AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan Lannia Concept: sedan za mlade Kineze

Nissan Lannia Concept: sedan za mlade Kineze

Kineza rođenih posle 1989. godine ima četvrtina milijarde. Upravo njima se "obraća" novi koncept Nissan Lannia, koji svetsku premijeru ima na aktuelnom međunarodnom autosalonu u Pekingu. U Nissanu tvrda, da ne planiraju serijsku proizvodnju ovog automobila. Da li da im verujemo?

Nissan Lannia Concept: sedan za mlade Kineze

Prošle godine, na autosalonu u Šangaju, Nissan je predstavio studiju Friend-Me, koja je osmišljena specijalno za generaciju mladih Kineza, rođenih 1989. godine i kasnije. Imala je izrazito fluidan i futuristički dizajn, i bilo je jasno da ne možemo očekivati serijsku proizvodnju ovog automobila. Bar ne u bliskoj budućnosti.

Pre nekoliko dana, u Pekingu je svetslost dana ugledao koncept Lannia, koji predstavlja evoluciju koncepta Friend-Me. Njegov dizajn je daleko bliži serijskom od prethodnika. Nissan u zvaničnom saopštenju piše, da "trenutno ne postoje planovi za proizvodnju ovog automobila", ali to ne znači, da ova odluka u budućnosti neće biti promenjena.

Nissan Lannia Concept: sedan za mlade Kineze

Enterijer automobila nije otkriven, ali japanska kompanija tvrdi, da je osmišljen tako da odgovara najmodernijim trendovima, sa najmodernijom tehnologijom, mobilnom konekcijom...

VIDEO:



Automagazin.rs

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje