AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BMW serije 5 nove generacije stiže u Pariz 2016 - nove informacije

BMW serije 5 nove generacije stiže u Pariz 2016 - nove informacije

Nakon što smo objavili informacije o tehnici nove generacije modela Mercedes-Benz E-Klasa, u javnost su puštene informacije o novoj generaciji modela BMW serije 5, koji prolazi završnu fazu testiranja. Prenosimo nove informacije...

Aktuelna generacija modela BMW serije 5 (F10) prodaje se od 2010. godine, i zato je logično da se naslednik bliži. Svetska premijera nove generacije modela BMW serije biće održana na autosalonu u Parizu u oktobru sledeće godine, a na tržištu ga možemo očekivati krajem sledeće godine i početkom 2017-e.

 

Pogledajte: Mercedes-Benz E-Klasa (2016) - nove informacije i fotografije.

Kao i kod aktuelne generacije, novu "peticu" možemo očekivati u tri karoserijske verzije. Posle sedana (interna oznaka G30), biće predstavljen karavan (G31) i veliki liftback sa oznakom GT (G32). Novi karavan 5 Touring debitovaće na autosalonu u Ženevi 2017. godine.

Osnova nove serije 5 biće varijabilna platforma CLAR, koja je u nešto drugačijoj formi predstavljena u novoj seriji 7. Sa ciljem smanjenja mase, platforma kombinuje materijale, kao što su čelik visoke čvrstoće, aluminijum, karbonska vlakna i magnezijum. Nova "petica" biće za oko 100 kilograma lakša od aktuelne, a očekivana masa za model 520d iznosi 1.670 kilograma.

Vlasnici nove serije 5 moći će da doplate za laserska svetla, a zadnje svetlosne grupe su napravljene od organskih svetlećih dioda (OLED).

Ponuda motora uključuje 4-cilindarske, 6-cilindarske i 8-cilindarski agregat, koji će moći da budu upareni sa šestostepenim manuelnim ili novi 9-stepenim automatizovanim menjačem. Dizelski šestocilindarski motor sa četiri turba naslediće u ponudi aktuelni tri-turbo motor iz modela M550d. Naravno, tu je i plug-in hibrid, koji kombinuje benzinski 2-litarski motor, elektromotor i litijum-jonske baterije.

 

Pogledajte: Test - BMW 116i Urban Line.

BMW M5 predstavljaće vrhunac ponude. Pokretaće ga 4.4-litarski Bi-turbo motor sa povećanom snagom i obrtnim momentom u odnosu na aktuelni. Prvi put, M5 biće dostupan i sa sistemom pogona na sve točkove, čime BMW reaguje na konkurenciju i preferencije korisnika.

*Na fotografiji iznad se nalazi skica laserskih svetala u modelu BMW serije 7.

Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje