AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Opel Corsa automobil godine 2014. u Srbiji

Opel Corsa automobil godine 2014. u Srbiji

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije za izbor automobila godine, jedini nezavisni te vrste u našoj državi, izabrao je petu, najnoviju generaciju Opelovog modela Corsa za Automobil godine 2014. u Srbiji...

Od 70 mogućih, Corsa je dobila 68 bodova, Toyota Yaris 51, a Ford Focus 48 bodova.

Ovogodišnji žiri je radio u proširenom sastavu: Dragan Milutinović – RTS, Vladan Slavković – Formula Team, Zoran Samardžić – sajt www.auto-info.rs, Mladen Radulović - Kurir, Dragan Stanimirović - Naše novine, Petar Živkovic -Večernje novosti, Goran Sarić – sajt www.automagazin.rs i Zoran Plavšić - nezavisan novinar.

U konkurenciji su ove godine bila 33 automobila, od kojih je eliminacijom u prvom krugu izabrano 10 finalista: Hjundaji i20, Ford Focus, Mazda 2, Škoda Fabia, Renault Twingo, Nissan Qashqai, Toyota Yaris, Mercedes C klase, Volkswagen Passat i Opel Corsa.

Opel Corsa je dobila najviše glasova jer je jedan od najpopularnjih novih malih automobila na našem tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi. Za 32 godine od kako se proizvodi, Corsa je kroz kroz četiri generacije, širom Starog kontineta, prodata u 12,4 miliona primeraka. Sa modelom Astra, Corsa je Opelov najpopularniji model – sa učešćem u prodaji te kompanije većim od jedne četvrtine. Dostupna u verzijama sa troja i petora vrata, Corsa je trenutno četvrti najprodavaniji model u segmentu malih automobila u zapadnoj Evropi.

Peta generacija Corse ima novi izgled i s novim podvozjem i optimizovanim upravljanjem nudi novo iskustvo u vožnji, vrhunsku digitalnu povezanost i, kako Opel navodi, odličan odnos cene i performansi. Nova generacija benzinskih i bitno izmenjenih turbo dizel motora omogućava dobre performanse uz nisku potrošnju goriva.

Simbolično obeležje – statueta Automobila godine 2014. u Srbiji - Opelu će biti dodeljena na svečanosti koja će biti organizovana početkom naredne godine.

AAN

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Srbija je organizovala druženje srpskih (para)olimpijaca s predstavnicima medija i VIP zvanicama na Belom dvoru, na kome su Saška Sokolov, Goran i Ivana Maksimović i Dejan Majstorović govorili o svojim karijerama i  pripremama za Igre koje će sledeće godine biti održane u Japanu...

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

U četvrtak 28.novembra 2019. godine otvoren je novi velelepni prodajno servisni centar u Beogradu. Volvo Car centar Beograd nalazi se na adresi Auto-put za Novi Sad 98 u Zemunu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje