AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Priča o uspehu se nastavlja: Već 30.000 porudžbina za novu Corsu

Priča o uspehu se nastavlja: Već 30.000 porudžbina za novu Corsu

Iako još uvek nije plasirana na tržište, nova Corsa je već ostvarila pravi uspeh. 30,000 kupaca se već sada odlučilo za novu Corsu, iako su Opelovi prodavci tek u avgustu otvorili knjige za porudžbine pete generacije ovog malog automobila, a početak prodaje je još nedeljama daleko od nas...

Priča o uspehu se nastavlja: Već 30.000 porudžbina za novu Corsu

„Nova Corsa je imala odličan početak. Uprkos tome što vozači nisi imali prilike ni da je vide u prodajnim salonima niti da je odvezu na probnu vožnju, već sada dobijamo brojne porudžbine. To znači da imamo ubedljivu kombinaciju dizajna, tehnologije i cene.“, rekao je Peter Kristijan Kispert, potpredsednik prodajnog i post-prodajnog sektora grupacije Opel. „Peta generacija nastavlja uspešnu priču modela Corsa. Ovaj automobil je važan deo naše ofanzive modela, i značajno će povećati naš tržišni udeo u narednih nekoliko godina“, dodaje Kispet.

Nova Corsa je proslavila svoju svetsku premijeru na salonu automobila u Parizu početkom oktobra. Liste porudžbina su prvo otvorene u Nemačkoj, ali sada Corsa može da se naruči na skoro svim većim tržištima.

„Dostupnost Corse širom Evrope takođe treba da bude zamajac. Ovaj automobil nije popularan samo u Nemačkoj, već i na drugim važnim tržištima kao što su Velika Britanija i Francuska.“ - istakao je Kispert. Nova Corsa stiže u prodajne salone velikih tržišta krajem ove godine. Plasiranje na celokupnom evropskom tržištu biće završeno do januara 2015. godine.

Corsa je jedno od najbitnijih vozila Opelovog portfolija, i ostvaruje oko četvrtine ukupnih prodaja. Od lansiranja prve generacije Corse pre 32 godine, prodato je 12,4 miliona primeraka ovog malog automobila. Prethodnik nove Corse prodat je u gotovo 3 miliona primeraka između 2006. i 2014. godine.

Priča o uspehu se nastavlja: Već 30.000 porudžbina za novu Corsu

Prethodna verzija je ostala popularna i na samom kraju svog životnog ciklusa. U tekućoj godini, nijedno Opelovo vozilo nije zabeležilo više prodaja od modela Corsa D. U Nemačkoj je ovaj automobil bio na samom vrhu svog segmenta po broju registracija u septembru.

Nova Corsa je simbol nemačkog inženjeringa, emocionalnog dizajna i neprevaziđenog odnosa cene i kvaliteta. Najbitnije tehničke karakteristike predstavljaju bezbednosni i pomoćni sistemi, uz nove, ultra-moderne motore i sisteme prenosa.

Nova Corsa je veliki igrač u Opelovoj ofanzivi modela, tokom koje će 27 novih automobila i 17 novih motora izaći na tržište do 2018. godine. Na primer, sledeće godine biće lansiran novi KARL. Sa novim početnim modelom Opela, modelom Corsa E i elegantnim ADAM-om, uvedenim u razmaku od manje od dve i po godine, Opel će imati do sada najjači portfolio malih automobila, i jedan od najmlađih u čitavoj automobilskoj industriji.

Opel

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Maserati treninzi sportske vožnje u Srbiji

Strast za brzinom kreira legendu o Maseratiju koja traje već 110 godina, a Maserati Delta Automoto, kao zvanični regionalni distributer ovog prestižnog italijanskog brenda, tu strast donosi i u našu zemlju...

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .1593
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje