AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Agencija za bezbednost saobraćaja - Novosti

Agencija za bezbednost saobraćaja - Novosti

Agencija za bezbednost saobraćaja održala je juče sastanak radne grupe predstavnika proizvođača i ovlašćenih uvoznika vozila vrste M1 (putnička vozila koje imaju najviše devet sedišta uključujući i sedište za vozača, bez mesta za stajanje).

Prvi sastanak Agencija je održala 25. februara sa predstavnicima proizvođača i ovlašćenih uvoznika vozila vrste M2, M3, N i O.
U narednom periodu očekuje se veći broj sastanaka na ovu temu, a kako bi sastanci bili produktivniji formirane su radne grupe predstavnika proizvođača prema vrsti vozila, i to:
17. marta – sastanak sa predstavnicima proizvođača i ovlašćenih uvoznika vozila vrste L (mopedi, motocikli, tricikli i četvorocikli)
I 19. marta - sastanak sa predstavnicima proizvođača i ovlašćenih uvoznika vozila vrste T (traktori).

Cilj sastanka je da se u otvorenoj diskusiji sagledaju potencijalni problemi u sistemu ispitivanja vozila kako bi se zajedničkim naporima otklonili nedostaci u sistemu, a sve u cilju boljeg funkcionisanja naše privrede.

Na sastanku je bilo reči o primena odredbi izmena i dopuna Pravilnika o ispitivanju vozila u pogledu ispitivanja prepravljenih vozila, zatim u pogledu kontrolisanja upotrebljavanih vozila koja se uvoze u Republiku Srbiju u pogledu izdavanja potrebnih Potvrda, kao i primena očekivane izmene u pogledu potrebne dokumentacije prilikom vršenja tehničkog pregleda vozila kada su nova vozila u pitanju, a prema odredbama Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima.

Agencija za bezbednost saobraćaja nastavlja i sa aktivnostima u cilju jačanja saradnje sa lokalnim samoupravama, u organizaciji Opštine Kladovo i Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo, u Centru za Kulturu juče je održan edukativni čas pred oko 300 đaka prvog i drugog razreda kladovskih osnovnih škola. Tom prilikom, maskota Agencije za bezbednost saobraćaja „Pažljivko“ je svim đacima pričao šta treba da znaju i kako moraju da se ponašaju dok se nalaze u saobraćaju i kako da bezbedno učestvuju u svakodnevnim situacijama u saobraćaju u kojima se mogu naći na putu od kuće do škole.

Tom prilikom, je održan sastanak sa članovima Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Kladovo. Na sastanku je bilo reči o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji ove opštine, o aktivnostima koje su do sada realizovane, ali i o problemima i ograničenjima u radu. Jedan od najvažnijih zaključaka sa sastanka je da će saradnja Agencije i lokalnih samouprava u narednom periodu biti još intenzivnija, kroz zajedničku organizaciju i realizaciju preventivnih aktivnosti, ali i podršku u definisanju strateških ciljeva za budućnost i formulisanju mera za podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju.

Podsećamo da će u subotu 07. marta biti održan treći po redu susret u okviru redovnih sastanaka Agencije i lokalnih samouprava u prostorijama Agencije za bezbednost saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje