Bliskom istoku, gde brend širi svoju mrežu zahvaljujući sinergiji koja se ostvaruje kroz saradnju sa kompanijom Chrysler.


Na sajmu u Hanoveru ćete imati priliku i da se upoznate se opsežnim programom brenda Mopar, referentnog brenda za usluge, brigu o korisnicima, originalne delove i dodatnu opremu za brendove grupe FCA. Svi ovi proizvodi su visokog kvaliteta i mogu se izabrati i prilikom kupovine vozila, ali i kasnije, radi prilagođavanja uslugama ili ekskluzivnom dodatnom opremom. Dva prikazana modela (Ducato i Doblò Cargo) su takođe opremljeni posebnom opremom na kojoj je radilo odeljenje tehničkih usluga brenda Mopar.


Napokon, štand koji se nalazi unutar paviljona 16 može se pohvaliti potpuno novim dizajnom postavke, kojim je istaknut novi pristup, više usmeren na kupca, ali i mnogi novi proizvodi koji su izloženi. Sve to je naglašeno velikim brojem slika na zidovima koje bude sećanja, kao i prikazima najvažnijih novih vozila u različitim radnim okruženjima na tri led zida. Kako se ističe u novoj komunikacionoj kampanji , "Work never stops", a Ducato, Doblò, novi Fiorino, Talento i Fullback su spremni za rad po smenama na uzastopnim poslovima, danju i noću, kako bi pružali podršku svakom profesionalcu kome je ona potrebna .


Ducato


Pažnju na sajmu u Nemačkoj privlači čuveni Ducato, najprodavaniji model brenda, sa prodajom od preko 2,9 miliona primeraka ostvarenom za 35 godina i šest generacija. Preko 600.000 porodica putuju u Fiat Ducato kamp vozilima , što Ducato čini neprikosnoveno vodećim modelom u ovom sektoru, koji postavlja standarde: preko 75% kamp vozila koja su danas u upotrebi su napravljena na bazi modela Ducato.
Od samog početka svog postojanja, Ducato predstavlja pravi brend koji je u stanju da unese revoluciju u sopstveni segment vozila kontinuiranim inovacijama koje su danas prisutne na svim dostavnim vozilima. A vremenom je ovaj model unapređivao svoje osobine kako bi postao trendseter koji se proizvodi u preko 10.000 varijanti i prodaje u više od 80 zemalja širom sveta. To doprinosi globalnom uspehu brenda. Godine 2014. , model je osavremenjen kako bi odgovorio na potrebe novih kupaca, nudeći više tehnologije, veću efikasnost i vrednost. A nedavno je debitovala i nova linija Euro 6 motora sa primenjenim tehnologijama LPEGR i SCR, prilagođenim misiji proizvoda.


Posetioci štanda brenda Fiat Professional mogu se upoznati sa tri modela, počev od novog modela Combi, dugog međuosovinskog rastojanja, koji je izveden sa 2.3-litarskim motorom Multijet2 sa 150 KS, a koji je najbolji u svojoj klasi kada je reč o potrošnji goriva i emisiji CO2. Treba istaći da izloženo vozilo može udobno da smesti 9 ljudi, dok, istovremeno, može da se pohvali prostranim terenim odeljkom (do 2 m), koji je najbolji u klasi. Osim toga, vozilo poseduje upravljač obložen kožom, upravljanje nivoom vešanja, programabilan i nezavistan grejni sistem Webasto, kameru i parking senzore i ograničavač brzine. Vozilo se ističe rafiniranom metalik-sivom izvedbom sa 16-inčnim alu-felnama i inovativnim dnevnim LED svetlima.


Ovom verzijom uvodi se nova linija vozila posvećenih prevozu ljudi, a koja će 2017. godine biti proširena Minibus modelima koji su potpuno rekonstruisani: novi enterijeri, nova ergonomska sedišta, nov i efikasan klima sistem, kao i širok opseg prilagođavanja za sve potrebe prevoza na kratkim i dugim relacijama. Zahvaljujući niskom klirensu i prostranoj unutrašnjosti, Ducato je savršeno vozilo za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, i za pojedince i za profesionalce.


Na izložbi u Hanoveru će se naći i originalna postavka modela Ducato koja je kreirana u saradnji sa odeljenjem za tehničke usluge brenda Mopar. Konkretnije, ako počnemo od vrhunske prilagodljivosti modela, vozilo srebrno-sive boje opremljeno je 2.3-litarskim motorom Multijet2 sa 150 ks. To je pametno i inovativno rešenje, posvećeno profesionalcu koji ga koristi kao prirodno proširenje svog radnog mesta. Koristeći sistem brze i bezbedne instalacije i demontiranja, Mopar nudi liniju opreme prilagođenu različitim potrebama korisnika. Verzija predstavljena u Hanoveru prikazuje kompoziciju sa tri aranžmana polica, koje su postavljene na dve strane modela Ducato, te sa odeljicima za odlaganje, fiokama i kutijama za alat. Radi unapređenja mobilnosti, vozilo je opremljeno generatorom električne energije postavljenim na gornjem delu na izvlačenje, koji može da da se koristi za upravljanje kompresorom od 10 bara i drugih uređaja. Naposletku, kada je reč o dodatnoj opremi, vredno je pomenuti i dve teleskopske letve za držanje tereta, držač za tablet sa kaiševima za postavljanje na naslon za glavu, kao i praktična kolica.


Na kraju, odvojen je i prostor za Ducato kamionet koji demonstrira izuzetnu prilagodljivost modela koji je pogodan za bezbrojne konverzije. Vozilo koje se ističe belom karoserijom, opremljeno je 2,3-litarskim motorom Multijet2 sa 180 KS (Euro 6) i manuelnim 6-stepenim prenosom. Ostala oprema uključuje: 16-inčne alu-felne, tempomat i ograničavač brzine, upravljač obložen kožom, dnevna LED svetla, kao i vozačevo sedište sa oprugama radi dodatne udobnosti. Vozilo je sa paketom opreme Comfort, koji uključuje 5-inčni Uconnect Nav 5’’ radio uređaj, senzore za kišu i sumrak, svetla za maglu, automatski klima uređaj, električno-preklopive retrovizore, te sisteme podrške vozaču LDWS (Sistem za upozoravanje na izlazak iz trake) i HBR (prepoznavanje dugih svetala).


Fullback


Posetioci u Hanoveru imaju prilike da se divesa Fullback modelims. Dva izložena modela su opremljena 2.4-litarskim aluminijumskim turbo-dizel motorom sa pogonom na četiri točka i manuelnim 6-stepenim prenosom. Simbolični proizvod nove linije uvodi brend u potpunu novu arenu i predstavlja veliki skok ka globalnom rastu brenda Fiat Professional. Zanimljivo je da pik-ap vozila predstavljaju jedan od najvažnijih segmenata u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa udelom od 22% u celokupnom tržištu dostavniih vozila. Dok prosečan tržišni udeo ove kategorije vozila u Evropi iznosi 6% i raste, u Africi i na Bliskom istoku on je čak 70%. Savršeno usklađen sa vrhunskom konkurencijom kada je reč o konfiguracijama, veličini i motorima, Fullback, "heroj rada" brenda Fiat Professional, kreiran je kako bi odgovorio na specifične potrebe profesionalaca: njegova velika fleksibilnost čini ga pogodnim za sve vrste poslovne i neposlovne upotrebe.
Pažnja je usmerena na model Fullback koji je nedavno učestvovao, kao zvanično vozilo, u čuvenom Svetskom MXGP FIM motokros svetskom šampionatu za 2016. godinu, gde je Fiat Professional bio zvanični sponzor, pored sponzorstva tri trke, održane u Belgiji, Italiji i Velikoj Britaniji. Ovaj konkretan model je izveden u konfiguraciji sa produženom kabinom i tamnim, sportskim, tekstilnim presvlakama, posebne izvedbe, sa motokros temom, proizvedenim u saradnji sa firmom Garage Italia Customs. Oprema ovog modela uključuje: donje zaštitne ploče za terensku vožnju, crne 16-inčne alu-felne, crnu rešetku hladnjaka, posebne stajne pragove i čeličnu, crno-ofarbanu sportsku šipku koja naglašava sportski izgled vozila.
Drugi prikazan model je u izvedbi sa "duplom kabinom" u bogatoj LX verziji, bele boje, sa enterijerom prekrivenim tamnim tekstilom. Vozilo je ukrašeno cevastim bočnim stajnim pragovima, donjim zaštitnim pločama za terensku vožnju i 17-inčnim alu-felnama. Standardna oprema uključuje automatski klima uređaj i radio uređaj sa 7-inčnim displejom, sa ugrađenim navigacionim sistemom i zadnjom kamerom. Moparov potpis nalazi se i na nekoliko dodatnih elemenata na vozilu, poput kapica za ventile sa logotipom, tekstilnih patosnica i obloge podnog dela prtljažnika.

Talento


Pažnju će privući i model Talento, koji sa svojim velikim kapacitetom predstavlja savršenog saradnika profesionalcima i na gradskim ulicama i na putevima. Odlikuje se velikom raznovrsnošću i sposobnošću prilagođavanja najrazličitijim potrebama kupaca. Njegovo krajnje simbolično ime, istovetno nazivu srednjovekovnog novčića, dočarava urođene kvalitete vozila i koncepta vrednosti, u najboljoj tradiciji brenda Fiat Professional. Kao rezultat, dobijeno je funkcionalno vozilo koje uvećava vrednost rada, vremena i novca profesionalnih korisnika, fokusirajući se na njihove stvarne potrebe. Talento predstavlja vezu između modela Doblò Cargo i Ducato, dajući brednu Fiat Professional mogućnost da pokrije nove kapacitete i dužine tereta, te da se nadmeće u 2P segmentu sa idealnim međuosovinskim rastojanjem.


Linija novog modela Talento obuhvata nove zapremine motora i dužine tovarnog dela radi potpunog odgovora na sve profesionalne potrebe za prevozom. Otvor “CargoPlus” odeljka, koji se nalazi ispod suvozačkog sedišta, omogućava profesionalcima prevoz predmeta dužine do 3,75 metara (4,15 m kod verzije sa dužim međuosovinskim rastojanjem).


Njegovu izuzetnu pristupačnost garantuje i prag od svega 552 mm, kao i širina kliznih vrata od 1030 mm (100 mm iznad tla). Zapremina teretnog dela iznosi 5,2 m3 kod verzije sa kratkim međuosovinskim rastojanjem, 6 m3 kod izvedbe sa dužim međuosovinskim rastojanjem, kao i velikodušnih 8,6 m3 kod izvedbe sa podignutim krovom; što znači da je Talento, čak i u verziji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem, u stanju da prevozi tri evro-palete.


Dva modela se prikazuju u Hanoveru: teretna i verzija za prevoz putnika. Prvo vozilo je u pastelno beloj izvedbi, sa mat-crnim 17-inčnim alu-felnama i srebrnim "Techno Silver" enterijerom, uključujući crnu instrument tablu i srebrno-ofarban deo sa mernim uređajima. Enterijer je takođe u potpunosti ukrašen srebrnim ili hromiranim detaljima.


Vozilo je opremljeno motorom 1.6 EcoJet S&S TwinTurbo sa 125 KS i obrtnim momentom of 320 Nm, u spoju sa manuelnim 6-stepenim prenosom sa SCR (selektivna katalitička redukcija) tehnologijom za smanjenje emisije azotnih oksida, zahvaljujući upotrebi rastvora AdBlue®, te TwinTurbo motorom koji smanjuje smisije i potrošnju goriva, te samim tim i troškove vožnje.


Opremu kompletiraju tri Moparova dodatka, koja vozilo čine još funkcionalnijim: gumene patosnice, enterijerska LED svetla i nosač za pametni telefon na instrument tabli.


Drugi prikazani Talento, koji se izdvaja elegantnom metalik-zelenom karoserijom i dvama praktičnim kliznim vratima, ima 17-inčne mat-crne alu-felne i "Living Brown" enterijer (sa crno-smeđom instrument tablom i sjajno-crnom opremom sa hromiranim detaljima). Dodatnu eleganciju donose unutrašnji hromirani i sjajno-crni elementi i četiri Moparova dodatka, poput bočnih stajnih pragova, držača za pametni telefon na instrument tabli, tekstilnih patosnica i zaštitnog praga u teretnom odeljku. Vozilo je izvedeno sa motorom 1.6 EcoJet S&S TwinTurbo sa 145 KS i obrtnim momentom od 340 Nm, u spoju sa manuelnim 6-stepenim prenosom koji je takođe izveden sa SCR tehnologijom i dvo-stepenim turbo-punjačem.


Oba prikazana modela opremljena su gornjom rešetkom sa crnim šipkama, klima uređajem, zadnjom kamerom, svetlima za maglu i dnevnim LED svetlima ugrađenim u branike, kao i 7-inčnim Radio Touch Nav uređajem, sa navigacionim sistemom, AM/FM (+DAB) radio uređajem, USB i AUX portovima za muzičke sadržaje i Bluetooth® tehnologijom za korišćenje telefona bez upotrebe ruku.

 

Rešenje za mobilnost: smanjenje ukupnih troškova posedovanja vozila, prilagođena poslovna rešenja za korisnike i održivu upotrebu


Pored prilagođenih rešenja mobilnosti, Fiat Professional može da se pohvali pristupom koji je sve više podređen kupcima, a što se može zaključiti na osnovu pažnje koju kompanija posvećuje i smanjenju troškova posedovanja vozila i održivoj upotrebi. Konkretno, izdržljivost, robusnost i posledičan rast rezidualne vrednosti, u spoju sa efikasnošću i niskim troškovima upotrebe i sniženom cenom rezervnih delova, čine troškove održavanja i poravke modela brenda Fiat Professional među najnižim u odgovarajućoj klasi vozila, što predstavlja značajan doprinos poboljšanju ukupnih troškova posedovanja vozila u periodu između kupovine i prodaje vozila.


Slično tome, Fiat Professional je posvećen ponudi održivih rešenja velikom broju kupaca, smanjenju ekološkog uticaja vozila brenda tokom čitavog životnog veka istih, i odgovaranju na zahteve kupaca na svakom tžištu na kojem brend posluje. Nije slučajno da brend nudi najsadržajniju liniju lakih dostavnih vozila sa opcijom napajanja na metan, na taj način dajući svoj doprinos neupitnom liderstvu kompanije FCA na evropskom tržištu: od 1997. godine do danas, grupa je prodala preko 700.000 automobila i dostavnih vozila pogonjenih na metan.


Novi Fiorino


Još jedan novi model u liniji prikazan na sajmu u Hanoveru je novi Fiorino, koji predstavlja evoluciju modela kojim je stvoren segment malih kombi vozila. Sa dizajnom koji je obnovljen i u unutrašnjiosti i u spoljašnjosti, novi Fiorino je savršen za korišćenje u gradskoj vožnji, agilan u saobraćaju i lak za parkiranje. Uprkos ovim svojstvima, model ima izvanredan teretni kapacitet koji dostiže do 2,8 m3, kao i korisnu nosivost do 660 kg. Pored toga, novi Fiorino je najbolji u klasi kada su u pitanju performanse, ekonomičnost, udobnost i funkcionalnost.
Zanimljivo je da je na štandu prikazana verzija modela Natural Power opremljena 1.4-litarskim motorom sa 70 KS, sa napajanjem na benzin i metan - rešenje koje je, u segmentu malih dostavnih vozila, ponudio samo Fiorino - zahvaljujući čemu vozilo ima automnomiju kretanja od 960 km. Prirodni gas se puni u dva gasna cilindra, koji se nalaze ispod poda automobila, ukupnog kapaciteta od 77 litara (jednako količini od oko 132 kg gasa). Zahvaljujući tome, teretni deo je savršeno ravan čak u punoj dužini, tako da se može optimalno koristiti, sa garantovanom zapreminom od 2,4m3, te sa korisnom nosivošću od 500 kg (uključujući i težinu vozača) i sa obrtnom pregradom. Izloženo vozilo, prikazano u SX verziji, karakterišu klima uređaj, Bluetooth Nav Radio uređaj sa 5-inčnim ekranom na dodir, upravljač obložen kožom sa komandama radio uređaja, 15-inčne trekking alu-felne, senzori za parkiranje i svetla za maglu.


Doblò Cargo


Kao naslednik pobedničkog modela, sa preko 1,6 miliona primeraka prodatih od 2000. godine do danas, Doblò Cargo nudi najveći opseg u svom segmetnu (od vanova do kombija, plus konverzije za posebnu upotrebu) i ima za cilj da učvrsti svoju poziciju u ovom segmentu tržišta, koji čini oko 25% ukupnog evropskog tržišta lakih dotavnih vozila. Osobenosti ovog modela obuhvataju teretni kapacitet (do 5,4 m³) i korisnu nosivost (do jedne tone), pored ekskluzivnog Bi-link vešanja i kompletne linije Euro 6 motora (turbo-dizel, benzinski i benzin/metan).
Na sajmu u Hanoveru prikazuje se verzija Natural Power, opremljena dvogorivim motorima (sa pogonom na benzin i metan), koji pružaju performanse dostojne benzinske verzije, ali sa svim ekonomskim i ekološkim prednostima upotrebe metana. Konkretno, 1,4-litarski motor 16V T-JET Natural Power razvija maksimalnu snagu od 120 KS (i sa benzinskim i sa pogonom na metan) te napredne vrednosti obrtnog momenta (206 Nm pri 3000 ob/min). Time je postignuta visoka fleksibilnost menjača, sa smanjenom upotrebom 6-stepenom prenosnog mehanizma, radi prijatne i opuštene vožnje. Odziv na pritisak na papučica gasa je odličan zahvaljujući smanjenoj inerciji turbo-punjača. Doblò Cargo Natural Power je stoga vozilo koje zadovoljava ekološke, kao i potrebe aktivne porodice: zaista, korisna zapremina prtljažnika je nepromenjena, obzirom da su metanski cilindri smešteni ispod poda automobila. Ukupnan kapacitet je 95 litara, što je jednako količini od oko 16,15 kg prirodnog gasa, kod modela sa kratkim međuosovinskim rastojanjem opremljenih sa 4 cilindra (verzije sa dužim međuosovinskim rastojanjem imaju 5 cilindara zapremine 130 litara/oko 22,1 kg metana), što je dopunjeno i kapacitetom rezervoara za gorivo od 22 litre.


Oprema na vozilu obuhvata: automaski klima uređaj, Nav Live Radio uređaj sa 5-inčnim ekranom na dodir, upravljač obložen kožom sa komandama za radio uređaj, parking senzore i svetla za maglu. Pored toga, oprema obuhvata i višenamensku prednju klupu, sa prostorom za smeštanje tri osobe, i značajnim prostorom za odlaganje stvari ispod sedišta. Centralno sedište se preklapa i može se koristiti kao rukonaslon, ili kao odeljak za odlaganje dokumenata, dok je bočno sedište takođe preklopivo za potrebe prevoza dugačkih predmeta i fiksiranja istih, zahvaljujući praktičnim kukama na zadnjem delu sedišta. Poput gore opisanog modela Ducato, izloženi model konfigurisan je u saradnji sa odeljenjem tehničkih usluga brenda Mopar. Konkretno, Doblò Cargo prikazan u Hanoveru opremljen je kompletnim setom opreme pogodne za različite potrebe korisnika. Detaljnije, reč je o modularnom sastavu polica u kompletu sa odeljcima za odlaganje, policama sa fiokama i kutijama za alat sa mogućnošću postavljanja na obe strane vozila, što je rešenje koje zaslužuje poštovanje. Prikazan će biti i set dodatne opreme, uključujući teleskopske šipke za držanje tereta, držače tablet uređaja sa kaiševima, praktična kolica i mnogo više od toga.


Ram 1500 Quad Cab Sport

 

Po prvi put brend teretnih vozila Ram učestvuje na sajmu u Hanoveru, a ovim pojavljivanjem brend se integriše u ponudu dostavnih vozila sa ciljem iskorištenja svih potencijala tržišta Evrope, Bliskog istoka i Afrike.
Vozilo izloženo na sajmu je Ram 1500 Quad Cab Sport sa 5.7-litarskim benzinskim motorom HEMI® i automatskim, 8-stepenim prenosom. Vozilo, koje se ističe svojom sjajno-belom Bright White izvedbom, modifikovano je kako bi mogao da se smesti TNG sistem, koji predstavlja veoma čestu opciju u Evropi, a koja omogućava vozaču izbor između dve opcije napajanja (na TNG ili benzin), te smanjenje potrošnje goriva uz održavanje visoko-performantne vožnje.
Prilagodljivost ove konfiguracije, koja je savršena i za poslovne aktivnosti i za zabavu, dodatno potvrđuju Moparovi dodaci kreirani za dostavna vozila, uključujući bočne stajne pragove i crnu kutiju za alat. Pored toga, 1500 Quad Cab Sport nudi i vučnu šipku odobrenu za evropsko tržište, dok se među opcijama izdvajaju i sportska sedišta sa kožnim umecima, teretni odeljak sa podižućom platformom, odnos zadnje osovine of 3,92 i zadnja osovina sa anti-roll diferencijalom. Napokon, Vozilo ima haubu za sportske performanse, kao i pokrivač na vođicama za zatvaranje teretnog odeljka vozila.


PR

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje