AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Proizvođač Subarua - Fudži teška industrija slavi 60. rođendan

Proizvođač Subarua - Fudži teška industrija slavi 60. rođendan

Proizvođač automobila Subaru, kompanija "Fudži teška industrija" (FHI) na jučerašnji dan obeležava 60 godina postojanja. Početak rada "Fudži teške industrije" vezan je za osnivanje "Aircraft Research Laboratory" 1917. godine, koja se bavila istraživanjima iz oblasti vazduhoplovnih tehnologija...

Proizvođač Subarua - Fudži teška industrija slavi 60. rođendan

Kasnije je postala deo fabrike za proizvodnju aviona "Nakajima Aircraft Co. Ltd". Posle Drugog svetskog rata ova fabrika reorganizovana je kao "Fuji Sangyo Co.Ltd" u 12 odvojenih profitnih centara 1950. godine, da bi se 15. jula 1953. godine njih pet spojile u novu kompaniju pod nazivom "Fudži teška industrija ("Fuji Heavy Industries").

Najznačajnija godina u istoriji kompanije bila je 1958. kada je FHI lansirala prvi japanski avion za obuku i testiranje "T-1", ali i mini automobil pod nazivom "subaru 360". Kroz svoju istoriju FHI nastavlja da razvija najmodernije tehnologije i jedinstvene, epohalne proizvode kakvi su "subaru 1000", prvi japanski automobil za masovnu upotrebu sa motorom postavljenim napred i prednjim pogonom, pa prvi putnički automobil sa pogonom na sva četiri točka - "subaru leone", zatim "subaru legasi" koji je označio procvat automobila-karavana na japanskom tržištu, najnoviji sistem za pomoć vozaču pod nazivom "aj sajt" itd.

Proizvođač Subarua - Fudži teška industrija slavi 60. rođendan

Prepoznatljivost kompanije FHI kao lidera u razvoju novih tehnologija prisutna je i u poslovima koji nisu vezani za proizvodnju automobila. U vazduhoplovnoj industriji čuveni su po sistemima bespilotnih letilica i učešću u međunarodnim projektima razvoja komercijalnih vazduhoplova. Proizvode i visoko cenjene i kvalitetne pogonske sgregate opšte namene i druge proizvode na motorni pogon koji se koriste u industriji široke namene za svakodnevnu upotrebu ljudi širom sveta.

Proizvođač Subarua - Fudži teška industrija slavi 60. rođendan

Kroz istoriju inovacija i pronalazaka FHI je zaslužila poverenje i podršku svojih korisnika za svoju posvećenost savršenstvu u konstrukciji kao osnovi funkcionalnosti, bezbednosti i vrhunskog kvaliteta svojih proizvoda. U skladu sa svojim osnovnim  principom "poverenje u pokret" FHI nastavlja svoju misiju globalno odgovorne kompanije i posvećuje se ispunjavanju očekivanja i daljeg unapređenja poverenja svojih kupaca širom sveta.

Subaru Serbia

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje