AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Opelova "korsa" najpopularniji je automobil u Srbiji! U 2. izboru za automobil godine, "Zlatni auto", koji se održava u organizaciji magazina "Auto Bild", posetioci portala blic.rs, čitaoci magazina i članovi stručnog žirija dodeli su najviše poena novitetu nemačkog proizvođača.

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Nova Opel Corsa je zasijala zlatnim sjajem, kojim su je okitili čitaoci stručnog magazina "Auto Bild" i specijalizovani žiri.

Pogledajte fotografije snimljene na izboru Auto Bild - Zlatni auto 2015.

 

Opel "korsa" je, ujedno, pobedila u kategoriji malih gradskih automobila. Uz "korsu", priznanja po kategorijama osvojili su još i:

Opel adam S -  mini gradski automobil godine
BMW serije 1 - kategorija "kompakta"
Mazda CX-3 - krosover
Volvo XC90 - SUV
Folksvagen pasat - pobednik u kategoriji "viša srednja i MPV klasa" i
Mercedes AMG GT - pobedio je u kategoriji luksuznih i sportskih automobila, (nagradu je osvojio zahvaljujući samo glasovima publike).

Priznanja pobednicima uručena su sinoć na gala svečanosti u hotelu "Falkenštajner" u Beogradu.

Izbor za "Zlatni auto", koji se održava pod generalnim pokroviteljstvom kompanije OMV, sastoji se iz dve faze ocenjivanja kandidata. U prvoj, čitaoci magazina "Auto Bild" i posetioci portala "blic.rs" mogli su da glasaju za svoje favorite, podeljenje po kategorijama. Ove godine, 44 automobila našla su se u sedam kategorija, a za njih je za dva i po meseca koliko je trajao prvi krug, pristiglo tačno 33.077 glasova. Posle ove faze, iz svaje kategorije su se, prema broju glasova, po tri automobila plasirala u finalni krug, osim u kategoriji luksuznih i sportskih automobila, u kojoj je pobednik odlučen samo na osnovu glasova publike.

Drugi krug glasanja predviđen je kao ocenjivanje finalista od strane stručnog žirija, kojeg je i ove godine predvodio srpski automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborginija. Od njihovih ocena, dobijani su koeficijenti, kojima se množeni glasovi publike, od kojih su dobijeni konačni poeni na osnovu kojih su određeni pobednici po kategorijama i pobednik u generalnom plasmanu.

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Dejan Potkonjak, glavni i odgovorni urednik magazina "Auto Bild", zahvalio se čitaocima na aktivnom učešću u ovom prestižnom izboru.

 

Pobednici po kategorijama nagrađeni su trofejima, a pobednik u generalnom plasmanu zaslužio je i veliku plaketu "Auto Bilda", koju je u ime Opela primio Dimitrije Čudić, menadžer za razvoj u kompaniji.

Uz ova priznanja, na sinoćnoj svečanosti uručena su i posebna priznanja za rezultate u prethodnom periodu u pratećim segmentima. Nagrade su osvojili:

"Dunav osiguranje", za aktivnosti vezane za auto-osiguranja,
"Heineken", za CSR akciju "Društvo, ko vozi kući" i
"Credit Agricole Srbija" za auto-kredit "Moj auto sedi i vozi"

Auto Bild: Opel Corsa - Zlatni auto 2015. godine!

Jelena Milošević - direktor za magazine u kompaniji "Ringijer Aksel Špringer"


"Potrebno je da prođe još dosta sezona da ova naša manifestacija postane tradicija ali, posle dve godine, možemo da kažemo da smo na odličnom putu da organizacija ovog takmičenja predstavlja verodostojno ogledalo stanja na tržištu novih automobila u Srbiji", istakla je na svečanosti Jelena Milošević, direktor za magazine u kompaniji "Ringijer Aksel Špringer", u čijem sastavu izlazi "Auto Bild Srbija i Crna Gora".

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje