AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Kwid stiže - hoćemo ga i mi!

Renault Kwid stiže - hoćemo ga i mi!

Kompanija Renault mudro jača svoju poziciju u rastućem segmentu kompaktnih crossover modela. Posle modela Captur, nedavno je stigao veći Renault Kadjar, a iz saradnje sa Nissanom rodio se novi, pre nekoliko sati predstavljen Renault Kwid...

Renault Kwid stiže - hoćemo ga i mi!

Pogledajte: Renault Kadjar - prvi utisci uživo iz Pariza (foto).

 

Renault Kwid već na prvi pogled podseća na smanjeni Duster, pre svega to možemo reći za prednji deo automobila. Automobil je koncipiran kao mali gradski crossover sa kratkim prevesima, koji ima veoma zanimljiv i pre svega simpatičan izgled. 

Pogledajte: Test - Renault Captur 1.5 dCi.

 

Renault Kwid pripada a segmentu i meri dužinu od 3,68 metara. Renault je objavio da širina automobila iznosi 1,58 metara, a poznato je da je baziran na platformi iz Renault-Nissan alijanse pod nazivom CMF-A. Klirens iznosi 18 centimetara. 

Renault Kwid stiže - hoćemo ga i mi!

Pogledajte: Vladan Petrović o modelu Renault Captur 1.2 TCe 120 EDC.

 

Enterijer je izveden u minimalističkom duhum ali kao što smo i očekivali, u centralnom delu konzole svoje mesto pronašao je displej multimedijalnog sistema osetljiv na dodir. Francuzi ističu, da Kwid ima najprostraniji enterijer i najveći prostror za prtljag u segmentu. Ispod "haube" možemo očekivati malolitražne motore zapremine 0.9 i 1.0 litra. 

Renault Kwid stiže - hoćemo ga i mi!

Renault Kwid zvanično će početi da se prodaje u Indiji, u drugoj polovini tekuće godine. Renault ističe da je Kwid globalni automobil, kao i to da je testiran u Francuskoj, Koreji i Japanu. U kojim evropskim zemljama će se prodavati, u ovom trenutku nije poznato. Spekuliše se, da će Kwid naizabranim evropskim tržištima biti dostupan pod amblemom marke Dacia. Hoćemo ga i mi!

Renault Kwid stiže - hoćemo ga i mi!

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje