AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz E63 AMG neće imati pogon na zadnje točkove

Mercedes-Benz E63 AMG neće imati pogon na zadnje točkove

Mercedes-Benz neće proizvoditi model E63 AMG sa pogonom na zadnje točkove. Aktuelni E 63AMG biće poslednji koji je dostupan sa pogonom na zadnje točkove, jer će novi biti moguće poručiti samo sa pogonom na sve točkove - 4Matic...

Za ovu odluku "krivi su" aktuelni klijenti, koji su se u 90 % slučajeva odlučivali da njihov E63 AMG bude opremljen sistemom pogona na sve točkove 4Matic. Podsetimo, to je kod aktuelne generacije bilo dostupno uz doplatu. 

Zašto je to tako, teško je reći. Očigledno se kupci teško odlučuju, da njihov automobil maksimalne snage od skoro 600 KS i sa tramvajskim obrtnim momentom, ima pogon samo na zadnju osovinu. Oni ortodoksni fanovi AMG modela sa zadnjom vučom sigurno misle drugačije, ali je problem što su oni u manjini. Prodajne brojke su surove, a one ne žele surovi monstrum sa zadnjom vučom.


Na fotografiji iznad vidimo model Mercedes-Benz E43 AMG, kojeg pokreće V6 3.0-litarski Bi-turbo motor maksimalne snage 401 KS. Verzija E63 AMG očekuje se uskoro.


Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje