AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Početkom juna u beogradski Coning stigao je prvi Volvo FH nove generacije sa Euro VI motorom od 460 KS i opremom uobičajenom za vozila koja su angažovana u međunarodnom transportu. U floti ove kompanije - najvećeg uvoznika svih vrsta pneumatika u Srbiji - ovo je peti Volvo tegljač...

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Volvo je i jedina marka među teškim vozilima u Coningovom vlasništvu.


"Od 2001-ve, kada smo za naše potrebe u međunarodnom transportu kupili prvi novi Volvo tegljač do danas su samo vozila tog proizvođača", kaže osnivač i direktor Coninga, Jovan Pupovac."Dokaz da smo zadovoljni njihovim dobrim eksploatacionim performansama i odličnim servisnim uslugama je i taj da smo se među prvima u Srbiji odlučili za kupovinu tegljača FH nove generacije  sa Euro VI motorom. Već posle prve ‘ture' - do Češke i Slovačke - uverili smo se u navode proizvođača o njihovim novim  karakteristikama i odlučili da do kraja ove ili početkom naredne godine  kupimo još jedan ovakav tegljač".

Navode gospodina Pupovca potvrđuje vozač Miroslav Pupovac, koji 12 godina vozi tegljače u kompaniji Coning. „Od prvog dana kada sam se zaposlio u Coningu, vozim Volvo tegljače. Prvi je bio sa Euro III, drugi sa Euro V motorom, a pripala mi je čast da ‘dobijem' prvo vozilo sa novim Euro VI pogonskim agregatom", kaže tridesetšestogodišnji Miroslav. „Najzadovoljniji sam upravo s ovim novim modelom, jer ima bitnih razlika u upravljivosti, menjač je savršeniji - s bržom promenom ‘brzina', ali je najbitnije što je potrošnja goriva čak desetak odsto niža nego s vozilima prethodne generacije."

Kompanija Coning ove godine obeležava dvadeset godina postojanja. U proteklih nekoliko godina zaokružen je prvi ciklus intenzivnih investicionih aktivnosti: otvoreni su novi prodajno-servisni centri u Zemunu (kraj Novosadskog autoputa, pored kompleksa Galenika), u Subotici i Novom Sadu.

„Objekat u Zemunu je među najsavremenijim ove vrste u Srbiji, jer, pored prodaje i ugradnje pneumatika svih vrsta - od automobilskih do damperskih, u njemu mogu da se obave i pranje vozila, tehnički pregled i registracija, ali smo posebno ponosni na najmoderniju opremu za dijagnostiku oslanjanja (‘trapa') na kamionima i autobusima, koja je jedinstvena ne samo u našoj državi, već i širem okruženju", kaže gospodin Pupovac.

U saradnji sa dugogodišnjim, eksluzivnim partnerom, čuvenim nemačkim proizvođačem pneumatika, grupom Continental, Coning planira da u narednih nekoliko godina u većim gradovima u Srbiji sagradi još pet prodajno-servisnih (takozvanih Conti) centara sličnih onima u Subotici i Nišu.

Sa četiri prodajno-servisna objekta (Zemun, Beograd, Novi Sad i Subotica), deset postojećih magacinskih objekata u većim gradovima u Srbiji, sa velikim kupcima među kojima su Coca Cola, Pepsi Cola, Telenor, Direktna trgovina, ali i 70% svih građevinskih firmi u državi, sa više od 120 distributera i godišnjim uvozom od 150-200.000 pneumatika svih vrsta, Coning je ubedljivo najveći u svojoj branši u Srbiji.   

Prvi FH sa euro „šesticom“ u floti beogradskog Coninga

Volvo Trucks Serbia

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Start Your Impossible Talk na Belom dvoru (FOTO)

Toyota Srbija je organizovala druženje srpskih (para)olimpijaca s predstavnicima medija i VIP zvanicama na Belom dvoru, na kome su Saška Sokolov, Goran i Ivana Maksimović i Dejan Majstorović govorili o svojim karijerama i  pripremama za Igre koje će sledeće godine biti održane u Japanu...

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

Otvoren novi Volvo Car centar Beograd

U četvrtak 28.novembra 2019. godine otvoren je novi velelepni prodajno servisni centar u Beogradu. Volvo Car centar Beograd nalazi se na adresi Auto-put za Novi Sad 98 u Zemunu...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje