AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Car of the Year 2015 je Volkswagen Passat!

Car of the Year 2015 je Volkswagen Passat!

Na autosalonu u Ženevi objavljen je pobednik prestižnog izbora za Automobil godine 2015 - Car of the Year 2015. U finalni izbor je ušlo sedam kandidata, a pobednik je Volkswagen Passat. Ni ove godine, u žiriju nije bilo novinara iz Srbije...

Car of the Year 2015 je Volkswagen Passat!

Pogledajte: Vozili smo: Novi Volkswagen Passat (B8) - prvi utisci.

 

Ove za titulu najbolje u finalu se borilo sedam kandidata (abecednim redom): BMW 2 Active Tourer, Citroën C4 Cactus, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C, Nissan Qashqai, Renault Twingo i VW Passat. Zanimljivo je da u žiriju ovog prestižnog izbora ni ove godine Srbija nije imala svog predstavnika. 

Pogledajte: Citroën C4 Cactus stigao u Srbiju - Prvi naši utisci (foto+video).

 

Volkswagen Passat je osvojio 340 bodova. Na drugom mestu je završio Citroën C4 Cactus, koji je osvojio 248 bodova. Treće mesto pripalo je Mercedes-Benz C-Klasi, sa osvojenih 221 bodova. Četvrto mesto zauzeo je Ford Mondeo (203 boda), ispred petoplasiranog Nissan Qashqaija (160 bodova). Sa osvojenih 154 boda, šesto mesto je pripalo modelu BMW serije 2 Active Tourer, a 124 boda je osvojila nova generacija modela Renault Twingo. 

Car of the Year 2015 je Volkswagen Passat!

Pogledajte: Vozili smo: Novi Ford Mondeo 2015 - naši prvi utisci (FOTO).

 

Treba dodati, da je Car of the Year 2015 izabran od 31 kandidata. Ove godine, članovi žirija su istakli da je bilo najteže do sada. U žiriju je bilo 58 automobilskih novinara iz 22 zemlje.

 

Spisak imena novinara koji je sačinjavao žiri, možete pogledati na sajtu: www.caroftheyear.org.

 


Automagazin.rs

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje