AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Automobili Tesla se pale, akcije kompanije padaju

Automobili Tesla se pale, akcije kompanije padaju

Ono što nekada izgleda kao slučajnost, to ne mora uvek i da bude. Treći požar na automobilu Tesla S ukazuje na realne probleme, a na najnovije požare najpoznatijeg elektromobila u Americi, odreagovala je i berza...

Za aktuelni talas popularnosti elekološkog individualnog prevoza u USA, najviše su zaslužne dve firme: Fisker, koji proizvodi plug-in hibride i Tesla, koja se proslavila po proizvodnji čistih elektromobila. Zanimljvo je, da je prvi imenovani nedavno bankrotirao, u čemu su mu "pomogli" i problemi sa samozapaljivanjem.

 

Pogledajte vest: Tesla Model S Alpha: Novi dizajn za serijski elektro-sedan.

S obzirom da je glavni konkurent "eliminisan" iz tržišne utakmice, Tesla je trebao da ima otvoren put za uspeh, ali problemi sličnog tipa počeo da ima i luksuzni model Tesla S. Prvi slučaj požara, koji je usledio posle saobraćajnog udesa, mogao je da bude rezultat nesrećnih faktora, drugi Tesla se sa istim problemom pokrenio je talas sumnje, na koji je šef kompanije, Elon Musk, odgovorio: "Kada se automobil ošteti prilikom udesa, ponekad počne i da gori."

Nedavno se dogodila nova havarija i novi požar. Nije se dogodilo ništa dramatično, vozač automobila Tesla S nije na vreme zakočio i udario je u automobil ispred. Na prvi pogled, ništa strašno, oštećen je branik, maska hladnjaka i nekoliko plastičnih detalja, ali kod modela Tesla S, to nije tako jednostavno. Posle udarca, automobil je počeo da gori, što sugerišta da automobil može imati ozbiljnije probleme, iako su Li-Ion baterije odlično izolovane.

 

Pogledajte vest: Tesla Roadster postigao novi rekord.

Akcije kompanije Tesla, posle najnovijeg incidenta sa požarom, pale su za 9 %. Zanimljivo je, da su akcije ove kompanije, već posle prvog požara pale za 7 %. Zanimljivo je, a pomalo i ironično, da je do incidenta došlo u mestu Smyrna (Tennessee), gde se proizvodi elektromobil Nissan Leaf.

Ostaje nam, da se nadamo da će Tesla brzo rešiti svoje probleme, i da električni prevoz u Americi neće biti ugrožen.

Automagazin.rs

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje