AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen Golf GTD Variant: karavanska dizelska raketa

Volkswagen Golf GTD Variant: karavanska dizelska raketa

Bliži se međunarodni autosalon u Ženevi (5. - 15. mart 2015.), gde će biti predstavljeni svi najvažniji aktuelni noviteti u automobilskoj industriji. Volkswagen će tamo otkriti Golf GTD u karavanskoj verziji...

Pod "haubom" se krije 2.0 TDI motor, koji znamo iz hatchback verzije, a koji pokreće i atraktivnu Škodu Octaviju RS. Maksimalna snaga motora iznosi 135 kW, a maksimalni obrtni moment 380 Nm.

 

Pogledajte: Test - VW Golf 2.0 TDI DSG Highline.

Iz mesta do 100 km/h, VW Golf GTD Variant stiže za samo 7,9 sekundi, što je za 0,4 sekunde sporije od hatchbacka. Ovaj sportski karavan nije samo brz, već se može pohvaliti i ekonomičnom potrošnjom - u kombinovanom ciklusu prosečno troši 4,4 litra "crnog zlata" na 100 pređenih kilometara.

Pogledajte: Vozili smo: Novi Volkswagen Passat (B8) - prvi utisci.

 

U odnosu na standardan Golf Variant, sportska verzija se razlikuje po specijalnim branicima i maski hladnjaka. Automobil je opremljen oslanjanjem nižim za 15 milimetara, koje je podešeno tvrdo i sportski. Zadnje svetlosne grupe imaju tamniju grafiku, sportski završetak izduvnog sistema je hromiran, a krovni nosači su crni.

Volkswagen Golf GTD Variant: karavanska dizelska raketa

Enterijer krase sportska sedišta, a unutar automobila dominantna je crna boja, veoma atraktivna u kombinaciji sa aluminijumski obloženim multifunkcionalnim volanaom i sportskim nožnim komandama od nerđajućeg čelika. U opremu spadaju i bi-xenon svetla i progresivni volan. U ponudi će biti i dva dodatna paketa Sports i Design.

Nemački kupci već mogu poručiti Volkswagen Golf GTD Variant, po ceni od 31.975 evra.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje