AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda Civic Type R Concept: spreman za Ženevu

Honda Civic Type R Concept: spreman za Ženevu

Honda je više puta pokazala, da je sposobna u serijsku proizvodnju da pusti automobil, koji bismo pre očekivali kao koncept na nekom autosalonu nego kao serijski automobil na uluci. Čini se, da će slična situacija biti i u slučaju modela Civic Type R na bazi aktuelnog evropskog 5D modela...

Pogledajte Test: Honda Civic 1.6 i-DTEC - Kakav dizel, strašan dizel.

 

Prva skica prikazuje nam prošireni bodykit, a velikim otvorima za dovod i odvod vazduha u blatobranima, masivnim pragovima, zadnjim branikom sa velikim difuzorom, po dve "cevi" auspuha na svakoj strani. Kao što možemo videti, automobil će biti kompletno modifikovan, za posebno atraktivnim zadnjim delom, u koji je integrisano veliko krilo.

Civic Type R biće najbrži hot-hatch sa pogonom na prednje točkove svih vremena. Kao što je poznato, pokretaće ga novi benzinski motor 2.0 VTEC Turbo, koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem i mehaničkim diferencijalom sa blokadom. Nazvanično se tvrdi, da će novi motor imati preko 300 KS.

 

Pogledajte vest Testirali smo: Honda Civic 1.8 i-VTEC Sport.

Koncept nove generacije modela Honda Civic Type R biće predstavljen za tri nedelje, na autosalonu u Ženevi, a serijska verzija biće predstavljena u septembru mesecu u Parizu.

Automagazin.rs

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje