AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Kia Cadenza je Međunarodni auto godine

Nova Kia Cadenza je Međunarodni auto godine

Američki Road & Travel Magazine (RTM) je na salonu automobila u Detroitu Kijinu limuzinu Cadenza proglasio za Međunarodni auto godine (International Car of the Year - ICOTY). Potpuno nova Cadenza može se pohvaliti izvanrednim dizajnom u kombinaciji sa premium komforom i Kijinom impresivnom vrednošću u klasi vrhunskih limuzina.

Nova Kia Cadenza je Međunarodni auto godine

Pomenuti magazine je prošle godine naprestižnije priznanje podelio još jednoj Kiji - srednje velikoj limuzini Optima.

Nagrada za auto godine je nesumnjivo dobrodošla za Kiju, koja ove godine u SAD slavi 20-godišnjicu postojanja i poznata je po svojim odvažnim koracima. Nova Cadenza je još jedan primer skoka ovog najstarijeg korejskog automobilskog brenda, koji se može pohvaliti time da je s Cadenzom privukla stranke, koje nikada ranije nisu razmišljale o kupovini Kije. Nagrada ICOTY dve godine zaredom je jasna potvrda da Kijina vozila još uvek pružaju vrhunski odnos dizajna, komfora i vrednosti, što današnji racionalni kupci vozila itekako cene.

Pored atributa vozila kao što su stil, komfor i performanse, žiri vrednuje i to kako je brend preko svojih marketinških napora emocionalno povezan sa strankama. Pobednika bira ICOTY žiri, koji sastavljaju automobilski novinari priznatih američkih medija kao što su Consumer Guide® Automotive MSN Autos, New Car News Syndicate i Road & Travel Magazine.

Nova Kia Cadenza je Međunarodni auto godine

U obrazloženju izbora je Courtney Caldwell, urednik magazina Road & Travel, rekao: “Kia Cadenza je pobedila zbog mnoštva razloga, između ostalog i zbog Kijinih izvanrednih nastojanja da bude značajnije prisutna u kategoriji luksuznih vozila,” i dodao: “Gledano kao celina auto je lep i dostupan te američkoj srednjoj klasi omogućava premium stil i vrhunske perfomanse. Možemo samo pljeskati Kijinom strmom usponu od podcenjene do neverovatne!”

Nagrada ICOTY je najnovije priznanje za Cadenzu, a još pre nekoliko meseci je Kijina najprestižnija limuzina pobedila u komparativnom testu limuzina magazina Motor Trend i bila na užem spisku kandidata za severnoamerički auto 2014. godine.

Kia

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje