AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota je najbolji globalni ekološki brend u 2013. godini

Toyota je najbolji globalni ekološki brend u 2013. godini

Toyota je i ove godine u godišnjem izveštaju „Najbolji globalni ekološki brendovi“,  izdatom od strane agencije „Interbrand“, potvrdila svoj vodeći položaj, treću godinu zaredom. Glavna metodologija prilikom sastavljanja ovog izveštaja je utvrđivanje razlike između kompanijskih ekoloških performansi i stvarnih mera zaštite životne sredine.

Preko 10.000 korisnika širom sveta prepoznaje Toyotu ne samo kao održivog ekološkog lidera, već i kao kompaniju koja je investirala u inovativne proizvode, kao što je ekološki „pionir“ Toyota Prius. Takođe, zapaženi su različiti programi dizajnirani da smanje emisije efekta staklene bašte i ostvare uštede vode i energije u toku proizvodnje.
 
Trenutno je širom sveta prodato 5,22 miliona Toyota i Lexus vozila, što kao rezultat ima procenjeno smanjenje emisija CO2 od oko 35 miliona tona.

Globalno, Toyota je trenutno u procesu trogodišnjeg ciklusa lansiranja proizvoda, koji za cilj ima predstavljanje 21 novog ili poboljšanog hibridnog modela do kraja 2015. godine.

Evropski korisnici mogu da biraju između 12 Toyota i Lexus hibridnih modela(1). Trenutno, prodaja hibridnih vozila čini 18% ukupne prodaje kompanije Toyota Motor Europe.

Tokom 2015, Toyota planira da komercijalizuje svoja hibridna vozila sa vodonikovim gorivim ćelijama, koja imaju tehnologiju pogonskih agregata nove generacije, čime će se približiti onome što kompanija smatra za ultimativni ekološki automobil.
 
Kompanijska posvećenost održivoj proizvodnji i ekološkom vođstvu prožima čitav životni ciklus proizvoda.

„Toyota Motor Manufacturing United Kingdom“ (TMUK) je prvi inostrani pogon i prva automobilska fabrika u Velikoj Britaniji koja je dobila ISO 14001 sertifikat, za svoj ekološki sistem menadžmenta.
 
2011. godine u TMUK je instalirana najveća grupa solarnih panela (16.800 solarnih panela) u Velikoj Britaniji, povezanih na industrijsku proizvodnju. Pri punom kapacitetu, niz solarnih panela može da obezbedi dovoljno energije za proizvodnju oko 7.000 automobila godišnje.

Prošle godine mreža Toyotinih partnera širom Velike Britanije je smanjila „karbonski otisak“ za 15 %, čime je emitovano manje 3.700 tona CO2.
 
Svojim probnim programom električnih vozila u Grenoblu (Francuska), Toyota preuzima izazove i kada je reč o budućnosti prevoza. Ovaj samouslužni program iznajmljivanja automobila se sastoji od oko 70 izuzetno kompaktnih urbanih električnih vozila, uključujući TOYOTU i-ROAD. Time se nadopunjuje postojeći sistem gradskog saobraćaja i smanjuju ukupne emisije.

Korisnicima će na raspolaganju biti i jedinstveni, centralizovani sistem iznajmljivanja automobila, razvijen od strane Toyota Motor Corporation, kako bi mogli da planiraju putovanja, provere dostupnost vozila i naprave rezervacije pomoću pametnih telefona.

 

Toyota Srbija

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Novi diler Citroen vozila na Novom Beogradu - Autopromet

Kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroën vozila i rezervnih delova, proširila je svoju dilersku mrežu na teritoriju Novog Beograda. Sada kupci Citroën vozila mogu pogledati vozila ili obaviti test vožnju i na novoj lokaciji u ulici Autoput br.5 u salonu kompanije Autopromet...

Ken Block driftovao na kineskom putu pod oblake (VIDEO)

Ken Block driftovao na kineskom putu pod oblake (VIDEO)

Pikes Peak, Nordschleife i Goodwood spadaju u najslavnije staze na svetu. Od septembra im se pridružila i atraktivna deonica puta Tianmen Shan Big Gate Road u podnožju planine Tianmen u Kini. Tamo je stigao i Ken Block, a gde je on, tu je i show...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje