AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo FH dobio međunarodnu nagradu “Kamion godine za 2014”

Volvo FH dobio međunarodnu nagradu “Kamion godine za 2014”

Gotovo istog dana kada je prošle godine spektakularno predstavljen, novi Volvo FH izabran je za međunarodni Kamion godine za 2014. godinu od strane predstavnika 25 časopisa, vodećih evropskih novinara koji prate komercijalna vozila...

Nagradu Kamion godine (International Truck of the Year) primio je predsednik kompanije Volvo Trucks, Klas Nilson /Claes Nilsson/, na svečanosti održanoj sinoć na sajmu Komtrans u Moskvi.

 

Pogledajte vest: Novi Volvo FH u „društvu“ aviona.

 
Rezimirajući glasanje, izjavu je dao Đanenriko Grifini /Gianenrico Griffini/, predsednik žirija Međunarodni kamion godine: "Volvo Trucks je proizveo potpuno nov kamion teške kategorije koji ima inovativnu kabinu, visokotehnološke komponente u pogonskoj grupi i progresivna rešenja za održavanje, čime su postavljeni novi standardi u automobilskoj industriji".

Prvoklasan kamion savremenog dizajna

Ovo je treći put kako je Volvo FH izabran za međunarodni Kamion godine; prethodne nagrade osvojio je 1994. i 2000. godine.

"Srećni smo i počastvovani. Kada smo u septembru 2012. godine predstavili novi FH, tvrdili smo da prevazilazi opšteprihvaćene performanse koje obično mogu da ponude prvoklasni kamioni. Međunarodna nagrada ‘Kamion godine' potvrđuje da je Volvo FH ispunio obećanje", kaže Klas Nilson, predsednik kompanije Volvo Trucks.

Potpuno novi Volvo FH je kamion tokom čijeg razvoja se mislilo na vozača i na poboljšanje profitabilnosti transportne kompanije. Odlikuju ga bitne inovacije u svim osobinama važnim za vozilo: potrošnja goriva, ergonomija, upravljanje, aktivna i pasivna bezbednost, karakteristike vezane za uštedu vremena.

Pogledajte vest Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda.


Ukratko o novom Volvo FH modelu

  • Proizvodi se u verzijama sa Euro VI motorom od 13 i 16 litara.
  • I-See tehnologija može da uštedi do 5% goriva. I-See koristi elektronski snimljene podatke o topografiji puteva da bi se automatski optimizovala promena stepena prenosa, brzina vozila i pomoćno kočenje.
  • Vozilom se jednostavnije upravlja, zahvaljujući usavršenoj šasiji i opciji za nezavisno prednje oslanjanje.
  • Pozicija za vožnju je bolja i omogućava veću fleksibilnost. Na primer, po prvi put u svetu kamionske industrije, volan se podešava i po dubini i po uglu.
  • Vozač ima bolji pregled puta, posebno zahvaljujući većoj korisnoj površini stakala u kabini, kao i inovativnom dizajnu retrovizora.
  • Uspravljanjem A-stubova dodat je još jedan kubni metar unutrašnjeg prostora ili 300 litara više smeštajnog kapaciteta i postignuta veća udobnost u kabini.
  • Volvo Trucks omogućava maksimalno vreme ispravnog funkcionisanja novog FH modela, a to je zasnovano na novim tehnologijama za daljinski nadzor habanja sklopova i ukupnog stanja vozila.


Povećava profitabilnost vlasnika

"Novi Volvo FH povećava profitabilnost transportne kompanije na različite načine", kaže Klas Nilson i zaključuje: "Vaši vozači imaju priliku da upravljaju vozilom proglašenim za Međunarodni kamion godine, što je takođe dodatni bonus."

Volvo FH predstavljen je 5.9.2012. godine.

Volvo FH dobio međunarodnu nagradu “Kamion godine za 2014”

Volvo Trucks Serbia

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroën vozila i rezervnih delova, proširila je svoju dilersku mrežu na teritoriju Novog Beograda. Sada kupci Citroën vozila mogu pogledati vozila ili obaviti test vožnju i na novoj lokaciji u ulici Autoput br.5 u salonu kompanije Autopromet...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje