AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch ljubiteljima oldtajmera nudi delove, znanje, servis i emocije

Bosch ljubiteljima oldtajmera nudi delove, znanje, servis i emocije

Bosch Automotive Tradition, odeljenje za klasične automobile u okviru sektora Automotive Aftermarket, podržava ljubitelje oldtajmera velikom ponudom rezervnih delova i informacija. To su npr. besplatna baza podataka na internetu, kao i “partbob.com”, Online-shop za traženje rezervnih delova i usluga...

Pored relija za oldtajmere “Bosch Boxberg Klassik”, odeljenje Automotive Tradition je prisutno na mnogim sajmovima i manifestacijama za oldtajmere i na taj način u direktnoj razmeni sa ljubiteljima oldtajmera.

Obnovljena proizvodnja klasičnog crnog akumulatora


Crni akumulator za oldtajmere Bosch Automotiv Tradition predstavlja aktuelni projekat reproizvodnje. Akumulator se proizvodi u originalnom dizajnu sa modernom unutrašnjom tehnologijom. Za izradu kućišta sada se umesto tvrde gume koristi plastika što povećava snagu starta do 70% i akumulatoru daje veću stabilnost. Zahvaljujući ovim izmenama, akumulator može da ispuni strože sigurnosne zahteve koji važe za moderna vozila. On se takođe može skoro u potpunosti reciklirati. Crni akumulator će prvo biti dostupan u verziji od 6 V, a nakon toga u verziji od 12 V. Ovim projektom Bosch Automotive Tradition ponovo omogućava reprodukciju originalnih istorijskih vozila.

Originalnost svakog detalja

Odeljenje Bosch Automotive Tradition ima pristup asortimanu od preko 58 000 rezervnih delova iz Boschovih pogona širom sveta, te za istorijska vozila može da obezbedi originalne Bosch rezervne delove. Zahvaljujući akviziciji firme “Koller & Schwemmer”, u Bosch asortimanu je ponovo dostupna mehanička pumpa za ubrizgavanje benzina. Ako u skladištu nema dovoljno zaliha nekog traženog dela, Bosch Automotiv Tradition proverava da li postoji mogućnost da dođe do realizacije popravke ili obnovljene proizvodnje prema originalnim specifikacijama – kao što je slučaj sa trenutno predstavljenim akumulatorom za oldtajmere. Osim toga, stručno dugotrajno skladištenje ili dalja proizvodnja nakon završetka serijske proizvodnje obezbeđuju dostupnost  starijih rezervnih delova. Informacije o aktuelnom programu reproizvodnje delova i o asortimanu rezervnih delova pronaći ćete na internet stranici www.automotive-tradition.com. Rezervne delove možete da nabavite preko veletrogovaca, Bosch servisa, sajta www.partbob.com ili preko proizvođača automobila i njihovih sektora za klasična vozila.

Obimna on-line baza podataka

Bosch Automotiv Tradition ljubiteljima klasičnih vozila i oldtajmera nudi obimnu bazu podataka na internetu, pomoću koje mogu da pronađu odgovarajući rezervni deo. Pod opcijom “Znanje” na internet stranici www.automotive-tradition.com na raspolaganju je 50 000 dokumenata za besplatno preuzimanje. Pretraga u dokumentaciji daje odgovore na pitanja kao što su npr. koji starter je prvobitno bio ugrađen u neko vozilo, u kojim različitim vozilima je upotrebljen jedan određeni regulator, kao i informacije o alternativnom korišćenju rezervnih delova. Ljubitelji oldtajmera veoma intenzivno koriste ovu bazu podataka, te  ponuda dokumentacije stalno proširuje.

Bosch ljubiteljima oldtajmera nudi delove, znanje, servis i emocije

On-line shop rezervnih delova za oldtajmere  

Onlineshop partbob.com pored asortimana Bosch delova za oldtajmer vozila nudi i retke rezervne delove i artikle koji se više ne proizvode. Pored toga, vlasnici retro automobila i Oldtajmera imaju mogućnost da preko on-line kupovine koriste uslugu popravke “1:1 REMAN”. Ova usluga, ekskluzivno ponuđena preko on-line kupovine, nudi originalnu popravku mnogih Bosch delova i komponenti, kao npr. razdelnika količine i regulatora zagrevanja za K-Jetronic sistem ili senzora pritiska usisne cevi za D-Jetronic sistem. Bosch Automotive Tradition garantuje kvalitet i raznolikost ponuđenih proizvoda i partnera i obezbeđuje jednostavno i brzo izvršenje porudžbine.

Bosch Automotive Tradition nudi treninge za oldtajmere

Serijom školovanja za starije Bosch sisteme odeljenje Bosch Automotive Tradition nudi praktično znanje proizvođača. Oduševljeni vlasnici retro vozila i oldtajmera, kao i zaposleni u auto-servisima, koji žele da osveže svoje znanje, mogu da učestvuju na različitim treninzima sa temama kao što su D-, K/KE- i L-Jetronic i Bosch sistemi paljenja. Ponuda se stano proširuje. Informacije i termine naći ćete na www.automotive-tradition.com. Seminari će biti organizovani u Bosch servisima, koji imaju dodatnu oznaku.

 

“Servis za klasična vozila”, što je signal da raspolažu specijalnim znanjem u popravci istorijskih vozila. Auto-servisi pripadaju mreži od 55 Bosch partnerskih firmi u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Njihove kontakt podatke i radno vreme naći ćete na internet stranici www.automotive-tradition.com. Informacije o sceni oldtajmera postoje i na Facebook stranici Bosch odeljenja za klasična vozila www.facebook.com/automotive.tradition ili preko besplatnih elektronskih novina koje možete da poručite preko stranice www.automotive-tradition.com.

Bosch

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje