AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Špijunski video: nova Nissan Micra se bliži

Špijunski video: nova Nissan Micra se bliži

Aktuelna generacija modela Nissan Micra, nije postigla značajniju popularnost na gradskim ulicama. Špijuni su snimili na ulici petu generaciju modela Micra, koja će zvanično biti okrivena na autosalonu u Parizu...

Nova Micra imaće potpuno novi dizajn, jer je po mnogima, upravo dizajn aktuelne generacije bio i najveća "kočnica" ka značajnijem uspehu ovog kvalitetnog modela. Obline na aktuelnoj generaciji biće zamenjene oštrim dizajnerskim linijama, koje će novu Micru činiti dinamičnom i atraktivnom.

 

Dominantan detalj na prednjem delu automobila biće atraktivna maska hladnjaka u obliku slova "V", koja će mali gradski hatchback optički spojiti sa ostalim modelima ovog brenda. Baza modela Micra biće platforma CMF, modifikovana za mala auta, koju će koristiti i nova generacija modela Juke. Iz Nissana najavljuju, da će kabina nove Micre biti prostranija.

Biće promenjeno i mesto proizvodnje. Aktuelna Micra na Stari kontinent stiže iz Indije, a naslednik će se proizvoditi u Evropi. U okviru alijanse sa Renaultom, za proizvodnju nove Micre biće zadužena fabrika Flins nedaleko od Pariza.


Glavni cilj ove promene je približavanje evropskim kupcima. Dok je druga generacija postala Evropski auto godine 1993. godine (kao prvi japanski model u istoriji), četvrta generacija nije postigla rezultate koji su očekivani od Nissana.


VIDEO:



Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje