AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

BG Car Show 2016 - Mazda izlaže potpuno podmlađenu gamu

BG Car Show 2016 - Mazda izlaže potpuno podmlađenu gamu

Na predstojećem BG Car Showu Mazda će prikazati svoju kompletno podmlađenu gamu, koju sada čini ukupno šest modela dizajniranih u prepoznatljivom Kodo stilu, a čija se mehanika i konstrukcija baziraju na nekonvencionalnoj, ali dokazano efikasnoj Skyactiv tehnologiji...

BG Car Show 2016 - Mazda izlaže potpuno podmlađenu gamu

Podsetimo, obnova Mazdine ponude počela je sa kompaktnim SUV-om CX-5 još 2012. godine, a nastavila se nepunu godinu kasnije sa novom Mazdom6. Oba modela su prošle godine temeljno obnovljena, a u međuvremenu su stigle nova Mazda3, nova Mazda2, mali crossover CX-3 i četvrta generacija kultnog roadstera MX-5, tako da se Mazda sada može pohvaliti ne samo najmlađom, već i veoma atraktivnom ponudom modela.

Na BG Car Showu biće izloženi sledeći modeli i verzije:


• Mazda2 G75 Attraction
• Mazda3 G120 Revolution
• Mazda3 Sport G120 Challenge
• Mazda CX-3 G120 Revolution
• Mazda6 CD175 AT Revolution Top
• Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution Top
• Mazda CX-5 G165 Attraction
• Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top
• Mazda MX-5 G160 Revolution


Svi nabrojeni modeli biće izloženi u Soul crvenoj boji, koja je nekako postala zaštitni znak aktuelne Mazdine generacije.

BG Car Show 2016 - Mazda izlaže potpuno podmlađenu gamu

Povodom BG Auto Showa kupce čekaju specijalne, veoma atraktivne pogodnosti. Za Mazde2 važi specijalna, niža cena za automobile sa lagera, a pri kupovini Mazde3, Mazde6 ili CX-5, veoma vredan paket originalne dodatne opreme po sopstvenom izboru. Takođe, umesto poklon paketa opreme, kupci mogu izabrati i atraktivne bankarske kredite sa niskim kamatnim stopama od 0% do 2,85%, u zavisnosti od visine učešća i roka otplate.


U ekonomskim okolnostima daleko od idealnih i bez naznaka za brzi oporavak tržišta, Mazda ipak ima razloga za optimizam. U 2015. godini u donosu na 2014. zabeležila je rast isporuka od čak 85 procenata (503 u odnosu na 272 automobila), a čak i kada se isključi 117 Mazdi3 koje je Srbiji darovala japanska vlada, rast je respektabilnih 42 procenta. Takođe, prema udelima pojedinih modela i verzija, jasno je da se Mazda snažno nameće kao alternativa tradicionalnim premium brendovima. Tome u prilog najviše govori činjenica da udeo visokih, a time i skupljih, paketa opreme stalno raste i na celoj ponudi modela sada iznosi više od jedne trećine (35%), a kod Mazde6 i CX-5 čak 60 procenata!

BG Car Show 2016 - Mazda izlaže potpuno podmlađenu gamu

Prema prvim pokazateljima sličan trend će se nastaviti i u 2016., no u Mazdi ne nameravaju spavati na lovorikama. Kako bi se dodatno ojačali prepoznatljivost i imiđ brenda, svi saloni Mazdinih ovlašćenih partnera biće temeljno rekonstruisani prema novim standardima, gradiće se tri potpuno nova objekta, a kompletno osoblje iz prodaje i postprodaje obuhvaćeno je specijalnim programom edukacije koji se sprovodi u celoj Evropi sa samo jednim ciljem – vrhunskim iskustvom stranaka.


PR

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje