AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

10 razloga zbog kojih vaš sledeći automobil treba da bude hibrid

10 razloga zbog kojih vaš sledeći automobil treba da bude hibrid

40 godina istraživanja doveli su hibridnu tehnologiju do savršenstva. Vreme je da i vi probate hibridno vozilo, koje kombinuje snagu benzinskog motora i snagu elektromotora. Toyota, kao najpoznatiji proizvođač vozila na hibridni pogon, predstavlja nam prednosti ove koncepcije...

1. HIBRIDNU TEHNOLOGIJU JE LAKO RAZUMETI


Hibrid je kombinacija dve ili više stvari. U slučaju Toyota hibrida, to znači dva izvora snage: električni i benzinski motor. Naši hibridi se automatski prebacuju između ova dva pogona, čime u svakom trenutku dobijate najnižu moguću potrošnju goriva. Hibridna tehnologija ne zahteva dodatni prostor i nema potrebe da punite konvencionalni hibrid - sve što treba da uradite je da vozite kao i obično.

 

Naš hibridni sistem pametno konvertuje energiju (koja bi inače bila izgubljena prilikom kočenja) u struju koja puni bateriju vašeg automobila. Kada krećete iz mesta, električni motor koristi baterije kako bi pokrenuo automobil do brzine od otprilike 24 km/h. Prilikom preticanja, kombinuju se snaga iz baterija i benzinskog motora, kako bi se dobile najoptimalnije performanse. I dok većina automobila rasipa gorivo prilikom stajanja na crvenom svetlu, hibrid uopšte ne koristi benzin i na taj način štedi gorivo i smanjuje emisiju CO2.


2. „ŽELEO SAM NAJBOLJI HIBRID KOJI POSTOJI“


„Dugo vozim do posla, tako da mi je zaista potreban automobil koji mi pruža mir. Auris hibrid je veoma uglađen i lak za vožnju, kako u gradu tako i na autoputu. Brilijantne su i dodatne beneficije, kao što je jeftiniji parking na Adi.“ I.K. iz Beograda je vlasnik Auris hibrida.


3. PSSSST....HIBRID JE TIH, MANJE STRESAN NAČIN VOŽNJE


Još jedna od beneficija koju zaista morate da iskusite je skoro potpuno odsustvo buke i vibracije, kada se benzinski motor vašeg hibrida zaustavi u saobraćaju i vozilo se tiho prebaci na električno napajanje. To je mirniji način vožnje, sa manje stresa.

4. IMAMO HIBRIDNI TRKAČKI AUTOMOBIL KOJI RAZVIJA BRZINU OD 330 km/h


Neverovatni Toyota Racing TS040 hibridni trkački automobil je osvojio treće mesto na ovogodišnjoj, a drugo mesto na prošlogodišnjoj trci 24 časa Le Mana, koja je širom sveta poznata kao trka najteže izdržljivosti. Njegova najveća prednost je sposobnost da iskoristi regenerisanu energiju kako bi pojačao benzinski motor, zarad ubrzavanja, a sve to bez korišćenja dodatnog goriva.


5. HIBRID VOZITE JEDNAKO KAO AUTOMATIK

 

Prilikom vožnje hibrida ne radite ništa drugačije nego kada vozite automatika sa benzinskim motorom. Dovoljno je da vežete pojas, upalite motor, pritisnite gas i vozite. Vaše hibridno vozilo je toliko pametno da može samo da odluči koji izvor snage treba da se koristi - električni ili benzinski.


6. „MOJI TROŠKOVI ZA GORIVO SKORO SU SE PREPOLOVILI“

 

„Najbolja stvar kod ovog automobila je da je sve automatizovano - veoma je jednostavan za vožnju. Želela sam ekološki i ekonomičan automobil i moji troškovi za benzin su se skoro prepolovili u poređenju sa prethodnim automobilom.“ J.L. je vlasnica Yaris hibrida.


7. SVOJ PRIUS PLUG-IN MOŽETE DA PUNITE KOD KUĆE

 

Prius Plug-in je jedinstven model u našem hibridnom asortimanu. On radi na jednak način kao i ostali hibridi, ali takođe može i da se priključi na električnu mrežu radi punjenja baterije, čime se domet na električni pogon produžava do 25 km.

* 25 km se odnosi na procenjen domet koji se može dostići sa Prius Plug-in hibridom i zavisi od stila vožnje svakog pojedinca kao i uslova na putu.


8. NEKI OD NAŠIH HIBRIDA PREVEZLI SU 480.000 KM

 

Iako hibrid i dalje možda zvuči futuristički, zapravo mi smo započeli njihov razvoj daleke 1969. godine, da bismo 1997. proizveli Prius i postali prvi svetski proizvođač automobila sa hibridom u standardnoj ponudi. Naša hibridna vozila su do sada zajedno prešla 124 milijarde milja širom sveta. Zapravo, naš Hybrid Synergy Drive sistem i njegove baterije su toliko pouzdane da smo omogućili produženu garanciju na baterije čak do 10 godina.

Više od tri četvrtine uticaja vašeg automobila na životnu sredinu potiče od vožnje. Izbor hibrida sa niskim emisijama i većom iskoristivošću goriva čini vašu svakodnevnu vožnju „zelenijom”. Takođe, mi se trudimo da nadomestimo preostalih 25 procenata, pomoću našeg „Life Cycle Thinking” procesa, kako bismo proučili i poboljšali svaki aspekt proizvodnje vašeg hibrida, počevši od materijala od kojih je napravljen, pa do načina reciklaže u budućnosti.


9. „OVO JE NAJBOLJI AUTOMOBIL KOJI SAM IKADA VOZIO“


„Prelazim priličnu kilometražu kako bih svakog dana stigao na posao i razmišljao sam tome da mi je potreban ekološki automobil. Prirodan izbor bio je hibrid. Na kratkim relacijama potrošnja je svega 2,35 l/100km, što je neverovatno. Na autoputu gde se uglavnom koristi benzinski motor, potrošnja je 3,62 l/100km, što je sjajno. Nikada se ne bih vratio na normalan motor... Vozio sam mnogo automobila, ali ovo je ubedljivo najbolji automobil koji sam ikada vozio.“ A.K. poseduje Auris hibrid.


10. PET MILIONA TOYOTA HIBRIDA I BROJ RASTE


Izračunali smo da su hibridna vozila do sada sačuvala oko 34 miliona tona ugljen dioksida i 12 milijardi litara goriva, u poređenju sa benzinskim vozilima slične veličine. Takođe, naši hibridi pomažu da ova brojka raste. Hibridni automobili beleže stalni rast prodaje, a na globalnom nivou imamo 20 različitih hibridnih vozila.


VIDEO:



Saznajte više o Toyota hibridima i zaljubite se u vožnju ponovo!


Izvor: Toyota UK

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje