AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G - ništa joj ne promiče

DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G - ništa joj ne promiče

Genius, vodeći globalni proizvođač računarskih periferija predstavio je novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake DVR-FHD660G. Kao i druge kamere za vozila iz Genius portfolija, DVR-FHD660G idealno je rešenje za snimanje uslova vožnje na putu...

Takođe, odlična je kao pomoć pri kontroli kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namene. Idealan je dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na putu.
Novi model donosi dve nove hardverske funkcije koje u kombinaciji sa naprednim softverskim mogućnostima dovode do znatno veće funkcionalnosti i stepenom sigurnosti.

DVR-FHD660G je prva Geniusova kamera za vozila opremljena GPS-om. Integrisani GPS prijamnik precizno beleži lokaciju snimka koja se uz video snimak memoriše na memorijsku karticu. Uz pomoć softvera koji se isporučuje na CD-u u paketu, kasnije je moguće pratiti kretanje vozila korišćenjem Google Mapsa. Zahvaljujući GPS-u, vozač takođe tokom vožnje može biti upozoren ukoliko pređe unapred zadatu brzinu.

Kamera dolazi i sa ugrađenim G-senzorom koji detektuje nagla kočenja ili ubrzavanja te u tom slučaju može automatski da pokrene snimanje – što može da bude izuzetno korisno u slučaju sudara. Ugrađeni senzor pokreta može automatski da pokrene snimanje uoči li pokrete u blizini parkiranog vozila.

Uređaj nudi mogućnost snimanja videozapisa u Full HD rezoluciji od 1920x1080 piksela uz 30 sličica po sekundi (fps), a kvalitet snimaka osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,0, zaštićen četvoroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/3“ CMOS senzor omogućava jasne snimke čak i u uslovima slabijeg osvetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR doprinosi da snimak bude sjajnih i živih boja, visokog kontrasta.

DVR kamera za vozila Genius DVR-FHD660G - ništa joj ne promiče

Kamera se postavlja sa unutrašnje strane prednjeg stakla ili na kontrolnu tablu kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući svom dizajnu, tankog kućišta i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može da posluži za kontrolne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih saobraćajnih događaja u slučaju potrebe.

Snimak se čuva na SD kartici - sa kapacitetom do 32 GB, što omogućava višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.


Preporučena maloprodajna cena kamere iznosi 14.000 dinara

PR

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje