AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

Chevrolet će prikazati mnoštvo novih pogodnosti i unapređenja sistema bezbednosti u okviru svoje ponude vozila na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013. godine. Među najvažnijim dizajnerskim rešenjima je nova Spark Bubble verzija, koja će još veći broj kupaca učiniti ljubiteljima Chevrolet-ovog najpopularnijeg modela u Evropi.

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

„Mi neprestano težimo tome da našim klijentima pružimo odličnu vrednost za novac“, kaže Dr Tomas Sedran, predsednik i izvršni direktor kompanije Chevrolet Europe. „Ove godine dodajemo nove radio uređaju povezane sa Chevrolet MyLink sistemom, više funkcija bezbednosti i udobnosti, kao i nove motore sa manjom emisijom, kao što su dizel od 1,7l  sa emisijom ugljendioksida od 99g na 100km kod modela Chevrolet Cruze“, kaže Sedran.

Verzija Spark Bubble donosi veću praktičnost i odličan izgled  

Kupci na odabranim evropskim tržištima mogu da naruče novi Spark Bubble, posebnu verziju ovog popularnog gradskog automobila. On poseduje sportski branik, bočne lajsne, 15-inčne bele alu-felne, kao i živahne bele ili ružičaste Bubble detalje na prednjim branicima. Centralna konzola i umeci  su stilizovani kako bi bili u skladu sa živahnim šablonom boja u spoljašnjosti. Sedišta su napravljena od veštačke kože.

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

Pored toga, najuspešniji evropski Chevrolet model će ponuditi unapređenu bezbednost, zahvaljujući standardnom sistemu elektronske kontrole stabilnosti (ESC), te će ispunjavati Euro 5+ kriterijume emisije izduvnih gasova.

U unutrašnjosti, odeljak sa instrumentima i dekorativni elementi su restilizovani. Novi radio uređaj sa Bluetooth priključkom je standardan deo opreme u većini konfiguracija. U unutrašnjosti se nalazi i CD plejer kao i USB i aux-in ulazi. Komande na upravljaču se mogu koristiti za audio striming i pozive bez upotrebe ruku.
 
Chevrolet Aveo dobija retrovizorsku kameru

Kupce koji planiraju da kupe Aveo sa Chevrolet MyLink radio priključkom obradovaće mogućnost upotrebe standardne retrovizorske kamere. Ovaj uređaj je povezan na 7-inčni ekran radija, visoke rezolucije, koji je osetljiv na dodir, i koji manevrisanje prilikom parkiranja na uskom prostoru čini bezbednijim i udobnijim. Viši nivoi opreme kod modela Chevrolet Aveo će imati stilizovane LED migavce koji se nalaze na spoljašnjim retrovizorima.

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

Cruze dobija drugi MyLink radio, dodatne opcije pogonskih sistema i nove bezbednosne opcije

Sa novim modelom za ovu godinu, Cruze će biti ponuđen sa dva različita MyLink radio uređaja, oba sposobna da besprekorno integrišu sadržaj sa pametnog telefona. Pored postojećeg Chevrolet MyLink radija, novi MyLink sistem sa displejom sa ikonicama će biti  ponuđen kod viših nivoa opreme.

Sistem uključuje integrisani navigacioni sistem, CD plejer, opciju prepoznavanja glasa i opciju pretvaranja teksta u zvuk. Oba radija moći će da se ažuriraju čim budu dostupni novi sofverski sistemi i aplikacije.

Od ove jeseni, u ponudi će biti četiri benzinska motora za sve stilove karoserija modela Cruze – 1,4l (100 ks/75 kW) sa prirodnom aspiracijom, 1,4l Turbo motor (140 ks/103 kW), 1,6l (124 ks/91 kW) i 1,8l (141 ks/104 kW) motor. Ponuda dizel motora, koja trenutno obuhvata motore 1,7l (130 ks/96 kW) i 2,0l (163 ks/120 kW), biće upotpunjena verzijom dizel motora od 1,7l sa 110 ks (81 kW). Ovaj drugi ima najmanji ekološki otisak – svega 99g CO2 na pređenih 100 km – od svih motora u ponudi za model Cruze.

Kod viših nivoa opreme modela Cruze, Chevrolet uvodi  Upozorenje na slepi ugao (Side Blind Zone Alert), bezbednosnu funkciju koja, pomoću radara, opaža vozila koja se približavaju a nalaze se u zoni slepog ugla,. U potencijalno opasnim situacijama, vozač se upozorava pomoću narandžastog displeja koji se pali na levom ili desnom retrovizoru. Displej će se upaliti ako vozač pokuša da upali migavce dok se u zoni slepog ugla nalazi vozilo. Spoljni retrovizori imaće integrisane LED migavce.

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

Chevrolet Orlando može da se pohvali Naprednom podrškom parkiranju

U novoj modelskoj godini, Orlando će imati na raspoloaganju Upozorenje na slepi ugao. Ovaj sistem poseduje ultrazvučne senzore koji opažaju vozilo koje se približava u zoni slepog ugla i upozorava vozače pomoću osvetljene ikonice na spoljnim retrovizorima.

Pored toga, Orlando će olakšati parkiranje u gradovima, pomoću funkcije Napredne podrške parkiranju, koja je u ponudi kod viših nivoa opreme. Ova funkcija podrške prepoznaje paralelna parking mesta pri niskim brzinama, navodeći vozača kako da upravlja vozilom. Besprekorna integracija pametnog telefona biće moguća zahvaljujući novom Chevrolet MyLink povezanom radio uređaju sa ikonicama, sa 7-inčnim tač-skrinom visoke rezolucije, u punoj boji. Novi radio biće standardan deo opreme i, zavisno od nivoa opreme, njegov paket će uključivati retrovizorsku kameru i integrisan navigacioni sistem.

Putnici na zadnjim sedištima, pak, će visoko vrednovati zagrevanje drugog reda sedišta, koje je na raspolaganju kod izabranih nivoa opreme. Izmene eksterijera uključuju LED pokazivače pravca na spoljnim retrovizorima, kao i nove 16-inčne ratkapne i 17 i 18-inčne alu-felne. Ispod haube, Orlandov dokazan benzinski motor sa turbo-punjenjem od 1,4L sada se može upariti sa 6-stepenim automatskim prenosom.

Chevrolet predstavlja mnoštvo novih opcija u ponudi vozila

Malibu na dizel pogon je efikasniji

Chevrolet prodajni saloni širom Evrope počeli su da nude unapređenu verziju modela Malibu 2.0L, sa dizel motorom. Varijanta sa ručnim menjačem je sa standardnom Start/Stop funkcijom, smanjenom potrošnjom goriva od 4,7L/100 km u kombinovanom režimu vožnje. Emisija CO2  je 125 g po km. Dodatna poboljšanja uključuju, kod viših nivoa opreme,  retrovizorsku kameru, kao i signal naglog zaustavljanja, koji se aktivira na svim varijantama prilikom naglog kočenja.

Trax je sada dostupan sa varijantom sa pogonom na prednje točkove sa 1.4L Turbo motorom

Benzinska varijanta (1.4L) sa turbo-punjenjem malog Chevrolet SUV-a, Trax, biće na raspolaganju u izvedbi sa pogonom na prednje točkove počev od ove jeseni. Uparena sa 6-stepenim manuelnim prenosom, ova varijanta modela Trax postiže ubrzanje od 0 do 100km/h, za svega 9,5 sekundi. Potrošnja goriva u kombinovanom režimu vožnje je 6.0L/100 k, sa Start/Stop tehnologijom, dok je emisija izduvnih gasova 139g CO2 po pređenom kilometru. Na raspolaganju za ovu opciju pogonske grupe je i automatski menjač.

Chevrolet

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje