AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault najavljuje auto, koji će Nürburgring preći za manje od 8 min

Renault najavljuje auto, koji će Nürburgring preći za manje od 8 min

Titulu najbržeg serijskog automobila sa pogonom na prednje točkove na stazi Nürburgring odnedavno drži Seat Leon Cupra 280. Međutim, Renault želi da vrati "pehar" u svoje vitrine, što najavljuje na zanimljiv, ali u isto vreme tajanstven način...

Pogledajte vest: Seat Leon CUPRA - Najbrži hot-hatch svih vremena + VIDEO.

 

Početkom marta meseca tekuće godine, Seat Leon Cupra 280, za čijim volanom je bio Jordi Gene, protutnjao je stazom Nürburgring za samo 7:58,4 min, što je prvi put u istoriji da automobil sa pognom na prednje točkove stazu pređe za manje od 8 minuta. Podsetimo, Seat Leon Cupra 280 pokreće 2.0 TSI motor maksimalne snage 206 kW (280 KS), a automobil je bio opremljen adaptivnim oslanjanjem (Dynamic Control Chassis), elektronski kontrolisanim prednjim diferencijalom i serijskim pneumaticima Michelin Sport Cup 2.

Pogledajte vest: Renault Megane RS 265 Trophy: Novi rekord Nürburgringa.

 

Renault Megane RS Trophy je u junu 2011. godine istu stazu prešao za 8:07,97 min. Francuski "dijamant" želi da se vrati na pobedničku poziciju. Prvo mesto, Renault je na ovoj slavnoj stazi držao dugo vremena, pre modela RS Trophy, najbrži je bio Megane R26.R, postavljen na bazi druge generacije atraktivnog hatchback-a, koji je stazu prešao za 8:16,9.

 

Pogledajte vest: Renault Megane sa novim licem stigao u Srbiju - Cene poznate.

Koji automobil će pokušati da postavi novi rekord na "Zelenom paklu", još uvek ne znamo. Najverovatnije će to opet biti "hot-hatch" na bazi modela niže srednje klase sa oznakom RS u nazivu, a koji će biti zvanično predstavljen 16. juna. U projekat pod nazivom #under8, pored divizije Renault Sport, uključeni su Akrapovič, Öhlins i B. R. M. Prvi je zadužen za izduvne sisteme, drugi za oslanjanje, a treći za sistem za merenje vremena vožnje.

Automagazin.rs

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1594
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje