AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Britanija zabranila Google Glass inteligentne naočare tokom vožnje

Britanija zabranila Google Glass inteligentne naočare tokom vožnje

Za korišćenje multufunkcionalnih naočara, koje još uvek nisu počele da se prodaju, britanski vozači će platiti novčanu kaznu i dobiti kaznene bodove. Google Glass su naočare koje vlasniku daju mnoštvo informacija u obliku integrisanog head-up displeja, ali britanske vlasti smatraju da vožnja sa ovim naočarima nije bezbedna...

Predstavnici britanskog Ministarstva za saobraćaj smatraju, da korišćenjem Google Glass naočara, vozač neće biti u stanju da se u potpunosti usredsredi na samu vožnju i da je njihov utical sličan onom koji izaziva korišćenje mobilnih telefona, koji su u Britaniji zabranjeni tokom vožnje od 2003. godine.

Zanimljivo je, da Google Glass naočare još uvek nisu počele da se prodaju, a već je predložena njihova zabrana. Ova odluka britanskih vlasti, sigurno će inspirisati predstavnike drugih zemalja da učine isto, što bi moglo da ima uticaj i na razvoj novih aplikacija za Google Glass, koje će pomoći vozačima.

Ukoliko vas policija u Velikoj Britaniji zaustavi sa Google naočarima, platićete novčanu kaznu od 60 funti i dobiti tri kaznena boda.

Šta mislite, da li će Google naočare zakomplikovati vozačima vožnju (a i život) ili će olakšati vožnju, kako to neki tvrde?

Automagazin.rs

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje