AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi

Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnolgiju, trkačke automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emituje samo vodu!

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi

Uzbuđeni smo što imamo svetsku premijeru ne samo jednog, već dva uzbudljiva nova modela: prefinjenog Avensisa i atraktivnog Aurisa.

Pravi primerak energičnog novog izgleda je Avensis, a u Touring Sports verziju izloženu na štandu mnogi će da se zaljube na prvi pogled. Obožavan od poslovnih korisnika širom Evrope, ovaj novi automobil donosi mnoštvo poboljšanja - od izgleda, do načina kako se vozi - ali ono što je zaista udarna vest je Toyota Safety Sense, naš napredni sistem aktivne bezbednosti ugrađen u kompletan asortiman Avensisa (i drugih Toyota modela od 2015. godine), zbog čega se očekuje da će Avensis osvojiti maksimalnih 5 zvezdica na Euro NCAP testiranju.

Manji rođak Avensisa, Auris, takođe je dobio priliku da se pohvali atraktivnim novim izgledom. Nastavljajući uspešan dizajn sadašnjeg Aurisa, on se ističe širokom pojavom i obiljem premium detalja, kao i unapređenom kabinom, koja izgleda kao da pripada modelu više klase.

Hibridni pogon je oduvek bio razlog zašto se ljudi zaljubljuju u Auris, ali sada, uz nove efikasne benzinske i dizel motore koji odišu performansama, svako može da pronađe motor kome će da pokloni svoje srce. Spojite ovaj novi stil i snagu, sa unapređenim komforom i spokojem koji pružaju opcioni Toyota Safety Sense paketi i u Aurisu ćete pronaći automobil koji pripada nekoj drugoj klasi.

Ako vam sve ovo nije dovoljno, onda će nas naša limuzina sa pogonom na gorive ćelije, Mirai, i dvostruki trkački šampion TS040 HYBRID sigurno ostaviti bez daha.

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi

Nudeći nulte emisijame, koje nastaju kao rezultat najmodernije tehnologije gorivih ćelija i našeg dugogodišnjeg iskustva sa hibridima, inovativni Mirai otvara novo poglavlje istorije automobila, na sličan način kao što je to učinio Prius davne 1997. godine. Budućnost je sada ovde i zove se Mirai!

Konačno, pravo sa trona prošlogodišnjeg Svetskog šampionata u izdržljivosti dolazi pobednički TS040 HYBRID, koji sa ponosom izlažemo na našem štandu tokom čitavog sajma. Sa karoserijom oblikovanom u vazdušnom tunelu, pogonom na četiri točka i hibridnim agregatom od 1000 KS, ovaj bolid će sigurno privući mase, dok TOYOTA Racing tim već vredno radi da ponovi uspeh iz 2014. godine.

Toyota

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroën vozila i rezervnih delova, proširila je svoju dilersku mrežu na teritoriju Novog Beograda. Sada kupci Citroën vozila mogu pogledati vozila ili obaviti test vožnju i na novoj lokaciji u ulici Autoput br.5 u salonu kompanije Autopromet...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje