AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Alfa Romeo 4C na Festivalu brzine Gudvud 2013

Alfa Romeo 4C na Festivalu brzine Gudvud 2013

Alfa Romeo će biti ključni protagonista na prestižnom Festivalu brzine Gudvud 2013. koji se održava od 11. do 14. jula u engleskom okrugu Zapadni Saseks. Alfa Romeo će imati veliki štand na kom će javnost moći da vidi novi model Alfa Romeo 4C u društvu četiri od šest veličanstvenih modela iz Muzeja Alfa Romeo...

To su modeli: 8C 2900B Specijal Le Mans (iz 1938. godine), Gran Premio Tipo 159 Alfetta (iz 1951. godine), 2000 Sportiva (iz 1954. godine), 33 Stradale prototip (iz 1967. godine), 1750 GT Am (iz 1970. godine) i 33 TT 12 (iz 1975. godine).

Nesporna zvezda ovog događaja, novi Alfa Romeo 4C biće prvi put testiran u javnosti. Novi superautomobil će učestvovati u glavnom događaju Festivala brzine, izazovnom usponu na brdo festivala Gudvud, sa četiri od šest istorijskih Alfa Romeo modela, 8C 2900 B Specijal Le Mans (iz 1938. godine), Gran Premio Tipo 159 Alfetta (iz 1951. godine), 1750 GT Am (iz 1970. godine) i 33 TT 12 (iz 1975. godine).

Ova zastrašujuća ruta duga skoro 2 km počinje trkom uz drvored kroz južni ugao imanja Gudvud, nakon čega naglo skreće ispred kuće Gudvud. Ovde počinje penjanje, uz prav, uzan put, između kamenih zidova i guste šume ka trkačkoj stazi Gudvud koja se nalazi na vrhu veličanstvenih brda Saut Daunz. Razlika u visini između starta i cilja rute je približno 100 m. Sama ruta je toliko tehnički zahtevna i teška da predstavlja zahtevan test koncentracije i reakcije najboljih vozača na svetu.

Festival brzine Gudvud takođe predstavlja savršenu priliku za proslavu 50. rođendana Autodelte, zvaničnog trkačkog ogranka koji je Alfa Romeo osnovao još u martu 1963. godine, kao i 90. rođendana Quadrifoglio Verde, legendarnog simbola zelene deteline sa četiri lista koji je oznaka većine sportskih Alfa Romeo modela.

Uz sve to, posetioci Festivala brzine Gudvud 2013. moći će da vide i kolekciju promotivne robe posvećene modelu Alfa Romeo 4C uz kolekciju Alfa Romeo Heritage. Kupci koji kupe predmete i opremu na Alfa Romeo štandu dobiće popust od 20% na preporučenu maloprodajnu cenu i automatski će postati učesnici nagradne igre u kojoj će pobednik osvojiti iPad.

Istorijski automobili: počast za 50 godina Autodelte

Na Alfa Romeo štandu na Festivalu brzine Gudvud 2013. takođe će biti prikazano 6 automobila iz Muzeja Alfa Romea. Uz novi model Alfa Romeo 4C, ovi klasici potvrđuju globalnu jedinstvenost imena Alfa Romeo i daju primere nasleđa ovog brenda - automobila, ljudi, takmičenja, motora, dizajna i ideja, nasleđa koje prikazuje napredak automobilske tehnologije, javlja se u mnogim poglavljima istorije automobilskih trka dvadesetog veka, a sada je otelotvorena u novom 4C kompakt superautomobilu koji je „najviše Alfa od svih Alfa modela”.

Sa izuzecima koje predstavljaju modeli 8C 2900B Specijal Le Mans, 2000 Sportiva (iz 1954. godine) i F1 159 Alfetta (iz 1951. godine), izloženi klasici iskazuju počast 50-godišnjici rada Autodelte, trkačkog ogranka osnovanog još u martu 1963. godine radi upravljanja zvaničnim povratkom Alfa Romea u trke nakon povlačenja iz Svetskog šampionata Formule 1 1951. godine pošto je model Alfetta osvojio drugu po redu svetsku titulu. Kako bi se vratili na trkačku scenu, Alfa Romeo je stvorio posebnu trkačku organizaciju, fizički odvojenu od fabrike i dovoljno samostalnu da brzo donosi tehničke i sportske odluke. Najistaknutija figura u fascinantnoj istoriji Autodelte nesumnjivo je harizmatični inženjer Karlo Čiti.

FAS

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Srbija je organizovala druženje srpskih (para)olimpijaca s predstavnicima medija i VIP zvanicama na Belom dvoru, na kome su Saška Sokolov, Goran i Ivana Maksimović i Dejan Majstorović govorili o svojim karijerama i  pripremama za Igre koje će sledeće godine biti održane u Japanu...

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

U četvrtak 28.novembra 2019. godine otvoren je novi velelepni prodajno servisni centar u Beogradu. Volvo Car centar Beograd nalazi se na adresi Auto-put za Novi Sad 98 u Zemunu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje