AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Zaposleni u Boschu nude deci iz sirotinjskih krajeva novu perspektivu

Zaposleni u Boschu nude deci iz sirotinjskih krajeva novu perspektivu

Dobrotvorna organizacija Primavera - Hilfe für Kinder in Not e.V. je pomogla više od 30.000 dece u proteklih 25 godina. Zaposleni u Boschu su osnovali organizaciju 1990. godine, sa ciljem da ponude deci iz sirotinjskih krajeva u zemljama u razvoju i usponu novu perspektivu.

Zaposleni u Boschu nude deci iz sirotinjskih krajeva novu perspektivu

Pored pomaganja da se deci obezbede osnovne potrebe, inicijativa se fokusira na podršku u edukaciji i stručnu obuku.


"Dobro školsko obrazovanje i stručno osposobljavanje su ključ za uspešno suzbijanje siromaštva", kaže Christoph Kübel (na slici iznad), predsednik programa Primavera i direktor industrijskih odnosa u Robert Bosch GmbH. Sa volonterima iz redova svojih zaposlenih i u saradnji sa socijalnim ustanovama, Primavera pruža podršku za oko 30 projekata u 12 zemalja.

Izlaz iz zamke siromaštva


Primavera podržava nekoliko hiljada dece svake godine. Glavni fokus programa je na Aziji, Južnoj Americi, Južnoj Africi, i istočnoj Evropi. Inicijativa podržava decu i mlade ljude od početka predškolskog do završetka srednje škole ili fakulteta. Organizacija takođe podržava projekte za decu sa ulice i inicijative usmerene na pružanje stručne obuke za mlade odrasle. Osoblje programa takođe obrazuje decu, mlade ljude, i njihove porodice o higijeni, pravilnoj ishrani, socijalnom ponašanju i veštinama u međuljudskim odnosima. "Mi želimo da mladim ljudima priliku da pronađu svoje mesto u društvu, tako da oni mogu da vode nezavisan život i preuzmu odgovornost za sopstvenu sudbinu", objašnjava Kübel. Hvaleći posvećenost svih uključenih, izvršni direktor kompanije Bosch dr Volkmar Denner je rekao: "Od osnivanja ove organizacije, Bosch zaposleni su pomogli više od 30.000 dece. To je nešto na šta Primavera i svi koji su uključeni mogu biti ponosni. A to i mene čini ponosnim."

Zaposleni u Boschu nude deci iz sirotinjskih krajeva novu perspektivu

Otkrivanje novih horizonata


Crisllei Santos de Assis, 21-godišnjakinja rodom iz Brazila, je uspela da pobegne iz zamke siromaštva. Odrastanje u favelama na obodu velikog brazilskog grada, siromaštvo, droga i nasilje su činili njen svakodnevni život. Kada joj je bilo 12 godina, Crisllei je dobila mesto u Grupo Primavera, koji je takođe bio i prvi Primavera projekat pomoći. Između ostalog, ona je dobila podučavanje i kurseve na temu javni nastup i veština prezentovanja. "Žene koje su brinule o nama su nas naučile da morate da verujete u sebe. I da, ukoliko imate ciljeve, možete pronaći snagu za koju nikada ranije niste mislili da je imate," kaže mlada žena, opisujući svoja najvažnija iskustva. Ona danas studira poslovnu administraciju na renomiranom privatnom univerzitetu u gradu Campinas, u Brazilu, a upisala se i na stručnu praksu na Bosch lokaciji u gradu. Pruža reči ohrabrenja za mlade ljude u Grupo Primavera: "Nastavite tako. Ako to uradite, možete poći drugačijim putem i otkriti nove horizonte. "


O organizaciji


Primavera - Hilfe für Kinder in Not e.V. je osnovalo deset Bosch zaposlenih u Nemačkoj 5. marta 1990. godine. Organizacija danas broji 880 članova širom sveta. Svi Primavera projekti se nalaze u blizini Bosch lokacija kako bi omogućili zaposlenima da mogu lično da volontiraju i pomažu da se promovišu savezi i projekti. Bosch zaposleni imaju slobodu da preporuče projekte za podršku organizacije. Budući da je organizacija u potpunosti sastavljena od volontera, 100 procenata svih prikupljenih donacija - oko 650.000 evra u 2014. godini - može da ode na podršku projektima. Donacije dolaze od fizičkih lica ili se prikupljaju na događajima kao što su koncerti, predstave ili zabave kompanije. U 2009. godini, budući poslovni lideri koji su upisani na program Junior Menadžeri su takođe započeli svoj grupni projekat podrške Primavera e.V. U 2011. godini je to dovelo do stvaranja Primavera foto kalendara, koji se objavljuje svake godine i redovno se rasproda mnogo ranije pre izdavanja.

 

Bosch PR

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Srbija je organizovala druženje srpskih (para)olimpijaca s predstavnicima medija i VIP zvanicama na Belom dvoru, na kome su Saška Sokolov, Goran i Ivana Maksimović i Dejan Majstorović govorili o svojim karijerama i  pripremama za Igre koje će sledeće godine biti održane u Japanu...

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

U četvrtak 28.novembra 2019. godine otvoren je novi velelepni prodajno servisni centar u Beogradu. Volvo Car centar Beograd nalazi se na adresi Auto-put za Novi Sad 98 u Zemunu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje