AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

TIPO je njegovo ime - iščekivanju je došao kraj

TIPO je njegovo ime - iščekivanju je došao kraj

TIPO: ovo će biti ime novog kompaktnog sedana u celoj EMEA regiji, izuzev Turske, gde je samo ime projekta doživelo veliki uspeh, pa je odlučeno da se i samo ime projekta  zadrži kao ime modela automobila...

Simbolično ime prožeto je istorijom kompanije FIAT još od njenih početaka, a danas doživljava svoj veliki povratak na globalnom nivou kroz model dizajniran da se uhvati u koštac za izazovima budućnosti.

FIAT TIPO je sasvim novi sedan, sa četvoro vrata, kreiran od samog početka kao tro-segmentni sedan, prenoseći poruku/koncept „Rođen da bude Sedan“. Osobenost i stil bez ugrožavanja funkcionalnosti, izbalansirani su karakterističnim oblicima italijanskog dizajna.

Rezultat je funkcionalan automobil koji se zasniva na jednom od ključnih koncepata u funkcionalnoj FIAT porodici „odnos vrednosti i novca“ – i opremljen je svim onim što kupci zaista cene, od jednostavne ponude do jasne komercijalne ponude. Opremljen je pouzdanim i ekonomičnim pogonskim jedinicama visokih performansi: dva turbo dizel motora Multijet II i dva benzinska, sa manuelnim ili automatskim sistemom prenosa i opsegom snaga od 95 do 120 ks.

Globalni model za globalni brend: dizajniran u Italiji, u FCA centru za Dizajn (FCA Style Center), konstruisan u Turskoj u saradnji sa kompanijom Tofaš R&D i proizveden u pogonu Tofaš u Bursi – jednoj od najboljih fabrika automobila u svetu, koja je nagrađena zlatnom medaljom za proizvodnju svetske klase (World Class Manufacturing) – i prodaje se u preko 40 zemalja na području EMEA regiona.

Zbog toga je projekat i nazvan „Ægea“, u znak poštovanja prema zemlji koja je oduvek bila od strateškog značaja za FCA Grupaciju, što je i demonstrirano zajedničkim poduhvatom iz 1968. između tadašnje Fiat Grupacije i holdinga Koč.

PR

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje