AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Jaguar F-Pace: sportski crossover zna svoje ime

Jaguar F-Pace: sportski crossover zna svoje ime

Sportski dizajniran crossover, razvijen na bazi koncepta C-X17, biće predstavljen ove godine. Posle mnogobrojnih spekulacija, sada smo zvanično saznali i ime ovog atraktivnog modela - Jaguar F-Pace...

Ime F-Pace asocira na sportski model F-Type, kojim je dizajner Ian Callum i bio inspirisan. Reč Pace na engleskom može da znači tempo ili brzina, što ukazuje na sportski karakter novog Jaguara.

 

Pogledajte: Vozili smo: Jaguar F-Type S u rukama Vladana Petrovića (FOTO).


Novi model će pomoći Jaguaru u ostvarivanju ciljeva značajnog povećanja prodaje. Do 2020. godine, Jaguar planira da prodaje 200.000 automobila godišnje, što je više od dvostruko više od prošlogodišnjeg rezultata. F-Pace će imati kabinu za pet putnika, a karakterisaće ga odlične vozne osobine. Biće to porodični sportski automobil.

Pogledajte vest: Otvoren ekskluzivni Land Rover i Jaguar salon u Beogradu + FOTO.

 

Otkrivanje imena novog modela neposredno pred NAIAS, može da najavi njegovu premijeru u Detroitu, ali to se neće dogoditi. Novi Jaguar biće predstavljen u 2015. godini, ali verovatno na autosalonu u Ženevi, u martu mesecu, ili čak u drugoj polovini godine (Paris Auto Show 2015).


Automagazin.rs

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje