AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

Mercedes-Benz nastavlja da niže uspehe. Kompanija iz Štutgarta isporučila je 120,270 vozila tokom februara, i postavila novi rekord povećanjem prodaje za 14.6% u odnosu na isti mesec prethodne godine...

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

„Mercedes-Benz je ostvario novi prodajni rekord u februaru. Ovom uspehu u velikoj meri doprinela je C-Klasa, SUV modeli i kompaktna vozila. Nikada do sada nismo prodali ovoliki broj limuzina i karavan verzija modela C-Klase, SUV vozila i kompaktnih automobila tokom prva dva meseca u godini“, izjavio je Ola Källenius, Član upravnog odbora kompanije Daimler, zadužen za prodaju i marketing Mercedes-Benz putničkih vozila. 

U Evropi, ukupno 50.550 klijenata izabralo je novi Mercedes-Benz (+17,1%), uključujući 17.494 vozila za kupce u Nemačkoj, najvećem Evropskom tržištu za Mercedes-Benz (+5.8%). Na nemačkom tržištu, kompanija iz Štutgarta je lider među proizvođačima premium vozila.


Potražnja za kompaktnim Mercedes-Benz modelima nastavila je da se povećava: tokom februara, 35.159 kupaca odlučilo se sa vozilo iz ovog segmenta. Dodatno, prošlogodišnji prodajni rezultati premašeni su za 6,948 vozila (+24.6%).

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

Kao i u januaru, model limuzine i karavana C-Klase imala je izuzetni porast prodaje u februaru od 66.6%. U prva dva meseca, isporučeno je ukupno 63.878 modela limuzine i karavana C-Klase (+59,1%). Ove godine zabeležena je najveća prodaja ovih modela u prva dva meseca. Limuzina E-Klase zabeležila je posebno veliki rast prodaje na najvećem tržištu, u Kini, gde je prodaja porasla 16% u poređenju sa prethodnom godinom. Prema istraživanju koje je sprovela agencija J.D. Power Vehicle Dependability Study, modeli E-Klasa i GLK su proglašeni za pobednike u svojim segmentima u SAD.

U segmentu najluksuznijih limuzina S-Klasa drži neprikosnoveno prvo mesto sa novim prodajnim rekordom od 15.024 vozila od počeka godine (+4,2%). U februaru, kinesko tržište bilo je najvažnije sa povećanjem prodaje od 16.8%.


Veliku popularnost u februaru zabeležili su SUV modeli (+31,1%). G-Klasa, začetnik svih SUV modela, ostvarila je rast prodaje od 17.6% i postigla novi rekord prodaje za februar. Model Mercedes-Benz G 500 4x4² uskoro kreće sa serijskom proizvodnjom, a svoju premijeru imao je na Međunarodnom Salonu Automobila u Ženevi.


Prodaja novih smart modela u februaru uvećala iznosila je 8,303 vozila (12.7%). Izrazito veliko povećanje prodaje zabeleženo je na dva tradicionalno jaka tržišta: u Nemačkoj, gde je prodaja porasla za 33% u odnosu na isti period prošle godine i u Italiji gde je povećanje iznosilo 45.3%.

 

Automagazin.rs

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje