AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

Volkswagen je nedavno objavio skice koncepta Golf pod nazivom 400, a sada u Pekingu predstavlja realan koncept, koji ispod "haube" ima motor maksimalne snage 400 KS. Kao osnova za atraktivan prototip poslužila je aktuelna generacija Golfa R, koji je proizvod odeljenja Volkswagen R GmbH...

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

Pogledajte test: VW Golf 2.0 TDI DSG Highline - Kralj.

 

R 400 ima trovratnu karoseriju, a kao što sam naziv automobila najavljuje, maksimalna snaga njegovog motora iznosi 400 KS, odnosno 294 kW. Ispod "haube" se krije 2.0 TSI motor iz serije EA888 sa dve "bregaste" i sistemom promenljivog vremena otvaranja ventila. Promenjen je i turbo, koji ima veći pritisak, izduvne gasove hladi voda.

Pogledajte vest: Prvi VW Golf 7 GTI uništen u udesu + FOTO.

 

Maksimalni obrtni moment od 450 Nm dostupan je u rasponu obrtaja od 2.400 do 6.000 o/min, a prenosi se preko šestostepenog dvolamelastog menjača DSG na prednje i zadnje točkove putem sistema 4Motion. To znači da R 400 ima 73 kW i 74 Nm više od "normalnog" Golfa R. Iz mesta do 100 km/h potrebno mu je 3,9 sekundi, a maksimalna brzina ograničena je na 280 km/h.

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

Pogledajte vest: Volkswagen Golf R biće dostupan i kao karavan + FOTO.

 

Masa automobila iznosi 1.420 kilograma, a karoserija u boji je za 20 mm širi od "običnog" Golfa R. Prednji branik je dobio masivne usisnike za vazduh i karbonski spliter, koji automobilu daju agresivniji izgled. Na maski hladnjaka primećujemo jednu lamelu u žutoj boji, koja se proteže čak do bi-xenon svetala. Bočni pragovi su dobili nastavke od kompozitnih materijala, a od istog materijala su napravljena i kućišta spoljnih retrovizora.

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

Pogledajte vest: Novi VW Golf R: Do stotke za 4,9 sekundi!

 

Na zadnjem delu vidimo atraktivni dvostruki spojler na trećim vratima, u koji je integrisano veliko "stop svetlo", a u braniku se nalaze veliki otvori za bolje hlađenje kočnica (verovatno za odvođenje vazduha iz kočionog sistema) i centralno smešten završetak izduvnog sistema. Prečnik izduvnih cevi iznosi 110 mm. Prečnik felni iznosi 19 inča, a širina pneumatika na njima iznosi 235 mm.

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

U etnerijeru se nalaze četiri sportska sedišta sa integrisanim naslonima za glavu. Delovi sedišta koji izgledaju kao da su od karbona, zapravo su obloženi zanimljivo dizajniranom kožom, koji dolaze u kombinaciji sa Alcantarom. Žuti detalji se pojavljuju i na sedištima, volanu, oblogama vrata, poklopcu motora i kočionim detaljima. Na centralnoj konzoli dominira veliki displej multimedijalnog sistema.

Volkswagen Golf R 400: žuta snaga

Još uvek nije poznato, da li će Golf R 400 imati svoje vlasnike, ili će ostati samo koncept.

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje