AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bliži se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Bliži se Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i ove godine organizuje obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda. Agencija će u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Crvenim krstom Srbije, Kancelarijom za mlade i Zavodom za transfuziju krvi u subotu, 16. novembra organizovati Dana sećanja...

U centru Beograda u periodu od 10 do 16 časova biće postavljen info pult. Volonteri Crvenog krsta i Kancelarije za mlade sugrađanima će deliti flajere namenjene bezbednosti pešaka u saobraćaju, koji su u ovom periodu godine najviše ugroženi.

U prostorijama Crvenog krsta Srbije u Siminoj ulici broj 19 od 11 do 15 časova svi zainteresovani građani i pripadnici institucija i organizacija koje se bave saobraćajem moći će dobrovoljno da daju krv, koja je dragocena onima koji se, i posle saobraćajnih nezgoda, bore za život.
Podsećamo da se u skladu sa preporukama konvencije Ujedinjenih Nacija iz 2005. godine, u celom svetu Međunarodni dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda (World Day Of Remembrance For Road Traffic Victims) obeležava treće nedelje novembra.

U skladu sa preporukama Agencije, a na osnovu dosadašnje saradnje u aktivnostima namenjenim povećanju bezbednosti saobraćaja u Srbiji, Dan sećanja na sličan način biće obeležen i u drugim gradovima i opštinama u Srbiji. Tako će recimo u Kruševcu, Kraljevu, Zaječaru, Krupnju, Boljevcu, Vranju, Čačku, Staroj Pazovi, Bačkoj Palanci i drugim mestima, obeležavanje organizovati lokalni saveti za bezbednost saobraćaja pri opštinskim i gradskim upravama, u saradnji sa kancelarijama za mlade i organizacijama Crvenog krsta.

Ovo nije prvi put da Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje aktivnosti u saradnji sa lokalnim telima i zainteresovanim organizacijama širom Srbije.
Pozivamo građane u Beogradu i u ostalim mestima da učestvuju u obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, i ukoliko mogu toga dana dobrovoljno daju krv i tako spasu nekome život.

Podsećamo da je u ovoj 2013. godini broj saobraćajnih nezgoda i onih koji su u njima izgubili živote smanjen, ali da moramo učiniti sve da bezbednost svih učesnika u saobraćaju bude veća, i da žrtava bude znatno manje.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroën vozila i rezervnih delova, proširila je svoju dilersku mrežu na teritoriju Novog Beograda. Sada kupci Citroën vozila mogu pogledati vozila ili obaviti test vožnju i na novoj lokaciji u ulici Autoput br.5 u salonu kompanije Autopromet...

Ken Block driftovao na kineskom putu pod oblake (VIDEO)

Ken Block driftovao na kineskom putu pod oblake (VIDEO)

Pikes Peak, Nordschleife i Goodwood spadaju u najslavnije staze na svetu. Od septembra im se pridružila i atraktivna deonica puta Tianmen Shan Big Gate Road u podnožju planine Tianmen u Kini. Tamo je stigao i Ken Block, a gde je on, tu je i show...

Toyotin 2.0-litarski motor stiže iz Poljske

Toyotin 2.0-litarski motor stiže iz Poljske

Kako prodaja hibridnih vozila Toyota Motor Europe (TME) konstantno raste, kao i njihovo učešće u ukupnoj prodaji u evropskom regionu - dostigavši 52 odsto „miksa“ u prvoj polovini 2019. godine, japanska kompanija nastavlja da lokalizuje proizvodnju komponenti hibridnih pogonskih sistema na tlu Evrope...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje