AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault Clio Gordini RS pokretaće motor snage 230 KS

Renault Clio Gordini RS pokretaće motor snage 230 KS

Renualt će u potpunosti povratiti dostojanstvo imenu Gordini. Podsetimo, Gordini modeli nove generacije, od običnih su se razlikovali po plavoj boji, dve bele pruge na karoseriji i detajima u enterijeru. Novi modeli sa ovim slavnim imenom, imaće ono što pravi ljibitelji ovog brenda i očekuju - sportsku tehniku...

Pogledajte vest: Renault Clio Renault Sport 2013: Dobrodošao TURBO!

 

Naziv novog modela - Clio Gordini RS, jasno najavljuje, da se nova verzija nalaui na vrhu hijerarhije modela, iznad verzije RS! Novi Clio Gordini RS pokretaće 1.6 Turbo motor, maksimalne snage 230 KS i maksimalnog obrtnog momenta od 285 Nm, što je za 22 kW i 51 Nm više od dosadašnje najsnažnije verzije Clio RS. Gordini će biti i lakši, a očekivanja su da njegova masa iznosi 1.180 kilograma.

Pogledajte test: Novi Renault Clio 1.5 dCi.

 

Naravno, oslanjanje je iz verzije Cup, ali u verziji Gordini će biti za 10 mm niže. Standard će biti 18-inčne felne Radical. Za sprint iz mesta do 100 km/h biće mu potrebno svega 5,9 sekundi, a postizaće maksimalnu brzinu od 250 km/h. Aktuelnom Renault Cliju RS za sprint do "stotke" je potrebno 6,7 sekundi, a postiže maksimlanih 230 km/h. Novi Renault Clio RS dostupan je samo sa novim polu-automatskim šestostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom EDC (Efficient Dual Clutch). Nije poznato, da li će kod verzije Gordini biti odobren manuelni menjač (nadamo se da hoće!).

Renault Clio Gordini RS pokretaće motor snage 230 KS

Cena modela Clio Gordini R.S. iznosiće oko 28 hiljada evra. Pored standardne kombinacije boja, za ovaj model je razvijena i specijalna bela boja sa plavim prugama, crna sa belim i platinasto siva, opet sa plavim prugama. Kućišta spoljnih retrovizora mogu biti beloj ili crnoj boji.

U enterijeru dominiraju sportska anatomski oblikovana sedišta Recaro, u kombinaciji crne kože i Alcantare, na kojima se nalazi logo Gordini. Iz Francuske poručuju, da u enterijeru možemo očekivati i detalje od karbona (pravog!), aluminijumske nožne komande i patosnice Gordini. Multimedijalna podrška dolazi od sistema R-Link, sa RS monitorom.

Automagazin.rs

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje