AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Evro BMB 98 - novo, domaće gorivo evropskog kvaliteta iz NIS-a

Evro BMB 98 - novo, domaće gorivo evropskog kvaliteta iz NIS-a

U svojoj maloprodajnoj mreži, na benzinskim stanicama „NIS Petrol“ i „GAZPROM”, NIS plasira novo, domaće gorivo evropskog standarda – evro BMB 98 koje u potpunosti ispunjava najstrože zahteve u skladu sa EU emisionim standardima za putnička vozila...

Ovaj benzin premijum kvaliteta dostupan je potrošačima širom Srbije, a proizvodi se u NIS-ovoj modernizovanoj rafineriji u Pančevu. Reč je o derivatu evropskog kvaliteta proizvedenom kao rezultat neprekidnog procesa inovacija u kompaniji sa ciljem obezbeđivanja prvoklasnih proizvoda. Na ovaj način, kompanija je uz evro dizel, evro premijum BMB 95 i auto gas, proširila ponudu domaćeg goriva evropskog kvaliteta na svojim maloprodajnim objektima.

Prednosti evro BMB 98: startniji motor i veće iskorišćenje snage motora, smanjena brzina sagorevanja i ekonomičnost, uz mirniji i stabilniji rad motora. Korišćenje ovog benzina doprinosi očuvanju životne sredine kroz smanjenje emisije štetnih izduvnih gasova (sadrži najviše do 10 ppm sumora u skladu sa evropskim standardima).

Namena: Namenjen je vozilima novije generacije, sa turbo punjačima i moćnim, snažnim motorima, kao i automobilima starije generacije, jer obezbeđuje brži i startniji motor uz povećanje ekonomičnosti i njegov stabilniji rad.

Upotreba: Evro BMB 98 se može mešati sa benzinima manje oktanske vrednosti bez posledica po motor automobila. Benefiti upotrebe evro BMB 98 najbolje se mogu osetiti ukoliko se koristi samo ovo gorivo ili se meša sa manjim procentom evro BMB 95.

Spisak benzinskih stanica na kojima se prodaje Evro BMB 98 dostupan je na potrošačkom sajtu NIS-a www.nispetrol.rs.

NIS

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje