AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Pažljivko u poseti Loznici

Pažljivko u poseti Loznici

U saradnji sa Gradom Loznica i Savetom za bezbednost saobraćaja grada Loznica, u sportskoj hali „Lagator“, juče je održan edukativni čas pred oko 700 đaka prvaka. Agencija za bezbednost saobraćaja već četvrtu godinu sprovodi kampanju „Pažnja sad“, namenjenu većoj bezbednosti dece u saobraćaju.

Tom prilikom, maskota Agencije za bezbednost saobraćaja „Pažljivko“ je svim đacima prvacima pričao šta je to što treba da znaju i kako moraju da se ponašaju dok se nalaze u saobraćaju i kako da bezbedno učestvuju u svakodnevnim situacijama u saobraćaju u kojima se mogu naći na putu od kuće do škole. Kao i svaki put mamio je osmehe i radoznale poglede prisutnih mališana.

Agencija za bezbednost saobraćaja već četvrtu godinu sprovodi kampanju „Pažnja sad“, namenjenu većoj bezbednosti dece u saobraćaju. Cilj kampanje je promocija i značaj poštovanja saobraćajnih propisa i saobraćajne kulture.

Tokom svake školske godine, Agencija organizuje i održava saobraćajno obrazovne časove u gradovima širom Srbije. Saobraćajno obrazovni čas traje oko 45 minuta i zamišljen je kao interaktivna predstava za decu u kojoj „Pažljivko“ postavlja pitanja, komunicira sa njima i poziva ih da aktivno učestvuju.

Pažljivko u poseti Loznici

Čas se završava prikazivanjem crtanog filma „Pažljivko“ nakon kojeg, predstavnici Agencije deci dele poklone. Svakako najomiljeniji i najkorisniji poklon je knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ u kojima je slikovito opisana važnost pravilnog ponašanja u saobraćaju u situacijama u kojima se deca svakodnevno mogu naći.
Od ove godine Agencija će raditi na prenošenju iskustava lokalnim samoupravama kako bi se unapredio rad lokalnih Tela za bezbednost saobraćaja čiji krajnji cilj treba da bude izgradnja stabilnih sistema bezbednosti saobraćaja na lokalnom nivou.

Namera je osposobiti i unaprediti aktivnosti usmerene ka unapređenju bezbednosti saobraćaja, s ciljem dostizanja krajnjeg rezultata utvrđenog Nacionalnom strategijom koji je usvojilo Vladino telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja.

Agencija za bezbednost saobraćaja

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

U četvrtak 28.novembra 2019. godine otvoren je novi velelepni prodajno servisni centar u Beogradu. Volvo Car centar Beograd nalazi se na adresi Auto-put za Novi Sad 98 u Zemunu...

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje