AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ogromno interesovanje za Subaru XV Hybrid u Japanu

Ogromno interesovanje za Subaru XV Hybrid u Japanu

Proizvođač automobila Subaru "Fudži teška industrija FHI" objavio je da je za prvih petnaestak dana od početka prodaje u Japanu interesovanje kupaca za Subaru XV Hybrid ogromno i da je već poručeno 5.580 jedinica što u odnosu na mesečni plan od 550 vozila iznosi povećanje od preko deset puta...

Najviše je porudžbina za model sa dvolitarskim motorom opremljen sistemom "ajsajt" (91,4%), boje za koje se Japanci najčešće odlućuju su biser satensko bela, pustinjska oker i ledeno srebrna metalik, a skoro 80% kupaca su stariji od 40 godina. Od ukupne količine prodatih vozila iz Subaru XV serije, na porudžbine nove hibridne verzije u proteklih dve nedelje otpada preko 70%.

U svojim prvim utiscima, kupci Subaruovog XV Hybrida ističu snagu motora koja obezbeđuje užitak u vožnji i vrhunsku upravljivost, osećaj sigurnosti i stabilnosti zahvaljujući Subaruovom simetričnom pogonu na sve točkove (SAWD) kao i ukupan osećaj visokog kvaliteta.

Subaru XV Hybrid premijerno je prikazan krajem juna ove godine i odmah je počela prodaja širom Japana. Prvi hibridni automobil koji je Subaru napravio nudi iskustvo u vožnji na nivou brenda ovog čuvenog japanskog proizvođača. Koristeći funkciju dopunske asistencije za postojeći motor kombinacija različitih vrsta pogona donosi uštedu goriva i glatko ubrzanje. Komponente koje čine hibridni sistem su, naravno, motor i baterija visokog napona, ovaj put u odličnoj kombinaciji sa jedinstvenim subaruovim pogonom na sve točkove (SAWD).

Ogromno interesovanje za Subaru XV Hybrid u Japanu

Ovakva kombinacija omogućuje vanserijsku upravljivost zahvaljujući niskom težištu i odličnom balansu težine vozila. Kao jedan od vrhunskih modela u gami Subaru, model XV je dodatno opremljen ojačanjima karoserije, kvalitet vožnje poboljšava veoma nizak nivo buke, a ne treba zanemariti ni ekskluzivni spoljašnji dizajn za jedan hibridni model.

Subaru Serbia

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Renault vozila uz dodatne 4 zimske gume

Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja je od prvog novembra je za sve učesnike u saobraćaju obavezno posedovanje  4 zimska pneumatika na automobilu (ako se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica). Ali to ne treba da brine Renault kupce...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje