AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Zimska ponuda kompanije Goodyear Dunlop Sava Tires

U skladu sa propisima i vremenskim uslovima vreme je da svoje vozilo pripremite i prilagodite zimskim uslovima vožnje. U zavisnosti od toga da li je zima blaga ili su vremenski uslovi oštriji kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires u svojoj ponudi ima pneumatike koji mogu da odgovore najrazličitijim uslovima na putu.

Zimska ponuda kompanije Goodyear Dunlop Sava Tires

Goodyear UltraGrip 9


Na razvoju najnovijeg zimskog pneumatika UltraGrip 9, Goodyear je radio više od dve godine, a potrošačima će biti dostupan za zimu 2014. godine. Namenjen je manjim i srednje velikim vozilima i na raspolaganju je u 33 dimenzije u rasponu od 14 do 16 inča. UltraGrip 9 je prvi koji ima dve varijante dezena, zavisno od dimenzija. Gusto raspoređene lamele i skoro kvadratna površina naleganja pneumatika UltraGrip 9 poboljšavaju njegove performanse na ledu, a zahvaljujući hidrodinamičkim kanalima otporan je na akvaplaning pri vožnji po kiši i snežnoj bljuzgavici.

 

Habanje pneumatika korisnici mogu da prate pomoću TOP indikatora u obliku pahuljice snega ugrađene u gazeći sloj. Habanje pahuljice kada dubina profila pneumatika bude samo 4 milimetra, znak je da pneumatik više nije primeren za zimske uslove i da ga treba zameniti.

Zimska ponuda kompanije Goodyear Dunlop Sava Tires

Dunlop SP WinterSport 4D


Naziv pneumatika Dunlop SP WinterSport 4D proističe iz novog sistema 4D lamela. 3D lamele u gazećem sloju povećavaju broj lamela, a time i ivica koje dolaze u kontakt sa putem i daju pneumatiku dodatne performanse prilikom kočenja i ubrzavanja. Dunlop SP WinterSport 4D sadrži i dodatnu poprečnu lamelu, što pneumatiku daje dodatnu ivicu u bočnom pravcu i time povećava bočno prianjanje. Kombinacija oba (sistem 4D lamela) stvara nezavisan mikroblok, koji omogućava bolju raspodelu pritiska u kontaktu sa putem i dodatne performanse prilikom vožnje po snegu i prianjanje u krivinama.

 

Ovaj pneumatik ne odlikuju samo izvanredne performanse na snegu, već i prvoklasno prianjanje na mokrim putevima. Kako bi ovo obezbedio, Dunlop je osmislio kombinaciju jedinstvenog usmerenog dezena i dinamične smeše gazećeg sloja. Smeša sprečava taloženje u kanalima gazećeg sloja i zbog toga se voda brzo i efikasno odvaja. Funkcionalni polimeri u smeši obezbeđuju optimalnu dinamičku čvrstinu kakva je potrebna na određenoj temperaturi. Zahvaljujući pomenutim aktivnim sastojcima, Dunlopov pneumatik obezbeđuje prvoklasno prianjanje na mokrim putevima, pri čemu njegove performanse na snegu ostaju nepromenjene.

Zimska ponuda kompanije Goodyear Dunlop Sava Tires

Fulda Kristall Control HP


Pneumatik Fulda Kristall Control HP karakteriše tehnologija Snow Catcher. Pritiskom na podlogu koji pneumatik stvara prilikom kotrljanja i novim dezenom gazećeg sloja ova tehnologija omogućava hvatanje snega na površini naleganja i time obezbeđuje bolje prianjanje na putevima pokrivenim snegom. Ovaj pneumatik karakteriše i tehnologija Bubble Blade koja stvara mehanizam međusobnog preplitanja lamela i time sprečava preteranu deformaciju blokova gazećeg sloja tokom vožnje. Pneumatik je razvijen sa ciljem da efikasno prenosi snagu sa točkova na put, čime se poboljšava vodljivost vozila prilikom brze vožnje po autoputu.

Zimska ponuda kompanije Goodyear Dunlop Sava Tires

Sava eskimo s3+


Poboljšanom smešom i povećanim sadržajem silike u gazećem sloju, pneumatik Sava eskimo s3+ obezbeđuje još bolje vozne karakteristike i poboljšano prianjanje na mokroj podlozi pri niskim temperaturama. Oblik gazećeg sloja ima veliki uticaj na vodljivost, a posredno i na prianjanje. Svojim usmerenim dezenom gazećeg sloja, tri široka i duboka kanala po obodu pneumatika i odgovarajućim brojem poprečnih kanala Sava eskimo s3+ obezbeđuje efikasno odvođenje snežne bljuzgavice i vode ispod gazećeg sloja.

Goodyear Dunlop Sava Tires PR

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje