AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Izabrani evropski pobednici takmičenja Mladi Kreativni Chevrolet 2013.

Izabrani evropski pobednici takmičenja Mladi Kreativni Chevrolet 2013.

Nakon dana razmatranja u okviru žirija, u Londonu, u Velikoj Britaniji, 4. jula 2013. godine, Chevrolet sa zadovoljstvom predstavlja evropske pobednike takmičenja Young Creative Chevrolet (YCC) 2013 („Mladi? Kreativni? Chevrolet!“ za 2013. godinu...

Izabrani evropski pobednici takmičenja Mladi Kreativni Chevrolet 2013.

Željno iščekivani konkurs u oblasti umetnosni i dizajna, YCC 2013, u svojoj sedmoj godini, privukao je studente iz najboljih škola primenjenih umetnosti iz petnaest evropskih zemalja. Ovogodišnja YCC kreativna  tema postavila je pred studente izazov u četiri kreativne discipline,  da istraže strast i intenzitet u vezi sa najpopularnijim sportom na svetu, fudbalom.

Opšta kreativna tema  konkursa YCC 2013 bavila se fudbalom: igrom, navijačima i velikom, stalno prisutnom popularnošću ovog sporta. Tema konkursa nadahnuta je Chevrolet-ovom rastućom podrškom fudbalu i fudbalskim navijačima, kroz sponzorstvo dva tima iz engleske Premijer lige, Mančester Junajteda i Liverpula, Omladinskog fudbalskog saveta S.A.D. i ambicioznog projekta „Fudbal za ceo svet“. Kreativna uputstva u četiri kreativne discipline konkursa YCC 2013 – moda, fotografija, video i vizuelne umetnosti – podsticala su studente da proslavljaju i daju uvid u u ono što bi se moglo nazvati "globalnim fenomenom" fudbala.

Vidžej Ijer, direktor sektora komunikacija Chevrolet-a i Cadillac-a za Evropu, kao i predsednik žirija za evropski konkurs YCC 2013, primećuje: "Još jednom smo bili zapanjeni kvalitetom radova prijavljenih na konkurs. Svaki od pobedničkih YCC 2013 projekata dao je istinski nov pogled na igru i fudbalske navijače, ponovo nas čineći uzbuđenim zbog globalnog angažmana Chevrolet-a u najpopularnijem svetskom sportu."

Chevrolet Europe sa ponosom objavljuje pobednike po disciplinama sedmog godišnjeg sve-evropskog konkursa „Mladi? Kreativni? Chevrolet!“ u oblastima umetnosti i dizajna:

Moda

Kreativni zadatak: Dizajnirajte dopadljivu sportsku opremu koja odiše duhom posvećenog fudbalskog navijača  i koja će pomoći u prikazivanju posebnog izdanje modela Chevrolet Aveo, posvećenog Mančester Junajtedu.

1. Anet Galvelđi, Sofija Kormoš, Žolt Miovac - Moholj-Nađ, Univerzitet umetnosti i dizajna - Mađarska
2. Luis Emílio - MODATEX - Portugal
3. Dušana Lehotová – Slovački tehnički univerzitet u Bratislavi - Slovačka

"Pobednički projekat je seksi, moderna i elegantna navijačka oprema, koja sadrži fudbalske detalje (šestougaono formirane linije na gornjem delu) kao i detalje modela Chevrolet Aveo (oštre linije gornjeg dela, kao i providan umetak na leđima u obliku prednje rešetke modela Aveo). Studenti su koristili inovativne tehnike, poput primene PVC traka i zanimljive kombinacije materijala", navodi Tom Rebl, član modnog žirija.

Izabrani evropski pobednici takmičenja Mladi Kreativni Chevrolet 2013.

Fotografija

Kreativni zadatak: Povratak suštini sporta kako bi se uhvatila slika koja osvetljava univerzalnu popularnost fudbala.

1. Juraj Holček – Slovački tehnički univerzitet u Bratislavi - Slovačka
2. Dario Belić, Dino Šertović – Academija dramskih umetnosti u Zagrebu - Hrvatska
3. Šarline Destre, Rous Difurnije Fortin, Sandra Guri - MJM Pariz - Francuska

Džonatan Brigs, član žirija za dodelu nagrada u oblasti forografije, rekao je, govoreći o pobedničkom radu: "Slika ima sjajan tempo. Možete da joj pristupite slojevito – poseduje suptilnost i govori snažnu priču. Slika je ambiciozna, sa oblikom i formom. Prelepo je odrađena i mogla bi da se nadmeće u takmičenju za dodelu nagrada za reklame."

Video

Kreativni zadatak: Kreirati optimističan, zabavan film koji ne samo da objašnjava pravila i  "svet" fudbala onima koji ga ne prate, već ih i pretvara u navijače.

1. Daniela Štencenberger i Roman Bek – Univerzitet primenjenih umetnosti, Beč - Austrija
2. Stefan Katanić - Fakultet Primenjenih Umetnosti - Srbija
3. Đoakino D’ Amiko, Alesija Kapućini, Đovani Pjetro Stela - RUFA, Rim - Italija

Ijan Kartrajt, član žirija za video radove rekao je o dobitniku prve nagrade: "To je prelepa animacija tokom koje se sve vreme smešite.  Ona postaje bolja svakim gledanjem i odlikuje se velikom pažnjom posvećenom detaljima. Za nefudbalske navijače, ovo je sjajan rad koji veliča korene fudbala: Pokazujući ljubav ka „šutiranju“ stvari od vremena dinosaurusa sve do savremene igre."

Vizuelne umetnosti

Kreativni zadatak: Dizajnirajte posebno izdanje modela Chevrolet Aveo, posvećeno Mančester Junajtedu, kao "vozilo za prevoz navijača" koje prevozi najvatrenije navijače Mančester Junajteda na utakmice.

1. Jan Šlegr, Jan Bača - Univerzitet Tomáše Bati Zlín – Češka repubila
2. Mihailo Kalabić - Fakultet Primenjenih Umetnosti - Srbija
3. Siska Mingneau - KASK Gent - Belgija

Dave Birs, član žirija za vizuelne umetnosti rekao je, govoreći o pobedničkom vizuelnom radu: "Ova skica sledi napomene za kreiranje automobila za navijače, prikazujući motoe i slogane stvarnih navijačkih pesama. Dobro je izvedena i dobro predstavljena."

Pobednički projekti mogu se videti onlajn ovde.

Radovi visokog kalibra, za razmatranja žirija na visokom nivou

Žiri za evropski konkurs YCC 2013 sastao se u Londonu, 4. jula 2013. Godine, kako bi odredio pobednike. Ovogodišnji žiri bio je sastavljen od sledećih kreativnih lidera, umetnika i viokoh zvaničnika Chevrolet-a i profesionalaca (po abecednom redu):

• Dave Birs, osnovač agencije Additive
• Džonatan Brigs, urednilk časopisa Photographer
• Ijan Kartrajt, direktor i suosnovač filmske kompanije elevenfiftyfive
• Rozana Duram, direktor i suosnivač magazina Oh Comely
• Andrju Dajson, glavni dizajn eksterijera u evropskom GM dizajn studiju
• Vidžej Ijer, direktor za komunikacije Chevrolet-a i Cadillac-a u Evropi
• Tom Rebl, dizajner i osnivač marke TOM REBL shocking radiance

"Radovi pristigli za konkurs ’Mladi? Kreativni? Chevrolet!’ za 2013. godinu pokazali su koliko je kreativna ingenioznost prisutna u evropskim školama dizajna i umetnosti. Pobednički projekti u svim disciplinama – od mode do video radova – rešili su kreativne zadatke na zavidne i inteligentne načine, i relevantni su u odnosu na Chevrolet. Konkurs podržava nadarenu skupinu mladih kreativnih umetnika iz čitave Evrope", rekla je predstavnica lifestlye medija u žiriju Rozanna Duram. Dodatne informacije o članovima žirija mogu se naći u  skorijim medijskim prilozima ili na veb-sajtu YCC.

Priznanje i iskustvo stvarnog života među najvišim nagradama konkursa YCC
Tri prvoplasirana učesnika konkursa YCC u svakoj od kreativnih disciplina dobili su nagrade u iznosima od 5.200, 4.200, odnosno 3.200 evra. Oni će ujedno učestvovati i biće im ukazana čast tokom noći svečane dodele YCC nagrada, koja će se održati u Mančesteru u Velikoj Britaniji ove jeseni.

Pored toga, svaki prvoplasirani na evropskom konkursu biće pozvan da uzme učešće u ekskluzivnom radnom iskustvu sa značajnim umetnicima i stručnjacima iz njegove/njene krativne discipline. Prethodni pobednici, na primer, imali su priliku da ostvare profesionalnu interakcijuu dizajnerskonm studiju u Londonu It's Nice That, produkciji Endemol, kao i prilikom snimanja fotografija za model Chevrolet Camaro.

Ove godine, na nacionalnom YCC konkursu, bili su predstavljeni studenti izabranih škola primenjenih umetnosti iz sledećih evropskih zemalja: Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka republika, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija i Velika Britanija. Kompletan spisak škola koje su učestvovale u konkursu YCC 2013 dostupan je ovde.

Chevrolet

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 kralj Nürburgringa! (VIDEO)

Audi RS Q8 zvanično je najbrži SUV na stazi Nürburgring. Sa vremenom vožnje od 7:42 pokorio je dosadašnjeg kralja - Mercedes-AMG GLC 63 S, koji je "Zeleni pakao" prešao za 7 minuta i 49 sekundi...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje