AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Emil Frey Grupa - generalni zastupnik Daimler AG za Srbiju i Crnu Goru

Emil Frey Grupa - generalni zastupnik Daimler AG za Srbiju i Crnu Goru

Daimler AG i Emil Frey Grupa, jedna od vodećih grupacija na tržištu automobila u Evropi, danas su potpisali ugovore o generalnom zastupništvu za Srbiju i Crnu Goru. Ovi ugovori o restruktuiranju Daimler-ovog poslovanja stupiće na snagu po dobijanju neophodnih odobrenja od strane nadležnih državnih organa...

Emil Frey Grupa - generalni zastupnik Daimler AG za Srbiju i Crnu Goru

Daimler se još od 1996. godine u Srbiji bavi prodajom i servisom Mercedes-Benz putničkih vozila, dostavnih i teretnih vozila  i autobusa, uključujući smart, Fuso i Setru. Tržište Srbije i Crne Gore je sve do danas bilo jedino u regionu na kome je veleprodaju za Daimler AG obavljalo direktno predstavništvo ove kompanije. Nakon Restruktuiranja Emil Frey Grupa će preuzeti ove funkcije.

Postignutim sporazumom sa Emil Frey Grupom, Daimler AG nastavlja svoju poslovu strategiju i uspešno primenjuje plan kreiran za ovo tržište.

Na ceremoniji potpisivanja, gospodin Peter Alexander Trettin, Predsednik i generalni direktor Daimler-a za Centralnu i Istočnu Evropu, Afriku i Aziju, rekao je: „Današnji dan označava početak novog poglavlja u poslovanju kompanije Merdedes-Benz u Srbiji i Crnoj Gori: Emil Frey Grupa, jedna od vodećih grupacija na automobilkom tržištu u Evropi postaće deo naše distributivne mreže. Veoma nam je drago što smo dobili tako iskusnog i profesionalnog partnera koji će unaprediti naše poslovanje na ovom tržištu. Novu organizaciju smo veoma pažljivo razradili, nastojeći da prilagodimo našu maloprodajnu i veleprodajnu strukturu. Naši ciljevi su ostali nepromenjeni: da maksimalno prepoznamo i izađemo u suret potrebama naših kupaca i da efikasno iskoristimo potencijale ovog tržišta. Uvereni smo da će saradnja sa Emil Frey Grupom, kao partnerom biti još jedan korak napred u procesu razvoja ovog tržišta. Zajedno ćemo poboljšati vodeću poziciju našeg brenda u Srbiji i Crnoj Gori.” 

Emil Frey Grupa - generalni zastupnik Daimler AG za Srbiju i Crnu Goru

Prema rečima gospodina Walter Frey, predsednika i predsedavajućeg upravnog odbora Emil Frey Grupe: „Naša kompanija je prepoznala potencijal automobilskog tržišta u Srbiji i Crnoj Gori. Mogućnost poslovanja sa kompanijom Daimler AG na ovim tržištima velika je šansa za Emil Frey Grupu i veoma smo ponosni što stupamo u dugoročno partnerstvo sa Daimler-om. Iskoristićemo pun potencijal ovog tržišta kako bismo zadržali poziciju Merceds-Benz kao brenda koji je uvek prvi izbor i kako bismo i unapredili prodajne i servisne aktivnosti u ovim zemljama, a sve u cilju poboljšanja rezultata.”

Emil Frey Grupa - generalni zastupnik Daimler AG za Srbiju i Crnu Goru

Proces restruktuiranja neće uticati na poslovanje na ovom tržištu, koje je jedno od najvažnijih u regionu. Postojeće prodajne i servisne mreže će ostati iste, tako da će kontinuitet u komunikaciji sa svim klijentima Mercedes-Benz-a  ostati nepromenjen. To važi i za cene vozila. Kompanija će nastaviti da obučava kako svoje, tako i zaposlene ovlašćene Mercedes-Benz dilerske mreže uz pomoć najsavremenije opreme i metodologije u najmodernijem Trening centru u regionu. Emil Frey Grupa ima tržišno orjentisano poslovanje, koje je okrenuto zadovoljstvu svojih klijenata i partnerskom odnosu sa dilerima.   

Kako bi osigurao kontinuitet Daimlerove posvećenosti ovom tržištu, gospodin Rolf-Juergen Seyerle, trenutni generalni direktor, ostaće na ovoj poziciji.

Emil Frey Grupa - generalni zastupnik Daimler AG za Srbiju i Crnu Goru

Emil Frey Grupa je švajcarska kompanija u porodičnom vlasništvu, osnovana 1924. godine od strane mehaničara Emil-a Frey-a, sa sedištem u Cirihu - Švajcarska. Kompanija je u najvećoj meri fokusirana na poslovanje u auto industriji (veleprodaja, maloprodaja, finansiranje i logistika automobila i auto delova) i prisutna je na tržištima Švajcarske, Francuske, Nemačke, Mađarske, Češke i Poljske. Emil Frey Grupa takođe u vlasništvu ima i brojne kompanije za uvoz, maloprodajne objekte i kompanije za finansiranje u ovim zemljama.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje