AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch pokreće virtuelni server za svoje IoT usluge

Bosch pokreće virtuelni server za svoje IoT usluge

Bosch pokreće svoj sopstveni virtuelni server za usluge preko interneta. Na Bosch IoT Cloud-u, međunarodni dobavljač tehnologija i usluga vodi različite aplikacije za svoja poslovanja u vidu povezane mobilnosti, povezanih industrija i povezanih zgrada. Prvi virtuelni server je lociran u Nemačkoj...

“Od danas, nudimo asa iz špila za povezani svet iz jednog izvora. Bosch IoT Cloud je poslednji deo slagalice koji kompletira našu stručnost u pogledu softvera. Sada smo u punom smislu dobavljač usluga za povezanost i internet stvari,” kazao je Volkmar Dener, izvršni direktor kompanije Bosch, na Bosch konferenciji „Povezani svet“ u Berlinu u sredu. Bosch je jedina kompanija u svetu koja je aktivna na sva tri nivoa interneta stvari. Bosch Grupa nudi ključne tehnologije koje omogućavaju povezivanje kao što su senzori i softver, a takođe razvija i nove usluge po ovom osnovu. „Glavni faktor uspeha povezanih tehnologija je njihova prilagodljivost. Poslovni modeli moraju biti u stanju da brzo rastu kada je to potrebno. Bosch IoT Cloud znači da Bosch sada ima odgovarajuću infrastrukturu. Smatramo da je ovo velika prekretnica za Bosch, ” rekao je Dener, koji je takođe odgovoran za istraživanje i napredni inženjering u upravnom odboru kompanije Bosch. Bosch IoT Cloud sačinjava tehnička infrastruktura kao i platforma i softverska ponuda. Za početak, dobavljač tehnologije i usluga će ga koristiti za interne tehnologije. Od 2017. godine, takođe će biti dostupan kao usluga za druge kompanije.


Virtuelni server lociran u Nemačkoj


Dener je istakao da je bila svesna odluka da se virtuelni server locira u Nemačkoj. “Mnoge kompanije i potrošači tvrde da ih problemi po pitanju bezbednosti sprečavaju da koriste tehnologije virtuelnog servera i umrežavanja. Bosch IoT Cloud je odgovor na ove probleme.” „Bosch rukovodi svojim IoT virtuelnim serverom u svom kompjuterskom centru u blizini Štutgarta. Kako je Dener objasnio, “Potrošači žele da znaju da li su njihovi podaci zaštićeni i bezbedni. Iz tog razloga je bezbednost koju nudimo našim kupcima uvek najsavremenija.” Osnovni pravni okvir za ovo su nemački i evropski propisi za bezbednost podataka.

Mozak povezanog sveta: Bosch IoT paket


Softverska srž Bosch IoT Cloud-a je sopstveni IoT paket kompanije. On identifikuje predmete sa mogućnošću povezivanja na internet, orkestrira razmenu podataka i omogućava mnoštvo usluga i poslovnih modela. U pravljanje velikom količinom podataka omogućava da se analiziraju ogromne količine podataka. „Bosch IoT paket je mozak povezanog sveta. On nudi sve funkcije koje su neophodne za povezivanje uređaja, korisnika i kompanija“, kaže Dener. Pravila za automatske odluke se mogu čuvati u Bosch IoT paketu - na primer, kada treba da se prijave obrasci habanja i da se preduzmu preventivne mere u cilju servisiranja mašina. Bosch i njegovi kupci već rade sa mnogim tehnologijama i projektima koji su zasnovani na ovoj platformi. Bosch IoT Cloud trenutno povezuje više od pet miliona uređaja i mašina.


Bosch IoT kompetencija za povezani svet


Govoreći na konferenciji pred 800 delegata, Dener je naglasio da ovu digitalnu transformaciju ne treba shvatiti kao pretnju. „Digitalna transformacija i sve veće povezivanje su velike mogućnosti za nas. “ Konkretno, ovim kompanijama se nudi potencijal za snažnu industrijsku osnovu i izuzetnu stručnost u pogledu hardvera, ne samo za razvoj spostvenih tradicionalnih oblasti poslovanja, već i za ulazak u potpuno nova polja. „Ključ preduslov za to je posedovanje internog softvera i IT stručnost. Bosch već dugo godina gradi ove mogućnosti. “


Širok spektar mogućnosti i poslovnih modela


Kompanija je već pokrenula brojne proizvode i tehnologije za povezani svet. Bosch sistem inteligentnog doma, na primer, mogu korisnicima da kaže trenutnu temperaturu u njihovom domu i omogući im da to promene podešavanje dok su još na putu. Druga tehnologija koja radi u Bosch IoT Cloud-u je dizajnirana za tehničare za sisteme grejanja. To im daje daljinski pristup ovlašćenim Bosch sistemima grejanja tako da mogu da da pronalaze i rešavaju probleme u slučaju kvara. To znači da oni mogu poneti sve potrebne zamenske delove za njihovu prvu - i sada jedinu - posetu radi servisiranja. Kupci imaju koristi od nižih troškova servisiranja.


Podaci sa senzora sa polja špargle takođe pronalaze svoj put u Bosch loT Cloud. Poljoprivrednici mogu da poboljšaju svoju žetvu i njihov prinos ako znaju tačnu temperaturu tla. Bosch IoT Cloud takođe generiše onlajn mapu dostupnih parking i voznih prostora širom vozne mreže Štutgarta. Senzori detektuju koja parking mesta su prazna i šalju informacije na virtuelni server, gde se ista dodaje na mape u realnom vremenu koje korisnici mogu pozvati na svoj pametni telefon. Drugi primer je usluga rezerviši i parkiraj za vozače kamiona.


Kada su u potrazi za parking prostorom za ormor, njihov kamion šalje svoje podatke o lokaciji na Bosch IoT Cloud. On zatim zadržava slobodno parking mesto u blizini i obaveštava vozača. „Ovi primeri pokazuju da inteligentno povezani uređaji, upotpunjene uslugom sa našeg IoT Cloud-a, predstavljaju osnovu uspešnih IoT poslovnih modela. Povezane tehnologije poboljšavaju kvalitet života ljudi i čuvaju prirodne resurse“, rekao je Dener.

Bosch pokreće virtuelni server za svoje IoT usluge

Objašnjenje:


Kompjutersko skladištenje podataka na virtuelnom serveru, tzv. cloud Kod kompjuterskog skladištenja na virtuelnom serveru, podaci i programi se više ne skladište na računarima u domovima ili kancelarijama, već umesto toga u kompjuterski centar virtuelnog servera. Operater centra je odgovoran za bezbednost i funkcionisanje, pravi potrebne kompjuterske kapacitete dostupnim i obezbeđuje neophodne programe, bezbednost podataka i rezervne kopije. Ovo oslobađa kupce mnogih skupih i dugotrajnih zadataka.


Cloud tehnologija i cloud platforme čine osnovu za brzu, jednostavnu prilagođenost aplikacija. Bosch povezani svet - mesto gde se industrije sastaju da razgovaraju o implementaciji Događaj Bosch povezani svet je godišnja konferencija na temu interneta stvari. Ove godine, oko 800 međunarodnih eksperata se sastaje u Berlinu da razgovara o aktuelnim oblastima primene i novim poslovnim modelima. Prikazivanjem uspešnih primera, konferencija pokazuje kako je vizija interneta stvari postala stvarnost.

 

PR

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje