AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mercedes-Benz S 63 AMG: 900 Nm i pogon na sve točkove

Mercedes-Benz S 63 AMG: 900 Nm i pogon na sve točkove

Kompanija Mercedes-Benz objavila je kompletne informacije o novoj generaciji sedana S 63 AMG. Supersnažni sedan Mercedes-Benz S 63 AMG (W222) ispod "haube" ima ručno montiran AMG motor konfiguracije V8, opremljen sa dva turbopunjača i sistemom direktnog ubrizgavanja goriva u cilindar...

Mercedes-Benz S 63 AMG: 900 Nm i pogon na sve točkove

Pogledajte vest Mercedes-Benz pokrenuo proizvodnju nove S-Klase (W222).

 

Dva konvencionalna i dva hibridna pogona nove generacije Mercedes-Benz S-Klasa, pridružuje se verzija AMG. Nosi tradicionalni naziv S 63 AMG, a ispod "haube" diše pravo sportski V8 srce. Agregat zapremine 5,5 litara međugeneracijski je osnažen sa 400 na 430 kW, a maksimalni obrtni moment iznosi 900 Nm, što su slični parametri kao kod prethodne generacije ovog modela, ali sa paketom Performance.

Cilj je bio, da se smanji potrošnja. Proizvođač tvrdi, da potrošnja u kombinovanom ciklusu iznosi 10,1 l/100 km (ahaaa...), što je za 0,3 l/100 km prosečno manja potrošnja od one koju je beležila prethodna verzija. Mercedes-Benz S 63 AMG ispunjava emisionu normu Euro 6, koja na snagu stupa od 2015. godine.

 

Pogledajte vest Nova Mercedes-Benz S klasa - Prve zvanične fotografije i info.

Novina je i sistem pogona na sve točkove 4Matic (opciono dostupan u produženoj verziji Long), koji poboljšava trakciju i skraćuje vreme potrebno za sprint iz mesta do 100 km/h za 0,4 sekunde. Odnos snage po osovinama iznosi 33:67. S 63 AMG donosi nove inovacije. Litijum-jonske baterije, koje su do sada korišćene samo u SLS AMG Black Series, kojima se uštedelo do 20 kilograma mase.

Mercedes-Benz S 63 AMG: 900 Nm i pogon na sve točkove

Pogledajte vest Otkriven enterijer novog Mercedes-Benz S-klasa (W222).

 

Spoljašnji delovi karoserije su izrađeni od aluminijuma, a nosač rezervnog točka od karbona, čime je ušteđeno dodatnih 4 kilograma mase. Mercedes-Benz S 63 AMG ima kovane felne, a opciono može biti opremljen i keramičkim kočionim diskovima (prečnik diska napred 420 mm). Ukupno je automobil međugeneracijski "smršao" 100 kilograma.

Mercedes-Benz S 63 AMG: 900 Nm i pogon na sve točkove

Digitalna instrument tabla pokazuje maksimalnu brzinu do 330 km/h. Na velikom displeju, vozač može očitati sve najvažnije informacije, a zahvaljujući opciji Warm up, mogu se pročitati info o temperaturi ulja u motoru i menjaču. Zvuk automobila se kontroliše preko klapni sa automatskom kontrolom - u režimu C se retko otvaraju, u režimima S i M klapne se otvaraju često i brzo, što agregatu daje daleko atraktivniji zvuk. Komforni i sportski režim nude i obe varijante oslanjanja - vazdušna Airmatic sa adaptivnim amortizerima i proaktivna Magic Body Control, koja je dostupna samo u verziji sa pogonom na zadnje točkove.

Mercedes-Benz S 63 AMG: 900 Nm i pogon na sve točkove

Naravno, S 63 AMG je opremljen najluksuznijim sistemima opreme, među koje spadaju i sedišta sa funkcijom masaže i audio sistem Burmester. Početak prodaje nove generacije modela Mercedes-Benz S 63 AMG planiran je za septembar mesec. Cena osnovnog modela iznosi 149.880 evra.

Automagazin.rs

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Car of the Year 2020 - Toyota Corolla u finalu

Corolla je za kratko vreme ostvarila veliki uspeh na tržištu, a njen kvalitet prepoznao je i međunarodni novinarski žiri izbora za „Automobil godine“ u Evropi koji je Toyotin model C segmenta tržišta svrstao u red glavnih kandidata za ovu laskavu titulu...

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Kia XCeed osvojio prestižnu nagradu „Zlatni volan“

Novi krosover primio priznanje za „najbolji auto za manje od 35.000 EUR“  Kijin novi urbani krosover XCeed nedavno je primio priznanje Zlatni volan (Das Goldene Lenkrad) koje se najčešće naziva najvažnijom nemačkom automobilskom nagradom...

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Lotus Evija prvi put u akciji (VIDEO)

Prvi put, Lotus nam je omogućio da pogledamo prototip modela Lotus Evija u pokretu. Prototip sa brojem 2 testira se u uslovima visokih brzina, a serijska produkcija kreće uskoro...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje