AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Optifuel Challenge 2014: Renault Trucks T stupa na scenu

Optifuel Challenge 2014: Renault Trucks T stupa na scenu

Nacionalne kvalifikacije za Optifuel Challenge 2014, takmičenje u ekonomičnoj vožnji u organizaciji kompanije Renault Trucks, počinju u martu. Najbolji evropski vozači takmičiće se u vozilu Renault Trucks T, modelu koji je simbol nove serije...

Optifuel Challenge 2014: Renault Trucks T stupa na scenu

Na lokalnim kvalifikacijama, koje će se odvijati u 19 zemalja-učesnica, biraju se 34 najbolja takmičara za novembarsko finale. U martu 2014. počinje izbor kandidata za drugo po redu evropsko takmičenje Optifuel Challenge. Nadmetanje posvećeno smanjenju potrošnje goriva osmislila je i organizuje kompanija Renault Trucks u Evropi, Maroku, Rusiji i Tunisu. Na predselektivnim takmičenjima u pojedinačnoj vožnji, takmičari će upravljati vozilom Renault Trucks T po unapred određenoj trasi. Kada završe vožnju, ocenjuje se njihova performansa, tako što se brzina i potrošnja goriva analiziraju uz pomoć softvera za merenje i analizu potrošnje Optifuel Infomax i sistema Optifleet, IT rešenja kompanije Renault Trucks ugrađenog u vozilo.

Transportne kompanije same biraju vozače za učešće u nacionalnim predselektivnim takmičenjima za Optifuel Challenge. Tokom ovih događaja, biće izabrana 34 učesnika koji će se takmičiti jedni protiv drugih na evropskom finalu u novembru 2014. Predselektivna takmičenja u Francuskoj su zakazana za juni 2014.

Takmičenje Optifuel Challenge pokazuje želju kompanije Renault Trucks da podrži prevoznike i vozače u njihovom nastojanju da voze ekonomičnije i pokažu svoje umeće u smanjenju potrošnje, tako što im obezbeđuje efikasna rešenja i alate.

Optifuel Challenge 2014: Renault Trucks T stupa na scenu

Dizajn vozila Renault Trucks T, koncepcija kabine, kao i svi delovi pogonske grupe utiču na smanjenje potrošnje goriva. Osim toga, nova serija koristi i sve prednosti Renault Trucks sistema usluga Optifuel Solutions, u koje spada i Optifuel Programme. Program sačinjavaju Optifuel Training, obuka o ekonomičnoj vožnji pod nadzorom stručnjaka kompanije Renault Trucks i Optifuel Infomax, softver za praćenje i analizu potrošnje goriva. Usluga Optifuel Programme omogućava i do 15% uštede goriva u celom voznom parku.

Optifuel Challenge 2014: Renault Trucks T stupa na scenu

Najzad, u sva vozila Renault Trucks T može naknadno da se ugradi Optifleet, IT rešenje za upravljanje voznim parkom. Jednostavan za korišćenje, Optifleet je instrument za pomoć pri donošenju odluka i planiranju i veoma brzo postaje neophodan menadžerima kompanija, operaterima, šefovima voznih parkova i vozačima. Upotrebom ovog rešenja, godišnje, po vozilu, može da se uštedi čak i do 5.000 evra.
Sve usluge i tehnologije biće prikazane prevoznicima i njihovim vozačima tokom takmičenja Optifuel Challenge 2014, čime se perfektno ilustruje stalna posvećenost i podrška kompanije Renault Trucks svojim klijentima.

Renault Trucks

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje