AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Jaguar Land Rover i zvanično sa Jamesom Bondom

Jaguar Land Rover i zvanično sa Jamesom Bondom

23. oktobra 2015. godine biće premijerno predstavljen novi filmski nastavak popularnog tajnog agenta - Bond 24. Pored Aston Martina, u novom filmu sa Jamesom Bondom igraju i automobili marke Jaguar i Land Rover, koji su prvi put zvanično potvrdili njihovo učešće...

Pored modela Aston Martin DB10, u filmu će se pojaviti atraktivni Jaguar C-X75, koji će britanska kompanija specijalno obezbediti za potrebe filma. U scenama ćemo videti i dva primeraka automobila Land Rover.

Prvi će biti Range Rover Sport SVR, koji iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je ograničena na 260 km/h. Drugi primerak će biti Land Rover Derfender Big Foot, kojeg karakterišu točkovi prečnika 37 inča, specijalno dizajnirani za surove terene.

Prvi put se radnja filma Bond odvija u Rimu, iako je Bond ranijih godina sniman u Veneciji i Sijeni.

Automobili su za Jamesa Bonda uvek bili jedan od prioriteta. Najviše je spajan sa markom Aston Martin, a u prošlosti je ovaj taji agent operacije obavljao u automobilima kao što su Aston Martin DB5, Vanquish, DBS, zatim BMW serija 7, Z8 i Z3. Od narodnih automobila, Bond je vozio Citroën 2CV, Renault 11 i AMC Hornet.

Automagazin.rs

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje