AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Lukoil Srbija spremna za jubilej - 25 godina kompanije Lukoil

Lukoil Srbija spremna za jubilej - 25 godina kompanije Lukoil

Revitalizacijom maloprodajne mreže i osavremenjavanjem tehnoloških procesa na benzinskim stanicama i skladišnim kapacitetima, kao i uvođenjem novih motornih goriva, kompanija „Lukoil Srbija“ AD dočekuje 25-u godišnjicu rada kompanije „LUKOIL“...

Lukoil Srbija spremna za jubilej - 25 godina kompanije Lukoil

Strategija stalnog razvoja nametnula je potrebu da kompanija „LUKOIL SRBIJA“ AD posebnu pažnju u toku 2014. i 2015. godine posveti jačanju imidža. Zbog toga su sprovedeni sveobuhvatni radovi na revitalizaciji maloprodajne mreže i skladišnih kapaciteta, u šta je uloženo 6,981 milion dolara. U cilju povećanja prepoznatljivosti brenda, u toku dve godine izvedeni su radovi na 95 objekata, kako bi sve benzinske stanice svojim izgledom u potpunosti odgovarale vizuelnom identitetu kompanije i visokim korporativnim standardima. I ne samo to, sprovedeni su radovi na različitim tehnološkim sistemima i zameni stare opreme na 67 benzinskih stanica i za te namene je u dvogodišnjem periodu usmereno dodatnih 3,154 miliona dolara.

Realizacija ovakvog programa je podrazumevala ne samo korišćenje savremenih materijala, već i modernizaciju sistema. S tim u vezi sproveden je kompleksan posao na uvođenju novog korporativnog informacionog sistema upravljanja “Petroniks“ na objektima maloprodajne mreže Društva koja broji 111 objekata širom zemlje. Za ovaj projekat izdvojena su sredstva u visini od 1,352 miliona dolara.

 

Nakon što je pre dve godine „LUKOIL SRBIJA“ AD u svoju ponudu uvela goriva nove generacije sa poboljšanim radnim karakteristikama i proizvedena po najsavremenijim tehnologijama pod brendom ECTO Diesel i ECTO Plus, 2015. kompanija uvodi zimski ECTO Diesel, kod koga se već unapređene eksploatacione i ekološke karakteristike dodatno nadgrađuju kroz sniženje CFPP (Cold filter plugging point),drugim rečima, tačka filtrabilnosti goriva se snižava i tako sprečava njegovo zamrzavanje.

Lukoil Srbija spremna za jubilej - 25 godina kompanije Lukoil

Goriva ECTO Diesel i benzin ECTO Plus donose niz prednosti u odnosu na standardna goriva, kao što su: ušteda goriva, efekat čišćenja sistema za ubrizgavanje goriva, povećanje snage motora, ali i jednako važna ekološka svojstva, jer obe vrste novog goriva odgovaraju ekološkim standardima EVRO-5. Ova svojstva su više puta potvrđena u različitim međunarodnim nezavisnim istraživačkim centrima, kao što je „Tickford Power Train Test Ltd“ (UK). Tehničke karakteristike goriva ECTO u Srbiji potvrđene su ispitivanjem u istraživačkom centru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na ovaj način „LUKOIL SRBIJA“ AD dočekuje godinu u kojoj se obeležava četvrt veka postojanja i uspešnog rada Naftne kompanije „LUKOIL“, prve među najvećim svetskim privatnim naftnim i gasnim kompanijama po veličini dokazanih zaliha nafte i druge privatne kompanije po obimu proizvodnje nafte, multinacionalne korporacije koja posluje u 40 zemalja sveta.

PR

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje